Kali'de CutyCapt Aracı Kullanımı

1 Ağu 2008
59
21
Turkei
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün size anlatacağım aracın (tool'un) adı cutycapt. Bu araç; bir web sitesinin o ana ait ekran görüntülerini tek bir resim dosyası halinde raporlayabilen basit bir araçtır. Basittir ama görüldüğü gibi etkili bir araçtır bilgi toplamada. Öncelikle Kali'de üst köşeden aramaya cutycapt yazarak ya da Reporting Tools -> cutycapt tıklayarak erişebilirsiniz.


4f4edd6.PNG


Bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor. Görüldüğü üzere birden çok parametreye sahip.

6mf78ff.PNG


Şimdi en çok kullanılan ve bu makalede bizi ilgilendiren komutu aşağıdaki gibi konsol ekranına yazıyoruz ve ardından enter'a basıyoruz.

nzm0ogr.PNG


Şimdi eğer komut başarılı olursa aşağıdaki gibi bir resmi masaüstünde görmemiz gerekiyor. (Siz hangi yolu belirttiyseniz oraya çıktı oluşturur.)

bhcvxeo.PNG


Makale umarım pentest veya ülkemiz için faydalı bilgi toplama işlerinizde işinize yarar.

İyi forumlar dilerim.
 

Will Graham

Katılımcı Üye
14 Eki 2022
613
2
500
neden bir programla sitenin resmini çekmek isteyelim ki ne anlamı var bunun anlamış değilim
 
1 Ağu 2008
59
21
Turkei
neden bir programla sitenin resmini çekmek isteyelim ki ne anlamı var bunun anlamış değilim
Hocam her bir aracı her bir yapılanı tek başına düşünmemeliyiz. Her biri yapılan bir işin parçasıdır. Siber istihbarat için her bir bilgi önemlidir. Küçük veya büyük. Bu araç ile alınan ekran görüntüsü yeri geldiğinde Wayback Machine sitesi gibi o an, o dakika site görüntüsü elde edilir. Hatta siteyi hacklediniz ve garanti bir görüntü için de kullanabilirsiniz. İlginize teşekkür ederim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.