Log Tutmayan Ücretsiz VPN Önerisi

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Eğer linux kullanıyorsan kendini tor ağına bağlayabilirsin.
Loglar otomatik siliniyor.

Bu olur.. Tor'da loglar silinmez ama, elemanların bu ağ tipine "onion" yani soğan demelerinin bir sebebi vardır.

Mesela ilk tor zincirin oluştu, 11 nodda dışarı çıkıyorsun değil mi? Senin bilgisayarın senin isteğini 10 katman şifreleme ile şifreler, ilk bilgisayara gönderir. İlk bilgisayar ilk katmanı çözer. Bu ilk nod senin IP'ni biliyordur, ama 9 katmanla şifrelenmiş olan verinin ne olduğu konusunda zerre bilgisi yoktur.

Sonraki nodlar sırayla bir katman çözüp bir sonraki bilgisayara aktarırlar. Son katmanda şifresiz verin vardır. Ama bu bilgisayarın da senin gerçek IP'n konusunda zerre kadar bilgisi yoktur.

Yani Tor Amerika ve bir çok Avrupa ülkesinde kullanılırken, yönetmeliklere uygunsuz davranamaz. Paşa paşa Tor'a katılan her bilgisayar o günün logunu tutar. Tek sorun; o loglar bir halta yaramaz.
 

02d3

Kıdemli Üye
23 Haz 2015
2,581
1
LA
Log tutmayan VPN diye bir şey yoktur.

Bazı ülkelerde veri tutma zorunluluğu yok diye biliyorum. Sunucularını bu ülkelerde tutan, log tutulmayacağını garanti eden VPN sağlayıcılarının neyi var hocam

PIA gibi amerika lokasyonlu olanlara güvenmiyorum log tutmmuyorum deseler de. Mullvad ve Tiger var.
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Bazı ülkelerde veri tutma zorunluluğu yok diye biliyorum. Sunucularını bu ülkelerde tutan, log tutulmayacağını garanti eden VPN sağlayıcılarının neyi var hocam

Çünkü öyle bir şey yok. İnatlaşmıştık biriyle, 2 3 tane öyle olduğunu sandığı VPN firmasının sitesini vermişti, hepsinde tek tek adi suçlarda nasıl logları seve seve vereceklerine dair alıntı yapmıştım siteden.. Sadece OpenVPN açıkça belirtiyor, "politik suçlarda elimizden geldiğince zorlar vermeyiz" diye, ama hemen alt paragrafında "tabii adi suçlarda hiç acımaz ispileriz" diyor.

Dolandırıcılık adi suçtur. Hepsi verir logu.

Hem düşünsene, adam mal mı, neden log tutmasın? Sunucusuna saldırı olduğunda nereden anlayacak?

Edit: Bir yaşıma daha girdim. Biri İsviçre firması, biri Romanya..

Haklısın, iki ülkede de yasalar log tutmamaya izin vermiyormuş. Bir şirket nerede sunucusu olursa olsun kurulduğu yerin yasalarına göre yargılanacağından, evet, bunlar tamamen güvenli. Bilmiyordum, kusura bakmayın. Mullwad ve Tiger, kendi güvenlikleri için yaptıkları genel incelemeden sonra anında logları siliyorlarmış.
 
Son düzenleme:

02d3

Kıdemli Üye
23 Haz 2015
2,581
1
LA
Teşekkür ederim zztri hocam.

Soruya gelirsek sürekli ücretsiz ve log tutmayan VPN bulamazsın. TigerVPN'in 5 günlük trial sürümü var.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.