Linux Olmadan Wifi Nasıl Kırılır?

pwA

Üye
21 Haz 2021
64
6
Arkadaşlar merhaba. şuan elimde kurulu linux yok ama wifi adaptör var kesin sonuca ulaşabileceğim wifi kırma şekli varmı?
 
15 Ocak 2021
239
70
herzaman her yerde
Arkadaşlar merhaba. şuan elimde kurulu linux yok ama wifi adaptör var kesin sonuca ulaşabileceğim wifi kırma şekli varmı?
evet tabikide hacklene bilir
şimdik nasıl hackleye bileceğimize geçelim

Brute Force Saldırısı Nedir?​

Brute force attack, kaba kuvvet saldırısı anlamına gelen bir saldırı yöntemidir. WiFi ağları da dahil olmak üzere birçok alanda kullanılabilmektedir. Bir şifrenin veya değerin elde edilebilmesi için art arda farklı verilerin denenmesiyle gerçekleşir. Bu durum aynı, şifresini unuttuğunuz bir hesabınıza farklı şifreleri deneyerek girmek gibidir. Ancak brute force yönteminde içerisinde milyonlarca farklı şifre kombinasyonlarının bulunduğu wordlistler kullanılarak bu işlem otomatize olarak yapılır.

Handshake Nedir?​

Handshake, tokalaşma anlamına gelen bir protokoldür. GSM hatları ve web uygulamalarından kablosuz ağlara kadar birçok alanda kullanıldığını görmek mümkündür. Çok temel olarak açıklamak gerekirse; bir cihazın, ağ cihazına bağlanmak için yaptığı çift taraflı anlaşma protokolüdür. Yani telefonunuz ile bir ağın wifi şifresini girip bağlandığınız zaman arada bir el sıkışması gerçekleşir. Bu el sıkışması bir değer (hash) olarak saklanmaktadır. Bu hash değerini brute force ile kırmaya çalışarak bir kablosuz ağın şifresini elde etmek mümkündür. Handshake çok daha derin bir kavram olmasına rağmen bu saldırı tekniğinde bu kadar bilinmesi yeterli olacaktır.

WPA/WPA2 Brute Force Saldırı Metodolojisi​

Bir kablosuz ağın şifresinin kırılabilmesi için temel olarak aşağıdaki işleyiş gerçekleşmektedir;

  • Hedef kablosuz ağ hakkında gerekli bilgiler toplanır.
  • Hedef ağa bağlı bir cihaz tespit edilir ve bu cihaza kısa süreli deauth saldırısı uygulanır.
  • Cihazın hedef ağa deauth saldırısı sonrası tekrar bağlanması ile handshake yakalanır.
  • Bu handshake üzerinden hedef ağa ait olan şifrenin kırılması için brute force saldırısı uygulanır.
  • Brute force saldırısının başarılı olması durumunda kablosuz ağ şifresi elde edilmiş olunur.

ŞEYTANİ İKİZ SALDIRISI NEDİR | NASIL YAPILIR ?​

şeytani ikiz saldırısından bahsedeceğim. Kısaca özetlemek gerekirse şeytani ikiz saldırıları WPA/WPA2 güvenliğini istismar etmek için şeytani bir modem yaratır ve kurbanların bu modeme girdiği şifre ile modemi ele geçirmiş oluruz.​

OLMASI GEREKENLER;
  • Atheros AR9271 , Ralink RT3070 , Ralink RT3572 , Realtek 8187L (Kablosuz G adaptörleri) , Realtek RTL8812AU (2017’de yeni) yonga setlerini bulunduran kablosuz ağ adaptörü.
  • Kali Linux ( Tercihen )
NOT : BU SIZMA İŞLEMLERİ TAMAMEN EĞİTİM AMAÇLIDIR. SORUMLULUK KABUL ETMEMEK İLE BİRLİKTE GERÇEK SİSTEMLERE SALDIRILDIĞI TAKTİRDE YASALARI KARŞINIZA ALMIŞ OLURSUNUZ.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.