Hiyerarşi Sistemi Hakkında ki Forum Önerisi / Forum Hakkında

-BRAVE-

Kıdemli Üye
8 Kas 2015
3,731
320
Türkiye
Öncelik ile tüm THT ailesine hayırlı günler, hayırlı akşamlar dilerim. Forum açısından saygınlığı ve birlik, beraberliği arttıracak, forumu daha resmi bir çerçeveye sokacak fikir düşüncelerim var. Forumda bir çoğumuz üyelerin birbirine karşı saygıyı bozmamasını gerektiğini ve konu altı postlarda tartışma yaratacak konulara girilmemesi gerektiğini bilmektedir.

[NOT] : Benim mevzu bahsini açacağım düşüncem üyeler arasında oluşan anlaşmasızlıklar değildir.



Forumda askeri hiyerarşi sistemi altında rütbelerimiz oluşuyor. Bunlar;

Asteğmen, Teğmen, Üsteğmen, Yüzbaşı, Binbaşı, Yarbay, Albay, Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral, Orgeneral ve Mareşal olmak üzere 12 rütbeye dağılıyor. Bu rütbelerden Asteğmen-Yarbay arasında olan bireyler sadece üye topluluğundan oluşuyor. Albay-Mareşal arasında olanlar ise yetkili topluluğundan oluşuyor. Bir çok üye üstlerine (yetkililerine) hocam, komutanım diye hitap ederken bir çoğu adminlere aslan parçası bile diyebiliyor (sonucu : üstü çizili nickname). Tabii üstlerine dostum, şekerim, böceğim gibi hitapları kullananlar pek yok ama arada sırada moderatör ekibinde ki yetkililere diyenleri görebiliyoruz.


Forumda ki üye arası saygınlık ve birlik, beraberlik nasıl arttırılabilir?

Üyelerin yalnızca yetkili ekibine üst olduğunu belirtmek amacıyla kullandığı lakaplar (hocam, komutanım) ile yetinmeyip üyeler arası hiyerarşiye uyulması bu yönden etkili olabilir. Kimileri diyecek ben kendimden küçüklere neden Binbaşım, Yarbayım vs. diyeyim ki? Arkadaşlar birçoğu askerler kendilerinden küçüklere komutanım diyor. Askeriye de dahil komutanlar, altlarına rütbesi ile hitap ediyor. Böyle bir hiyerarşi de küçüklerinize dahi rütbesi ile hitap etmek sizi zayıf veya küçük kılmaz. Aksine senin karşıda ki kişiye olan saygınlığını arttırır.


Forumda ki birçok üye, bir başka üyeye (reelde tanıdığı arkadaşı da dahil olmak üzere) ahmak, olm, moruk kelimelerini kullanıyor. Amacımız bunu engellemek. İçinde bulunduğumuz hiyerarşik sistemi dağıtmamak..


[NOT] : Beni yazdıklarım ile hor gören yetkili veya üyeler için özür dilerim. (Yanlış anlaşılacak bir durum yok.)

[NOT] : Yazıda ki istek : Birçok hiyerarşik rütbenin olduğu forumlarda ki gibi burada da birbirimize rütbelerimiz ile hitap edelim. (Teğmenim, Üsteğmenim vs.)



Saygılar, Sevgiler..
 

qRunt11

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
695
2
Albay altı rütbe ve üstü sadece "isim" , bilgi olmadiktan sonra ne hitabi ?
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Rütbe almanın yolu, saçma sapan bile olsa bir sürü post yazmaktır burada. Yarbay'a kadar, yarbay dahil, rütbenin bir manası yoktur. Albay ve üstüne de yaşı kaç olursa olsun, ne bilirse (veya bilmezse) bilsin, saygı göstermelisin çünkü kişisel zamanından emek harcayarak diğerlerine hizmet etmeye çalışıyor.

Rütbe alma mantığı değişirse, dediğin mantıklı olabilir ama şu anda? Yok aman kalsın. Sadece önüme gelen konuya "eline sağlık" yazıp bir haftada yarbay olurum ben.
 

-BRAVE-

Kıdemli Üye
8 Kas 2015
3,731
320
Türkiye
Rütbe almanın yolu, saçma sapan bile olsa bir sürü post yazmaktır burada. Yarbay'a kadar, yarbay dahil, rütbenin bir manası yoktur. Albay ve üstüne de yaşı kaç olursa olsun, ne bilirse (veya bilmezse) bilsin, saygı göstermelisin çünkü kişisel zamanından emek harcayarak diğerlerine hizmet etmeye çalışıyor.

Rütbe alma mantığı değişirse, dediğin mantıklı olabilir ama şu anda? Yok aman kalsın. Sadece önüme gelen konuya "eline sağlık" yazıp bir haftada yarbay olurum ben.

Zaten yarbaysın. :) Dediklerini belkide sende yapmışsındır..
 

Corle0ne

Yaşayan Forum Efsanesi
25 Haz 2016
9,593
501
StPetersburg
Şimdi asteğmen olan biri bana komutanım diyecek Yarbayım diyecek ama post kasa kasa oda Yarbay olacak o zaman samimiyeti dibine vuracak bu fazla sert bir yönetim olur, burada herkes birbirine saygılıdır, zaten saygısızlık görüldüğü yerde ihbar edilir ÜDY banı yapıştırır güle güle der, burası hiyerarşi sisteminden daha çok aile gibidir
 

Friedlich

Uzman üye
31 Tem 2016
1,520
2
Hiçlik
Ben,sırf benden 2-3 mesaj fazla attı diye kimseye komutanım , abim , Tuğgeneralim , Tümgeneralim , Hürgeneralim demem.Kimse kusurabakmasın.
Böyle bir şey kabul edilebilir değildir.
Yönetime saygımız sonsuzdur,bir şeyleri hak edip o rütbelere ulaşıyorlar tabii ki hiyerarşi gereği üslubuma dikkat ederim ama üyeler için böyle bir şey söz konusu değildir.
Yarbaydan Asteğmene herkes benim kardeşim/dostum/abimdir.

Öneriniz,üyeler arası saygınlığı,sevgiyi ve beraberliği sağlamak yerine aşırı hırs ve üst olabilme duygusu sebebiyle bozacaktır ve bu sebeple zaman içerisinde "rütbelerarası gruplaşmalar" görülecektir.



 
Son düzenleme:

JrExclusive

Uzman üye
24 Eyl 2013
1,370
0
Anavatan
Yapılıyordu önceden halen yapan var.Olsa ne farkeder olmasa ne farkeder.Bunu kısıtlamanın ne gibi faydası olacak foruma
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.