Hyper V Kali sİyah ekran

Novice writer

Yeni üye
24 Eyl 2023
17
0
Ben kalini orjianl isoyu kurdum daha doğrusu yükledim hyper v ile isoyu çektim normal kurar gibi kurdum sıkıntı çıkmadı ama en son siyah ekran verdi kapatıp açayım ne olursa olsun siyah ekrandan kurtulamadım
Resim ekleyemedim nedense sıkıntı çıktı ekran görüntüsü aldım ama
 

WHITERUBY

Uzman üye
20 Şub 2023
1,663
1,514
🔱
birden çok faktör meydana getirebilir.
grafik ayarlarını uçuk biçimde yani ya çok düşük ya da çok yüksek biçimde ayarladıysanız sorun çıkabilir.
ekran görüntüsü atarsanız cevabı daha ne bulabiliriz.
(buradan ss'i kaydedin, kaydettikten sonra sağ tık resim-bağlantısını kopyala; sonra resim seçeneğine tıklayıp linki yapıştırın.)
hyper-v de sorunlar oluşabiliyor. kapatıp açın belki sorunu çözebilir.
kesin çözüm için ise yerine direkt vm machine formatında kurun, ayarları çok kişiselleştirmeden.
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,677
377
Sydney
Microsoftun forumundan seninkine benzer sorun ve cevabını gördüm. Cevabı türkçe halini aşağıya bırakıyorum işine yarar umarımır:

  1. Kali Linux sanal makinesi içerisinde Hyper-V Entegrasyon Hizmetlerinin kurulu ve güncel olduğundan emin olun. Bu hizmetler, Hyper-V üzerinde çalışan sanal makineler için gelişmiş işlevsellik ve performans sağlar. Entegrasyon Hizmetlerini, sanal makine çalışırken Hyper-V Manager'daki "Eylem" menüsünden yükleyebilirsiniz.
  2. Kali Linux kurulumunuzun en son güncellemeler ve yamalarla güncel olduğundan emin olun.
  3. Hyper-V ile uyumlu olduklarından emin olmak için Kali Linux içindeki ekran ayarlarını doğrulayın. Uyumluluk sorunlarını çözmek için ekran çözünürlüğünü veya diğer ayarları değiştirmeniz gerekebilir. Bunu Kali Linux masaüstü ortamından veya komut satırından ekran ayarlarına erişerek yapabilirsiniz.
  4. Sanal makinenin Hyper-V ayarlarında, henüz etkin değilse Gelişmiş Oturum Modunu etkinleştirin. Bu mod, gelişmiş ekran ve giriş cihazı desteği de dahil olmak üzere gelişmiş entegrasyon özellikleri sağlar. Gelişmiş Oturum Modunu etkinleştirmek için Hyper-V Manager'da sanal makine ayarlarına gidin, "Entegrasyon Hizmetleri"ni seçin ve "Gelişmiş Oturum Modu" kutusunu işaretleyin.
  5. Sanal makine ayarlarında Güvenli Önyükleme etkinleştirilmişse sorunu çözüp çözmediğini görmek için devre dışı bırakmayı deneyin. Güvenli Önyükleme bazen belirli işletim sistemleri veya önyükleme işlemleriyle uyumluluk sorunlarına neden olabilir.
  6. Ayrıca Kali Linux'u yeniden kurmanız gerekebilir. Boş ekran sorununa neden olan ilk kurulumda veya yapılandırmada bir sorun olmuş olabilir.
S2:

Bu sorunu gidermek ve çözmek için uygulayabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

  1. Sanal makinenin dosyalarının depolandığı diskte yeterli boş alan bulunduğundan emin olun. Disk doluysa veya kapasiteye yaklaşıyorsa Hyper-V, denetim noktaları oluşturmaya veya diğer disk işlemlerini gerçekleştirmeye çalışırken hatalarla karşılaşabilir.
  2. Başka hiçbir programın veya işlemin sanal makinenin disk dosyalarına aktif olarak erişmediğinden veya bunları kullanmadığından emin olun. Başka bir işlem disk dosyasını kilitlediyse Hyper-V denetim noktasını oluşturamayacaktır. Disk dosyasını kullanıyor olabilecek tüm gereksiz programları veya işlemleri kapatın.
  3. Ana sistemde yüklü bir virüsten koruma yazılımınız varsa, onu geçici olarak devre dışı bırakın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Antivirüs yazılımı bazen denetim noktası oluşturma da dahil olmak üzere Hyper-V işlemlerine müdahale edebilir.
  4. "Sunucu" sanal makinesiyle ilişkili sanal sabit diskin (VHDX) durumunu kontrol edin. Disk dosyasının bozuk olmadığından ve Hyper-V'nin bu dosyaya erişmesini engelleyen hiçbir dosya izni sorunu olmadığından emin olun.
  5. Yukarıdaki adımlardan hiçbiri sorunu çözmezse Hyper-V Manager'dan sanal makine için manuel olarak yeni bir denetim noktası oluşturmayı deneyin. Denetim noktası oluşturma işlemi yine başarısız olursa sorunun tanılanmasına yardımcı olabilecek daha spesifik hata ayrıntıları sağlayabilir.
 

Novice writer

Yeni üye
24 Eyl 2023
17
0
birden çok faktör meydana getirebilir.
grafik ayarlarını uçuk biçimde yani ya çok düşük ya da çok yüksek biçimde ayarladıysanız sorun çıkabilir.
ekran görüntüsü atarsanız cevabı daha ne bulabiliriz.
(buradan ss'i kaydedin, kaydettikten sonra sağ tık resim-bağlantısını kopyala; sonra resim seçeneğine tıklayıp linki yapıştırın.)
hyper-v de sorunlar oluşabiliyor. kapatıp açın belki sorunu çözebilir.
kesin çözüm için ise yerine direkt vm machine formatında kurun, ayarları çok kişiselleştirmeden.
bu şekilde yan e postama yedeklerdim video şeklinde inceleye bilirsiniz

Umarım bu videyoyu paylaşarak kurall ihlali yapmıyorumdur
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.