Kamerka-GUI Nedir?

"Elif

Katılımcı Üye
8 Ara 2018
507
1
44
26
Kamerka-GUI Nedir

zVmoa3.png

Kamerka-GUI, Endüstriyel kontrol sistemlerinin keşif yapmaya , haritalamaya yarayan osint aracıdır.

Wojciech Tarafından 6 Kasım 2019 Yılında Kurulmuştur.
Başlangıçta internetten erişilebilen yakında ki gözetim kameralarını tanımlamak için tasarlandı.

Şu andan itibaren Kamerka sadece haritalama cihazları için basit bir komut dosyası değil, tam donanımlı keşif web uygulamasına dönüştürülmüştür. Endüstriyel Kontrol Sistemleri cihazlarıyla herhangi bir ülkeyi veya Nesnelerin İnterneti cihazlarıyla belirli bir bölgeyi görselleştirmeye izin verir.


gzJ4hy.png


Cihazların gerçek konumunu belirlemek için Google Haritalar'ı bilgi toplama için Shodan'ı saldırı yüzeyini haritalamak için Binary edge'i ve whois bilgileri için WhoisXMLAPI'yi destekler.

Kamerka'yı yerel bir sunucuda çalıştırmak için python komutlarımız vardır. Lakin localhost sunucumuzda da çalıştırmak mümkündür.

Hedef sonuçları bir haritada görüntülenebilir. Çıkan cihazları barındıran binaları görmek için Google earth API’leri kullanılmaktadır.


gzJ4hy.png


Kamerka-GUI Kurulum

İlk olarak github dan çekmemiz gerek bunun için

Kod:
git clone https://github.com/woj-ciech/Kamerka-GUI

Yazarak aracı makinemize çekiyoruz.

5Cp2WG.png


dosyamızı indirdik indirdiğiniz dizine giderek dosyamızın içine girelim.

Kod:
cd Kamerka-GUI

Ardından requirements dosyamızı kurmamız gerek

Kod:
pip3 install -r requirements.txt

Komutunu uyguluyoruz.

y5ZAQ8.png


Sıra geldi aracımızı çalıştırma kısmına

Kod:
python3 manage.py makemigrations

M4Rdf4.png


Uyguluyorum ardından manage.py çalıştıracağız bunun için

Kod:
python3 manage.py migrate

rCdf5p.png


Son olarak serverleri başlatmamız gerek

Kod:
python3 manage.py runserver

CndEIm.png


Görselde gördüğünüz üzere local sunucumuzda 8000 portuna kuruldu. Yeni bir terminal ekranı açarak ikinci işlemlerimize başlıyoruz.
API yönlendirmesi yapmak için


Kod:
celery worker -A kamerka –loglevel=info

wXi1LH.png


Ardından yeni sekme açıyoruz ve redis paketini kuruyoruz

Kod:
apt-get install redis

Zpb43Y.png


İndirdikten sonra redis-server yazarak başlatıyoruz. İşlemlerimiz bu kadardı arkadaşlar Tarayıcımızı açıp http://127.0.0.1:8000/ gidiyoruz.

KWK7y7.png


Sonuç

Endüstriyel Kontrol Sistemlerini NMAP komut dosyaları ve diğer herhangi bir cihazla aktif olarak taramaya izin veren büyük bir araç, buna ek olarak güvenli olmayan internet bağlantılı cihazlar üzerinde kontrolü ele almanın en kolay olduğunu göstermek için birkaç popüler IoT istismarı uygulanıyor. Bu araç varsayılan kimlik bilgileri dahil olmak üzere cihaz hakkında bilgi sağlıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.