İP'den Adres Nasıl Tespit Edilir

cihangirlee

Yeni üye
8 Tem 2014
29
0
Arkadaşlar bir kişinin ip si elimde var onun açık adresini bulmam gerekiyor yardımcı olabilcek var mı çok önemli bir mesele.
 

sawetcetin

Üye
30 Haz 2018
144
0
Samsun
Google'de ip adresinden adres bulma yazarsan birçok site çıkıyor doğruluğunu test etmek için ise birden fazla sitede arama yaptırmalısın en çok hangi adres çıkıyor ise orası olduğuna bir tık daha emin olabilirsin iyi forumlar.
 

mybmustafa

Katılımcı Üye
27 Mar 2016
410
1
Herkes bişiler yazmış ama kısa geçiyim.

Ip adresinden adres bulma falan yok. Eğer kişinin google üzerinden konum bilgisi ile javascript enject gibi bir şey olmadığı sürece alamazsın.Yüksek mertebe kurumlar (Btk , Emniyet vb.) direk servis sağlayıcısından istedikleri bilgiyi alabiliyorlar.Bu sebeple çat diye buluyorlar.

Bu siteler servis sağlayıcısının en yakındaki yönlendirme hattının sapmalı konumu. Türknet gibi servisler baya gizliyor. Ankara dasın İstanbul gözüküyor ...
 

Brokropro110

Katılımcı Üye
11 Ağu 2018
408
2
Tarafımca önceden bu konuları denemiştim bazen doğru çıkıyor hem kendi ipmde hem başkasında (tam adres mi emin değilim ama şehir ve biraz daha derini çıkıyordu) bazende aynı şehirde bile değil farklı şehirde gösterdiği oluyordu hele mobil veri kullanıyorlarsa galiba hiç şansımız yoktu diye hatırlıyorum...

Yani öyle sitelerden falan bulamayabilirsin ihtimale bağlı ...daha derine inmen lazım ve inersen de illegal olucağı için bence hiç bulaşma :)
 
Son düzenleme:

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Arkadaşlar bir kişinin ip si elimde var onun açık adresini bulmam gerekiyor yardımcı olabilcek var mı çok önemli bir mesele.


1. Türk Telekom'da işe gir.
2. En az orta düzey yönetici ol.
3. IP adresini bulduktan sonra en fazla 24 saat içinde çaktırmadan o IP adresini nereye vermişsin abone bilgilerini bul.


Şansına Türk Telekom'dan direkt almış olsun interneti, yoksa elinde sadece abone no'su olur, bir halta yaramaz.


Yani dediğin gibi bir şey yok. Dünyanın yarısı beni bir ara Eskişehir'de zannediyordu, ömrümde gençken 2 kez gittim Eskişehir'e.. IP adresinden bulunan değil adres, şehir bile güvenilir değildir. Türk Telekom düzenli olarak IP aralığı dışından IP verir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.