İSTİHBARAT'IN VAZGEÇİLMEZİ OSINT!

silahtar7

Üye
12 Ağu 2018
76
51
OSINT NEDIR?


p2mu9r0.png


OSINT, "Open Source Intelligence" ifadesinin kısaltılması olduğu gibi dilimizde "Açık Kaynak İstihbaratı" anlamına gelir.

İstihbarat birimlerinin HUMINT, ELINT birimleri gibi OSINT birimleri de mevcuttur. Açık Kaynak İstihbaratı daha önceleri günlük yaşam ve resmi iletiler, evraklar üzerinden yapılırken bu kaynakların internet ortamına geçmesiyle birlikte istihbarat toplama süreçleri hız kazanmıştır.

X şahsı hakkında gazete arşivlerinden bilgi ve bulgu elde etmeye çalışan İstihbarat elemanları günümüz dünyasında tek tuşla internet sorgusu yaparak, yine internet üzerinde ki online gazete arşivlerinden istediği bilgiye ulaşabilir.

Bilgi toplama sahaları internet üzerinde bilginin mevcut olduğu tüm sayfalar, satırlardır.

Açık Kaynak İstihbaratı; bir amaca yönelik olmasa dâhi araştırmalar esnasında istihbarat niteliği taşıyan başka bilgilerde elde edilebilir. Görsel, işitsel nitelikler taşıyan tüm bulgular kullanılabilir.


Bu istihbarat toplama yönteminin en güzel yönlerinden birisi; İstihbarat elemanı olmasanız dahi Açık Kaynaklardan bilgi toplayabilir, bu bilgiyi hedeflerinize yönelik kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.