laptop kasıyor yardıım..!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cnokyc

Katılımcı Üye
6 Şub 2010
523
0
merhaba arkadaşlar bende acer aspire 5745g kaptop var yaklaşık 4 5 ay önce aldım ancak bilgisayar uzun süredir çok fazla kasıyor. önceden de forumda konu açmıştım ancak klasik şu programları kur temizlik yap tarzından cevaplar verilmişti. ben de tabi yaptım, şu anda da düzenli olarak temizlik virüs antivirüs spyware gibi taramalar yapıyorum ancak mesela bilgisayarı sürekli hazırda bekleti seçerek kapatıyorum çünkü normal olarak kapattığımda açılması için epey bir süre istiyor. chrome veya firefox kırk saatte açılıyor, pc sürekli kasıyor vs vs.

aslında format atmak her zaman hoşuma giden bir iş olmuştur ama 640 gb hard diskin kayda değer bir kısmı dolu, onlarca program yüklü, yüzlerce şifre tarayıcılarda kayıtlı, yo-safe yongası sürekli kullanılıyor. ve bunların hepsi bi-os pass, syskey, yüz tanıma sistemi, flash diskteki özel algoritma olmadan bilgisayarın kullanılamaması gibi bir çok güvenlik önlemi ile korunuyor. anlayacağınız bu bilgisayarı formatlamak demek ölüm demek. insan resmen çileden çıkar. öte yandan bilgisayarda virüs trojan gibi şeylerin
olduğunu da sanmıyorum çünkü bu konularda da hassas ve tedbirliyim.

virüs programı olarak norton360 orjinal sürümü kullanıyorum. biliyorum norton pcyi çok
kasar derler ama eminim bu kadar kasmasının sebebi norton değildir.

advanced system care, ccleaner, system cleaner, shredder, registry mechanic vs gibi programlar önermeyin zaten hepsi ve daha fazlası yüklü bilgisayarda.

cpu genelde %15 civarında seyrediyor, 6 gb ramın ise %30 u falan kullanılmakta.

backup şansı yok çünkü sürekli backup alamıyorum ve backuplar ile şimdiki sistem arasında epey fark var.

bu konudaki acil yorumlarınızı ve GERÇEK çözüm önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

 
Z

-zombi-

Ziyaretçi
kardeş bendede ACER TravelMate 2423WXMi var rami yükselttim ama yinede kasıyor oyunlarda felan olsun :D bu pcden çektiğim kadar hiçbişeden çekmedim Acer marka kimseye tavsiye etmem!!!
 

xLargeViP

Katılımcı Üye
4 Tem 2011
780
0
Microsoft
valla bence leptobu secmeli baslangıcla baslat istemedigin programlar acılısta yormasın bilgisayarı. gereksiz programlarıda silersen rahatlar azda olsa. system optimize programlarda yüklüymüş zaten onlarıda kaldır derim bence. bazısı temizlemekten ziyade pc yi yoruyor.CCleaner kalsa bir tek tamamdır.
 

Cnokyc

Katılımcı Üye
6 Şub 2010
523
0
AdvancedSystemCare_4_Full zaten kurulu.
msconfig ayarlarından gereksiz program ve temp temizliği gibi her şey düzenli olarak yapılıyor.

bilgisayarın özelliklerine gelince ;

-aspire 5745g
-intel core i5-460m processor
-(2,53 Ghz, 3mb L3 cache)
-nvida gforce gt 420m
up to 1760 mb turbo cache
-15.6" 16:9 HD LCD
-6 gb ddr3 memory
640 gb hdd
-dvd-super multi DL drive
-Acer nplify 802.11 b/g/n
-6 cell Li-on battery
-windows 7 home premium 64bit
 

Cnokyc

Katılımcı Üye
6 Şub 2010
523
0
format atmaya kalksam eski haline getirebilmek için haftalar lazım dile kolay 100lerce program, kayıtlı şifreler, vs.. :/
 

evillord

Uzman üye
7 Tem 2009
1,558
0
Kod aklın di
Harici bir hdd al oraya yedekle .
Laptop da 64 bit işletim sistemide biraz kasablr ondan da olablr.
Virüs taraması yap .
Combo Fix Le tarat .belkide budur .gözden kaçan
Vede Nortonu bırak kesinlikle.
Ben 1 ay Full sürümünü kullandm v5 360 .
Onun kadar pcyi kasan bişey görmedim.
birde sistemim i7 8 gb ram bellek 1 gb ekran kartı var sen düşün .
avira kurdum birde advanced system care , zemana uçak gibi pc.
 
Son düzenleme:

DeimoS 18

Kıdemli Üye
15 Nis 2007
3,088
3
Bursa
kardeş bendede ACER TravelMate 2423WXMi var rami yükselttim ama yinede kasıyor oyunlarda felan olsun :D bu pcden çektiğim kadar hiçbişeden çekmedim Acer marka kimseye tavsiye etmem!!!

Marka ile ilgili değil , işlemcin kötüdür ondan kasıyodur , ram yükseltmekle bilgisayar hızlanmaz , sorun acer da değil , ayrıca acer tavsiyemdir . :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.