Kali kullanıcıları bakarmısınız

Anonim6

Yeni üye
29 Şub 2012
0
5
Ustam, Kali Linux penetrasyon testleri için geliştirilmiştir, doğrudur ancak SQL açığını bulmak için illa bir Debian olan Kali Linux'u kullanmanız gerekmez, zira bunu herhangi bir kişisel bilgisayarda da yapabilirsiniz. Şöyle başlayayım, herhangi bir uygulamada özel anlam ifade eden işaret, sembol gibi değerlere m.eta-karakter adı verilir. SQL sunucularında, default olarak m.eta-karakter tek tırnak işareti (') olarak tabir edilir. Bu karakterden sonra, SQL cümleciği ile beraber komut çalıştırabilirsiniz. Herhangi bir değerden (Misal id değeri) sonra tek tırnak m.eta-karakteri eklenince hata çıkmasının nedeni de budur. Yani SQL açığının olup olmadığını manuel olarak da test edebilirsiniz.

Zaten bu açığın oluşmasının en büyük sebeplerinden birisi de, PHP'de SQL sunucusu komut işlemlerinin hatalı kullanımıdır ustam. Eğer kodlara erişme şansınız var ise, bunu da manuel olarak okuyabilirsiniz. Eğer "Hocam ben illa ki Kali Linux'da yapmak istiyorum" derseniz, bunun için bir çok vuln. tarayıcı programı bulunmaktadır (w3af, Sub. Vega, Uniscan..). Bu tür araçların detaylı kullanımlarını internet üzerinden bulabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi forumlar dilerim ustam :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.