İslami İlimler Kulubü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HayaLiST

Katılımcı Üye
21 Tem 2010
289
2
Bismillâhirrahmânirrahîm...

Kulüp TheKar1zma izni ile açılmıştır.

islami-ilimler-kulub%C3%BC.jpg

Selamun Aleyküm.
Üye olmak isteyen arkadaşlar konu altına not düşebilir isterlerse P.M yoluyla Kulüp Yöneticilere ulaşabilir.



Kulübün Amacı :
İslamiyeti Forum Üyeleri Arasında Birlik ve Beraberlik Ruhunu Canlandırmak, Okuyan, Araştıran Bir Kul Olarak Bilgilendirmek, Yetiştirmektir.


Kulübün İşleyişi :
- Forum Üyelerinin Akıllarına Takılan İslami Soruları Din İşleri Yüksek Kurulunda Çalışan Tanıdıklarım Tarafından ve İlim, İhsan Sahibi Kişilerle Danışarak Cevaplamak. Doğru hedeflere yanlış yollarla gitmemek.
- Kur’an-ı Kerim Okumaları,
- Siyer-i Nebi Okumaları,
- İslami Kitap Tavsiyeleri,
- İslami Film Tavsiyeleri,
- İslami Resim Paylaşımları,
- İslami E- Kitap Paylaşımları,
- Biyografik Metin Okumaları,
- Hadis-i Şerif Okumaları,
- İslamiyeti Konu Alan Her Türlü Paylaşım.
- Gelecek Aylarda Üyeler ile Danışarak Aylık veya Sıklığa Göre Haftalık İslami Üyeler Arası Dönüşümlü Olarak Sohbet Etmek.


Kulüp Projeleri :
- Din ve İnsan Kategorisinde ki Önemli Konuları Tek Başlık Altında Toplamak
√ Dua Projesi - Okumak İçin Tıkla
- Haftalık, Aylık Dönerli Kur'an-ı Kerim Cüz Dağıtımları
- Gerekli İlgi Görüldüğü Taktirde İlerde Kulüp Üyeleri İle Birlikte Geniş Çaplı Bir İslami Site Açmak ve Birlik içinde Yönetmek.


Kulüp Kuralları :
- Allah ( C. c ) Yasakladığı, Peygamber Efendimizin ( S.a.v) Yapılmasını Uygun Görmediği, Lanetlediği herşey Yasaktır.

Katılım Şartları :
Kulübe Katılmak İçin Hiçbir Şartımız Yoktur. Yalnız Aşağıdaki Bilgileri Doldurunuz;

-Nickiniz :
-Skype veya E- Posta Adresiniz :
-Dini Bilgi Seviyeniz :
- Hiç bir Bilgim Yok, - Bayramdan Bayrama Namaz Kılacak Kadar, - Kendime Yetecek Kadar - Kendi Çapımda Ulema, - İleri Seviyede

Sayfamız Hakkında Görüş, Öneri ve Şikayetler İçin Yöneticilerle İrtibata Geçiniz.​


Kulüp Yönetimi
HayaLiST
Kendini Arayan Adam
mhmtslhbtr


Üyeler
b0yner
eikanos
İzmiragasi
Ahmet Halim
Efy
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

HayaLiST

Katılımcı Üye
21 Tem 2010
289
2
Dinimizde Model Aile

Aile toplumun temelidir ve ilk mektebdir. Muallimleri de ailenin iki önemli unsuru olan ebeveyndir. Burada çocuğa verilen eğitim hayatına yön verecek maya hükmündedir. Bu açıdan bakıldığı takdirde İnsanın kişiliğinin ailede belirlendiği anlaşılır. Hz. Peygamber, ebeveynin çocuklar üzerindeki etkisini şöyle ifade eder: “Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar. Ancak onu Yahudi, Hı- ristiyan veya Mecusi yapan ebeveynlerdir.”


Aile, her türlü tehlikeye karşı korunaklı bir kaledir. Bu kalenin muhkem ve dışarı- dan gelecek her türlü tehlike ve akıma karşı dayanıklı kalabilmesi için bütün açık ve gediklerinin kapatılması gerekir. Baba, dışarıdan gelen her türlü tehlikeye karşı tedbir alırken, anne dâhilde yapılması gerekenleri yerine getirir. Bunun için de anne ve babanın uyumu ve ahengi önemlidir.

Bazı müfessirler,“Rabbinin mutlak otoritesinden korkup sakınanlara çifte cennetler vardır”2 âyetinde vaat edilen iki cennetten birisinin huzur ve mutluluk yuvası aileler, buna mukabil “Kim benim uyarıcı mesajımdan yüz çevirirse iyi bilsin ki sıkıntılarla dolu bir hayat sürer”3 âyetinde de sıkıntılarla dolu bir hayattan maksadın huzursuz aileler olduğunu belirtmişlerdir. Bu güzel yaklaşımdan şu çarpıcı sonuç çıkar: Mutlu aileler cennetin dünyadaki şubeleri, huzursuz aileler de cehennemin dünyadaki şubeleridir. Makalemizde ele alacağımız aile her namazda kendisine bağlılığımızı ifade ettiğimiz Allah’ın seçkin kulu Hz. İbrahim’in ailesi/ Âli-i İbrahim’dir.

Âl-i İbrahim Allah Teâlâ,“Gerçekten Allah, Âdem’i, Nuh’u ve İbrahim ailesiyle İmrân hanedanı- nı süzüp âlemler üzerine seçti”4 âyetinde Al-i İbrahim’den söz etmektedir. Her namazda Peygamber Efendimizin tavsiyesi üzerine hem kendisine ve ailesine hem de hem Hz. İbrahim ve ailesine bağlılığımızı ifade bağlamında onlara salât ve selam getiririz. Ebu Hamid es-Sa’idî Hz. Peygamber’e sorar:

– Ey Allah’ın elçisi sana nasıl salât getirelim?

– Ey Rabbimiz, İbrahim ve ailesine salât getirdiğin gibi Muhammed’e, eşlerine, nesline de salât getir. Sen övgüleri kabul edensin, yücesin.5 Başka bir rivayette de şöyle buyurur: Allah’ım İbrahim ailesini mübarek kıldığın gibi Muhammed ve ailesini de mübarek kıl, de.”

Hz. İbrahim ailesi iki anlamda kullanılmıştır.

a) Özel anlamda: Hz. İbrahim, babası, çocukları ve eşlerinden oluşan topluluktur.
b) Genel anlamda: Kıyamete kadar ona inanan, tabi olan, davasına yardım eden herkes.

“Haydi babanız İbrahim’in milletine…” âyetinde de belirtildiği gibi Hz. İbrahim, peygamberler dâhil tüm Müslümanların atası ve üç dinin mensuplarının üzerinde ittifak ettikleri bir şahsiyettir. O (a.s) ateşe atıldı, hicret etti, oğlunu Allah için kurban etmekle imtihan edildi. Nemrut karşısında dik durdu. Tüm bu imtihanları başarıyla verdi. Bunlara mükâfat olarakAllah Teâlâ peygamberi vasıtasıyla dünya durdukça müminlerin O’nu namazlarında anmalarını; ona salât ve selam getirmelerini emir buyurdu. Hz. İbrahim ailesinde bir aileyi mutlu kılacak tüm özellikler mevcuttur. Model olarak Âl-i İbrahim’i tercih etmemiz bundandır.,

“İbrahim babası Azer’e bir takım putları tanrılar mı ediniyorsun? Doğrusu ben seni de kavmini de apaçık bir sapıklık içinde görüyorum dedi.” Âyette de belirtildiği gibi, Âzer Hz. İbrahim’in öz babasıdır. “Taruh” olduğu ile ilgili görüşler sağlam bir kaynağa dayanmamaktadır; Tevrat referanslıdır.9 Hz. İbrahim’in Azer’in sulbünden gelmiş olmasında garipsenecek bir durum da yoktur. Hatta bu, Allah’ın ölüden diriyi yarattığına dair en güzel örneklerdendir. Allah ölü atomları canlı hücrelere dönüştürmektedir. Proteinler de hayat unsuru taşımayan, hayat emaresi göstermeyen kimyevi birer madde olmaktan öteye geçmediği halde oraya da ilahi sır girerek canlandırmaktadır.10 Keza, Allah Teâlâ Firavun sarayından Hz. Âsiye’yi, cahili topluluktan Hz. Muhammed’i, Ebu Cehil’den de İkrime’yi halk etti. Bu açıdan Allah Teâlâ’nın yıldızlara tapan bir toplumdan Hz. İbrahim ailesini vücuda getirmesi de cahili toplumlarda yaşayan Müslüman ailelere güzel bir örnektir.11Hz. İbrahim’in Âzer’in oğlu olması, akrabaları arasında kötü, ahlaksız hatta müşrik bulunan Müslümanlar için büyük destek ve teselli kaynağıdır. Çünkü sünnetullah da bu durum hep var olmuştur. Hz. Nuh’un ve oğlu, Hz. Lût ve karısı ve Hz. Peygamber ve amcası da aynı durumdaydılar.

Dolayısıyla Hz. İbrahim’in Âzer’in sulbünden olması dikenler arasından güllerin yetişmesini hatırlatmaktadır. İbn Teymiye’nin dediği gibi, “Müminin cenneti de gülistanlığı da kalbindedir. Nereye giderse onunla beraberdir, düşmanları ona ne yapabilir?” Nitekim O’na bir şey yapamadılar karşısında duramadılar. Sonuçta Hz. İbrahim tek başına İslam’ı temsil etti ve ailesiyle başarılı oldu. “Muhakkak ki, İbrahim başlı başına bir ümmet idi, tevhit inancına sahip olarak Allah’a itaat için kıyam etmişti ve asla Allah’a ortak koşanlardan olmadı” âyeti, İslam ümmetini temsil eden Hz. İbrahim’in önemli özelliklerini sıralamaktadır.

İbrahim ailesinin Bazı özellikler

1. Muvahhit Aile Tevhit, her peygamberin dolayısıyla da her Müslüman’ın ilk görevidir. Bu anlamda bütün ailenin aynı inançta olması önemlidir. Hz. İbrahim’in puta tapan babasını tevhide davet etmesi buna örnektir.

2. Davetçi Aile Davet ve tebliğ peygamberlerin öncelikli görevleri arasındadır. Hz. İbrahim ailesiyle beraber bu vecibeyi en güzel şekilde yerine getirmiştir.

3. Fedakâr ve İtaatkâr Aile Dünya imtihan yurdu ve herkesin geçtiği bir imtihan salonudur. Kimisi malıyla, kimisi makamıyla, kimisi canıyla imtihana tabi tutulmaktadır. Hz. İbrahim’in çocuğunu Allah’ın emri doğrultusunda kurban etmek istemesi, oğlunun da herhangi bir tereddüt ve itiraza mahal bırakmadan kabul etmesi fedakârlığın zirvesidir.

4. Allah’a Yalvarıp Yakaran Aile Dua, müminin silahı ve ibadetin özüdür. Hz. İbrahim, ailesini her türlü bela ve felaketten korumak için Allah’a dua ederdi.

5. Muhacir Aile Hicret, inanç uğruna eş, dost, vatan, mal ve gerektiğinde hayatın terk edilmesidir. Hz. İbrahim, eşleri Hacer ve Sâre ile Allah yolunda hicreti gerçekleştiren ilk ailedir.
6. Misafirperver Aile Hz. İbrahim ve ailesinin bir özelliği de misafirperverliktir. “İbrahim’in şerefli misafirleri hakkında sana haber geldi mi?”31 âyeti, Hz. İbrahim ailesinin bu özelli- ğine dikkat çekmektedir. Hz. İbrahim’in misafirsiz yemek yemediği, misafir bulmak için yol kavşaklarında beklediğinin nakledilmesi. hatta misafir ağırlama geleneğini ilk başlatan kişi olduğunun bildirilmesi.misafir ağırlamanın, yemek ikram etmenin terk edildiği günümüz Müslümanlarına önemli mesajlar iletmektedir.
7. Çalışkan ve Maharetli Aile “Ve o zaman ki, İbrahim Beyt’in temellerini yükseltiyordu. İsmail ile birlikte şöyle dua ettiler: ‘Ey Rabbimiz, bizden kabul buyur. Çünkü daima işiten, daima bilen Sensin ancak Sen!
”İbrahim soruyor: –
Evladım, Allah Teâlâ’nın emrine ne dersin?
– Rabbimizin emrine sarılmaktan başka seçeneğimiz yok.
– Bana yardım eder misin?
– Elbette.
– Rabbin şu tepecikte bir mabet inşa etmemizi emir buyurdu.
Bunun üzerine Hz. İbrahim duvarı inşa etmeye başladı.
Hz. İsmail de taş taşıyordu. Bu hizmetin kabul edilmesi için de Allah yalvarıyorlardı.35 Hz. İbrahim’in Hz. İsmail ile beraber çalışması, gerektiği durumlarda aile bireylerinin beraber çalışmalarının gere- ğini ve aile içinde görev paylaşımının önemini göstermektedir

Sonuç Hz. İbrahim ailesiyle beraber tavizsiz bir duruş sergiledi. Bu uğurda ateşe atıldı, hicret etti ve bütün müminlere model oldu. Kur’an-ı Kerim bu ailenin kıyamete kadar müminler için örnek olacağını şu âyetle beyan etti. “Allah, bu sözü (İslamî duruşu) soyu arasında (gelecek nesiller içinde) devam edecek bir örnek kıldı ki insanlar ona müracaat etsinler ve onun gibi yaşasınlar.” Hiç unutulmaması ve ihmal edilmemesi için de bu ideal ve model aileyi dilleriyle anmasını ibadet kıldı. Selam İbrahim’e, onun ailesine ve onun yolunda hayat sürenlere.


 

Ruh

Adanmış Üye
10 Eyl 2015
6,465
45
Selamun Aleyküm.

Allah razı olsun. Güzel bir çalışma olmuş.

Bende katılıyorum, umarım burda olduğum sürece güzel vakitler geçirerek,dinimizin bizlere verdiği büyük bir sorumluluk olan İslamı Güneşin Doğup Battığı Her Yerde Yayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun, kulüp forumumuza hayırlı olsun. ( :

 

HayaLiST

Katılımcı Üye
21 Tem 2010
289
2
Selamun Aleyküm.

Allah razı olsun. Güzel bir çalışma olmuş.

Bende katılıyorum, umarım burda olduğum sürece güzel vakitler geçirerek,dinimizin bizlere verdiği büyük bir sorumluluk olan İslamı Güneşin Doğup Battığı Her Yerde Yayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun, kulüp forumumuza hayırlı olsun. ( :


Aleykum Selam, Aramıza Hoş Geldin Kardeşim.

İslam Öyle Bir Din ki, Dünya Üzerinde Her Saniye Ezan Okuyor. Ezansız bir Saniye Geçmiyor. Tebliğ etmeye Son Kanımıza Kadar Devam Edeceğiz.
Rabbim Hakkımızda Hayırlısını Eylesin.
 

b0yner

Kadim Üye
19 Tem 2013
5,722
4
Turan
Peygamber Efendimiz(s.a.v)'den 5 Hadis-İ Şerif

1-) “Din nasihattır, samimiyettir” buyurdu.
“Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk.
O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.
Müslim, İmân, 95


2-) İslâm, güzel ahlâktır.
Kenzü’l-Ummâl, 3/17


3-) Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.
Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6


4-) Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.
Tirmizî, İlm, 14


5-) Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlâkın gereğine göre davran.
Tirmizî, Birr, 55.
 

HayaLiST

Katılımcı Üye
21 Tem 2010
289
2
Kur’ân’-ı Kerim’i Okuma Âdâbı
Kur’an-ı Kerim, âlemlerin Rabbi Allah‘ın (celle celâluhu) kullarına en büyük bir armağanıdır.

Kur’an; insanları doğru yola ulaştıran, hak ile batılı birbirinden ayıran (Bakara Suresi, 2/185), müminler için rahmet ve şifa olan (İsra Suresi, 17/82), müminlerin öğüt ve nasihat almaları için indirilmiş bulunan (Kamer Suresi, 54/17), takva sahipleri için bir rehber (Bakara Suresi,2/2) , Rabbimizden bir öğüt, içimizdeki dertlere bir şifa, bize doğru yolu gösteren bir hidayet ve rahmettir. (Yunus Suresi, 10/57)

Peygamber Efendimiz (sallallahû aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Kur’an‘ın üslubuyla konuşan, doğruyu konuşmuş olur. Onunla amel eden, mutlaka mükâfat görür. Kim onunla hüküm verirse, adaletle hükmeder. Kim ona çağrılırsa, doğru yola çağrılmış olur.” (Tirmizî, Fedailü’l-Kur’ân, 14)

Kur’an okuyan kimsenin riayet etmesi gereken bazı usul ve âdap kuralları vardır.

1- Kur’an’a tam bir teveccüh ve teslimiyet olmalıdır.
Kur’an bütünüyle insanların düşünüp ibret almalarını ve böylece sırat-ı müstakim üzere bir hayat yaşamalarını temin etmek için gönderilmiş hikmet dolu bir kitaptır. İnsanlığın dünya ve ahiret saadeti Kur’an’ı anlayıp hayatlarına hayat kılmalarına bağlıdır.

2- Abdest alınmalıdır.
Cenab-ı Hak, âyet-i kerimede “Ona tertemiz (abdestli) olanlardan başkası dokunamaz” (Vakıa Suresi, 56/79) buyurmuştur.

3- Ağız temizliği yapılmalıdır.
Allah’ın kelamını temiz bir ağızla tilavet etmek için misvak veya diş fırçası kullanarak ağız temizliği yapılmalıdır.

4- Edep ve vakara en uygun bir hal üzere bulunmalıdır.
Kur’an okuyan kimse huşu ve hudu içerisinde bulunmalıdır.

5- Kur’an okunan yer ve zamanın önemi
Kur’an okunan mekân önemlidir. Nitekim mescidde okunan Kur’an mekânın şerefinden dolayı daha sevap olduğu gibi, hamam ve tuvalet gibi temiz olmayan yerlerde Kur’an okumak mekruhtur.

6- İstiâze ve Besmele ile başlamalıdır.

7- Tertil üzere okunmalıdır.
Tertil, Kur’an’ı teenni ile acele etmeden yavaş yavaş ve tane tane; kalp ve ruh ufku ile duyarak okumaktır.

8- Kur’an’ı Sesli veya Sessiz Okumak
Kur’an’ın sesli veya sessiz okunabileceğine dair rivayetler vardır. Kur’an’ı sessiz okumak riyâ ve gösterişten daha uzaktır. Dolayısıyla riyâ korkusu olan bir kimsenin tilavetini sessiz yapması daha faziletlidir. Böyle bir korku olmazsa ve namaz kılan bir kimseyi şaşırtma da söz konusu değilse, kıraatin sesli yapılması daha faziletlidir.

9- Kur’an Tatlı ve Hoş Bir Sada İle Okunmalıdır.

10- Kur’an’ı Halis Bir Niyetle Okumalıdır.

11- Kur’an Göz Yaşlarıyla ve Hüzünle Tilavet Edilmelidir.

Kur’an okuyan kimsenin ağlaması müstehabtır. Peygamber Efendimiz de (sallallahû aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz bu Kur’an, hüzünle inmiştir. Artık onu okuduğunuz zaman ağlayınız. Ağlayamazsanız kendinizi ağlamaya zorlayınız.” (İbni Mâce, İkâme, 176)

12- Kur’an’ın Mana ve Muhtevası Tefekkür Edilmelidir.
Kur’ân-ı Kerim’in lafız ve ibarelerini okumak kişiye çok sevap kazandırsa da, asıl olan onun mana ve muhtevasını anlamak suretiyle Kur’an’ı hayatımıza hayat kılmaktır.

13- Kur’an Mümkün Olduğunca Yüzünden Okunmalıdır.
Mushaf’a bakarak Kur’an okumak ezbere okumaktan daha faziletlidir. Kur’an’a bakmak da bir ibadettir.

14- Okunan Âyete Göre Bir Hal Almalıdır.
Rahmet âyetleri geçtiğinde Cenab-ı Hak‘dan kendisine ve ümmet-i Muhammed‘e rahmet etmesini istemeli, azap âyetleri geçince hüzün ve gözyaşlarıyla onlardan Allah’a sığınmalı; Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih eden âyetleri okuduğunda da, tesbih ve tekbir getirmek suretiyle Allah‘ın azamet ve kibriyasını dile getirmelidir.

15- Her Gün Bir Miktar Okumaya Gayret Etmelidir.

16- Okumaya Son Verildiğinde

Kur’an okuyup bitirdikten sonra Mushaf’ı açık bırakmamalı ve onun üzerine bir şey koymamalıdır. Çünkü Kur’an-ı Kerim her zaman diğer kitaplardan yüksekte olmalıdır. Kur’an okumayı bitiren kimsenin dua etmesi de güzel görülmüştür.
Kaynak : Dinimizde.com - Yeni Ümit Dergisi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.