İnstagram'da Sayfa Nasıl Büyütülür? Nasıl Para Kazanılır?

Khanctor

Katılımcı Üye
30 Ocak 2016
506
205
İndex
Merhaba, uzun zamandır sosyal medya işleriyle de ilgilenmekteyim. Bu bağlamda kendi nezdimde bu işe meraklı olan kişilere önerilerde bulunmak için bir yazı hazırladım. Eksik bulduğunuz ve eklemek istediğiniz alanları yorumlarda belirtebilirsiniz. Benim unuttuğum bölümleri yine yorumlar üzerinden yazabilirsiniz. Hepinize iyi okumalar ve iyi forumlar dilerim

Planlama ve Konsept Adımı

Bu adım başlangıç adımıdır. Bu adımdan önce bir planlama yapmanız gerekiyor. Bu planlama'da konsept seçimi yapmalısınız. Yani, bir spor sayfası mı olacak, haber sayfası mı yoksa sadece ürünlerinizi göstereceğiniz bir sayfa mı.
Bu konuda düşünürken kendinize şunu sorun "Ben neleri seviyorum, nelerden keyif alıyorum" bu size konsept bilgisi verecektir. Sevdiğiniz bir alana yönelmek bu uzun adımda size yardımcı olacaktır. Sevdiğiniz içerikleri paylaşmak ve hatta bunları hazırlamak size büyük keyif vereceği için kısa vadede sıkılmanızı engelleyecek ve uzun soluklu bir yolculuğa hazır olmanızı sağlayacak.


Kullanıcı Adı Seçimi
Konsept belirledikten sonra konsepte uygun bir kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyor. Örneğin siz bir haber sayfası yönetecekseniz ama kullanıcı adınız "kitapxxxx" şeklinde. Size de mantıklı gelmedi değil mi? Bu nedenle içeriğinde haber paylaşıldığını bize yansıtan bir kullanıcı adı seçebilirsiniz.

Örneğin sadece kendi ilinizdeki haberleri paylaşacaksınız o ili kullanıcı adında mutlaka geçirmelisiniz. Genel bir haber sayfası olacaksa genel içerikli kullanıcı adı bulmanız gerekiyor. Kullanıcı adı seçiminde ilk etapta uzun karakterli isimleri seçmemeye çalışın.


Profil Fotoğrafı ve Biografi Kısmı
Profil fotoğrafı yönetilecek sayfanın konsepti ve kullanıcı adıyla alakalı olmalı. İçeriği yansıtmalı.

Biografinin uyumu ve göze hoş gelmesi önemli bir etken. Emojiler ile destekleyebilirsiniz. Sayfanın içeriği hakkında kısa bilgiler verebilir veya konsept ile alakalı bir söz yazabilirsiniz. Kullanıcıların sizi ilk gördüğü alan biografi kısmı olduğu için bu kısma özenilmesi ve üzerinde düşünülmesi gerekmekte

Onay Kısmı
İnstagram hesabınız bir süre sonra mutlaka onaya düşecektir. Onaya düşmeden önce sizin onaylamanız instagramın sizi güvenli olarak işaretlemesine olanak sağlar. Telefon numarası ve mail yoluyla onay yapabilirsiniz

İlk Günler Ne Yapmalısınız?
Sayfanızda ilk paylaşacağınız 3 post arasına mutlaka bir adet video ve reels videosu sıkıştırın. Fikrimce, ilk paylaşacağınız post sayfanız hakkında bilgiler veren bir reels videosu olabilir. Örneğin, spor sayfasısınız, telif yemeyecek birkaç gol videosu ve yine telif sorunu olmayan bir müzik ile videoyu oluşturabilir, gol videolarının arasında veya önünde sayfa hakkında bilgiler verebilirsiniz. Videonun sonunda da daha fazlası için bizi takip edebilirsiniz cümlesini yerleştirebilirsiniz.

Mutlaka konseptinizi yansıtan bir adet videonuz olmalı. Videoyu yayınladıktan sonra ise yapılan hatalardan birisi yüksek takipçi sayısına sahip sayfaları takip etmek. Bu hataya düşmeyin. 3K takipçili birkaç sayfayı takibe alın. Postların altına yorum atan ve beğenen kişilere takip isteği gönderin. Bu sayfaları takip eden kullanıcıların size geri dönüşleri, milyonluk sayfayı takip eden kullanıcıya nazaran %80 daha fazla olacaktır.

Çok fazla istek göndermeniz engel yemenize sebebiyet verebilir. 10 dakikada bir takip isteği gönderebilir veya bir defa 10 kişiye istek gönderip 20 dakika bekleyebilirsiniz. İstekleri gönderdikten sonra beklemeniz önemlidir çünkü bu sizi engel yemekten korur. 10 dakikada bir takip isteği gönderdiğinizi varsayalım. 40-50 kişiye istek gönderdikten sonra 1 saat kimseye istek göndermeyin. Geri dönüşleri bekleyin. Bu sırada ikinci bir video paylaşımında bulunabilirsiniz.

Sizinle aynı konsepte sahip sayfaların postlarına yorumlar yapmak ve onlardan da sizin postlarına yorum yapmalarını istemek size çok şey kazandırır.


1 Ay Sonunda
1 ay'a ulaşana kadar her gün bir adet video ve bir adet görsel paylaşmaya çalışın. İki paylaşım arasında 6 saat olabilir. Örneğin, akşam 18'de görsel paylaştıysanız, gece 00:00 - 01:00 saatleri arasında bir adet video paylaşın. Özellikle akşamları ve gece saatlerinde instagram yoğun olur, yayınladığınız videolar daha fazla kitleye ulaşabilir. Haber sayfası iseniz güncel haberleri kaçırmamaya çalıştığınız için paylaştığınız gönderi sayısı çok olacaktır. Bu durum sizi olumsuz etkilemez fakat mutlaka postlarınızın arasında videolar paylaşmaya çalışın. Günün sonunda, "Bugün Neler Oldu?" başlıklı bir video yayınlayabilirsiniz.

1 Ay sonunda belirli bir kitleye ve takipçi sayısına ulaşmış olacaksınız. Artık sfs yapmaya başlayabilirsiniz. Kendi denginizde ve aynı konseptteki sayfalar ile anlaşarak sayfalarınızın reklamını yapın. Video paylaşımları sfs sırasında etkili rol oynar. Bunun nedeni ise kullanıcılar okumaktan çok dinlemeyi ve izlemeyi tercih ederler. Sfs yaparken dikkat edeceğiniz nokta sayfanın aktif olması ve takipçisinin bot olmamasıdır. Sayfanın takipçiler kısmına tıklayarak oradaki takipçilere göz gezdirebilirsiniz. Bot hesaplar genelde saçma isimlerden oluşur ve profil fotoğrafı olmaz. Bunları gördüğünüz an o sayfa bot takipçiden ibarettir. Başka sayfaya yönelin. Sfs yaparken etkileşim istatistiğini istemeyi unutmayın. Sfs yaparken profilinizi gizli hesaba çevirin ve aradan birkaç saat geçtikten sonra hesabınızı açın. Akşam 23:30'dan sonra onaylamanız yeni güne başlarken size olumlu yansıyacaktır. 00:00'da algoritma sıfırlanır. Sıfırlandıktan sonra sayfanıza hit gelmesi sizi daha çok ön plana çıkaracaktır.

Sfs'de dikkat edilecek diğer bir nokta ise Afiş tasarımıdır. Sizi hikayesinde veya post olarak paylaşacak sayfaya, konseptinizi yansıtacak ve ilgi çekecek bir afiş göndermelisiniz. Bu afiş, kullanıcıların size geri dönüşlerinde büyük etkisi olacaktır.


Doğru Etiket Kullanımı
Doğru kitleye ulaşmak için etiketleri konsepte uygun şekilde kullanmamız gerekiyor. Örneğin, "Ankara'da Son Dakika Önlemi" başlıklı bir haberin etiketine #izmir şeklinde etiket kullanırsanız geri dönüş almanız zor. Aynı şekilde, "Galatasaray'da Ayrılık" başlıklı habere #fenerbahçe etiketini kullanırsanız yine geri dönüş alamazsınız. Ticaret yapanlar içinde durum aynı, Elektronik eşya satışı yaparken #kitap etiketini kullanmak size fayda sağlamayacaktır.

Etiket kullanımında yapılan hatalardan biri çok fazla etiket kullanımıdır. Bu sizi spama düşürür ve pozitif durumdan ziyade negatif bir duruma sürüklenirsiniz. Kullanacağınız etiket sayısı her post için 3 adet olmasına özen gösterin. Örneğin, Cristiano Ronaldo'nun, Real Madrid dönemindeki bir golünü paylaştınız #CristianoRonaldo #gol #realmadrid şeklinde etiket kullanabilirsiniz. Veya "#CristianoRonaldo 'nun #RealMadrid döneminde attığı enfes #gol" şeklinde açıklama içerisine etiketlerinizi yerleştirebilirsiniz.


Bu Bilgiler Dışında Kısa Yoldan Takipçi Kazanmak İsteyenler
Bu durumda bütçe ayırmanız gerekiyor. Sayfanızda içeriğiniz ile alakalı videolar ve görseller elbette olmalı. Daha sonra yapacaklarınız şu şekilde;
  • Aynı konseptteki yüksek takipçili sayfalara reklam vermek
  • İnstagram'da sponsorlu reklam çıkmak
  • Çekiliş düzenleyerek kullanıcıların sizi hikayesinde paylaşmasını ve arkadaşlarını etiketlemelerini sağlamak.

Hikaye Kullanımın Önemi
Hikaye kullanmak düşündüğünüzden daha çok önemli. Hikaye kısmından geri dönüş almanız İnstagram algoritmasında sizi ön plana çıkarır. Kullanıcılarınızı hikaye kısmına siz yönlendirmelisiniz. Örneğin kitap üzerine bir sayfanız var. Hikaye kısmında birkaç hikayeden oluşan bir test hazırlayın ve yayınlayın. Test sorularından en ilginç olanı alın ve post kısmında görsel olarak paylaşın. "Cevabı biliyorsanız hikaye kısmından yanıtlayın" şeklinde bir açıklama ekleyin. Bunu her gün yapın. Bir süre sonra kullanıcılar otomatik olarak sizin test yapmanızı bekleyecek ve hikaye kısmında yaptığınız testleri yanıtlamaya başlayacaktır.

Spor sayfası için telifsiz gol videosunu hikayeye yükleyin ve atılan golü puanlamalarını isteyin. Golü atan kişinin fotoğrafını post olarak paylaşarak açıklamasına "Gol videosunu hikayemizde izleyebilirsiniz" yazın. Doğru etiketler ile aktif kullanıcıların önüne çıkarın ve geri dönüşün tadına varın. Gün sonunda "Günün golü" adı altında bir anket yapabilirsiniz.


Kullanıcılar ile Etkileşimde Kalın
Kullanıcılar size dm üzerinden veya postlar altına yorumlar yazarak sorular sorabilir. Bu soruları en kısa sürede yanıtlamaya çalışın ve samimi bir dil kullanın. Sayfa üyeleri ile ilgilendiğinizi gören diğer kullanıcılar da yorumlar atarak size sorular yöneltir ve bu sayede paylaşımınızı kısa sürede keşfete düşürebilir.

Her günün sonunda hikaye kısmında soru-cevap yapın. "Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz" açıklaması ile hikaye paylaşın. Kullanıcılar hem konsepte uygun, hem de sizinle ilgili sorular soracaktır.



Nasıl Para Kazanacağım?
Sayfanız artık belirli bir aktif kitleye hizmet veriyor. Her videonuz keşfete düşüyor ve her gün 100'lerce aktif kullanıcı sizi takip ediyor. Bu saatten sonra sayfanıza reklam alabilirsiniz. Biografi kısmına "Reklam ve İletişim için DM" açıklamasını yazabilirsiniz ve geri dönüş bekleyebilirsiniz.

Sizden paylaşım yapmanızı isteyerek para veren uygulamalar bulunmakta. Bu uygulamaları web üzerinden araştırma yaparak bulabilirsiniz. Reklam olmaması açısından isim veremiyorum.

Sayfanız artık 20K ve aktif bir kitleye paylaşım yaptığınızı varsayalım. Yeni bir sayfa oluşturun ve aralıklarla yeni sayfanızın reklamını yapın. Aktif kullanıcıların belirli bir kısmı yeni sayfanızı da takibe alacak. Daha sonra elinizde bulundurduğunuz 20K'lık sayfayı satışa çıkarın. Bunun için bazı forumlar ve web siteleri bulunmakta. Kazandığınız parayı yeni açtığınız ve aktif kitlenizin takip etmesini sağladığınız sayfayı reklam vermede kullanın. Diğer sayfada yaptıklarınızı bu sayfada da uygulayın. Daha çok takipçi kazanacak ve sayfanızı daha yüksek bir fiyata satacaksınız.


Aktiflik mi? Takipçi Sayısı mı?
Bu sorunun kısaca cevabı; Aktiflik. İnstagram'da 20K - 100K arasında sayfaların çoğunluğu bot takipçilerden oluşma. Bot takipçiler sadece takipçi sayınızı yüksek tutar. Paylaşımlara hiçbir etkisi olmaz. Etkileşim alamazsınız ve algoritmada geriye gidersiniz. 10K takipçili aktif bir sayfa, 50K takipçili aktif olmayan bir sayfaya kıyasla daha çok tercih edilir. Sayfanızı satmak istediğiniz de ise aktif bir sayfa daha yüksek bir fiyata satılır.

Hem sayfa satın alırken, hem reklam verdirirken aktif kitle olduğundan emin olun. Takipçiye değil, kitleye oynayın.
 
Son düzenleme:

Khanctor

Katılımcı Üye
30 Ocak 2016
506
205
İndex
Eline sağlık güzel konu .

Teşekkürler

eline sağlık görsel de eklersen daha güzel olacaktır.

Teşekkürler. Bundan sonraki yazılarımda görselde kullanacağım.

Gayet açıklayıcı bir içerik olmuş.

Tebrikler...

Teşekkürler

Elinize sağlık yararlı olacağını düşünüyorum
Teşekkürler.
 

weychel

Yeni üye
7 Nis 2020
46
9
Parmaklarına sağlık, ben de bir taktik paylaşayım:

Hesabınızın takipçi sayısına göre hastag kullanmak, örneğin 1.000 takipçili bir hesabınız var o halde ilgili hastag'in gönderi sayısı 1.000 ile 5.000 arası olsun.

2 adet takipçiye uygun hastag 1 adet takipçinin 2-3 katı hastag ekleyin.

Ayrıca maximum 3-4 etiket eklemeniz hem hesabınızın anti spam skorunu yükseltir hem de minimal durur.

Mantığı şu; yere düşen paranızı evin içinde yani 10 metrekare alanında (1.000 gönderili hastag) düşerse mi daha çabuk bulabilirsiniz yoksa paranız ormanlığa yani 1 milyon metrekarelik (1 milyon gönderili hastag) alana mı düşerse daha çabuk bulabilirsiniz?

Milyonluk etiketler eklemenin hesabınıza hiçbir katkısı olmaz, görünür olmak için verdiğim taktiği uygulayın mutlaka etkili olacaktır.
 

Khanctor

Katılımcı Üye
30 Ocak 2016
506
205
İndex
Parmaklarına sağlık, ben de bir taktik paylaşayım:

Hesabınızın takipçi sayısına göre hastag kullanmak, örneğin 1.000 takipçili bir hesabınız var o halde ilgili hastag'in gönderi sayısı 1.000 ile 5.000 arası olsun.

2 adet takipçiye uygun hastag 1 adet takipçinin 2-3 katı hastag ekleyin.

Ayrıca maximum 3-4 etiket eklemeniz hem hesabınızın anti spam skorunu yükseltir hem de minimal durur.

Mantığı şu; yere düşen paranızı evin içinde yani 10 metrekare alanında (1.000 gönderili hastag) düşerse mi daha çabuk bulabilirsiniz yoksa paranız ormanlığa yani 1 milyon metrekarelik (1 milyon gönderili hastag) alana mı düşerse daha çabuk bulabilirsiniz?

Milyonluk etiketler eklemenin hesabınıza hiçbir katkısı olmaz, görünür olmak için verdiğim taktiği uygulayın mutlaka etkili olacaktır.

Yorumunuz ve taktiğiniz için Teşekkürler
 

'Medusa

Katılımcı Üye
18 Ocak 2021
839
370
JAPAN
Eline sağlık fakat görsel ekleyebilirsen gerçekten çok daha güzel bir konu olabilir diye düşünüyorum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.