lise tercihi ... ? :( hangi liseye ve hangi türe gitmeliyim ?

HASAN FK

Katılımcı Üye
26 Şub 2016
367
0
İstanbul
hangi liseye ve hangi türe gitmeliyim ? arkadaşlar teog yerleştirme puanım 500/303 biraz düşük ama türkiye genelinde ilk %70'e girdim hangi liseye ve ne tür bir liseye gitmeliyim ?
 

bugra69

Yeni üye
9 Tem 2015
47
0
Lise seçimi seçeceğin mesleğin temelidir. Ama bu demek değil ki şu liseyi seçtin şu mesleği asla elde edemeyeceksin. Hayatının en önemli,eğlenceli 4 yılı olacak. O yüzden seçerken dikkatli olman gerek. Burada bizden fikir alman iyi fakat sadece bizle yetinme. Kendini iyice bir tanı. Meslek liselerini önermiyorum bir anadolu lisesine gidip kendin evinde yazılımını iyice ilerletebilirsin. Zaten üniversitede bölümünü ona göre seçersin.
 

sk2608

Üye
15 Tem 2014
54
0
Bütün anadoluları yaz tutar elbet meslek lisesi seni yıpratır ayrıca 12 sınıfta sana kolaylık sağlamazlar meslek lisesinde öğrenci profili çalışmıyor ama anadolu lisesinde okula gelmeyip yok yazılmayan var tabş bu arada yazılım üzerine kendinide geliştirirsen üniversitede fazla zorluk yaşamazsın ;)
 

Whoami123

Üye
19 Nis 2016
64
0
Kardeş, liseye 300 küsür puanla en dandik bi anadolu tutturursun fakat lisede çok çalışman lazım Mühendislik için sayısalsın sonuçta mat kimya biyolji fizik Yapman lazım matematiği yapabilirsen diğerlerinide yaparsın muhtemelen tek günlük çalışmada olmaz düzenli gunluk tekrar ve testi çözüm = pc mühendislik veya en zahmetsiz yoldan okulu bırak bi iş bul çalis her gun pc yle ugras kendink dunyaya tanit sonra zaten seni illaki birisi ise alir
 

garry0n

Uzman üye
30 Eki 2015
1,806
1
Nereye...
Dostum sana meslek liselerini öneriyorum anadoluya gidersen hayatını üniversite sınavına bağlamış olacaksın ve sınavı kazanamazsan 1 yılın ÇÖP. Meslek lisesine gidersen yine üniversite sınavına gireceksin ama o sınava girene kadar yani 3 yıl boyunca meslek eğitimi göreceksin ayriyetten 2 yıllık üniversiteye geçiş hakkını kullanarak Teknisyen olabileceksin
 

ghostplayer

Katılımcı Üye
14 May 2016
446
0
YERALTI
Size bişey diyimmi eğer kendinize güvenemiyosanız üniversiteyi kazanamam diyosanız anadoluya gitmeyin anadolu sizi üniversiteye hazırlar ordan kazanamayan çok öğrenci tanıyorum arkadaşım şimdi anadolu lise mevzunu ama bomboş kaldı ortada.Öbür diğer arkadaşım meslek lisesini bitridi ama üniversiteyi kazanamadı çocuk denizcilik bölümünden yat kaptanı oldu meslek lisesinden çıkıp yat kaptanı olmak eğer kendine güveniyosan kolaydır o mesleğin parasını bile düşünmek istemiyorum baya iyi kazanıyolar.Eğer aklında sevebilceğin bi meslek varsa ve eğer meslek okullarında da bu varsa oraya gitmeni tavsiye ederim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.