Mahkemelik Olur muyum?

30 Nis 2019
82
2
Az indirmesi olan bi oyunda hile yaptım 1. oldum. Sonra adminle aramızda bi tartışma çıktı. (Burda küfür etmiyorum) Admin de puanlarımı sıfırlayıp oyun ayarlarımı değiştirerek dalga geçti. Sonra ben admine e posta ve oyun üzerinden sövmeye başladım. :D
Beni ekran fotolarıyla birlikte savcılığa vereceğini söylüyor. Mahkemeye verir mi cidden böyle bi olay için? Bana pek vercek gibi gelmedi ama? Sizlerin de fikirlerini bekliyorum dostlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Takisik

Kıdemli Üye
28 Haz 2015
2,704
2
taki.php
Cevap: Mahkemelik Olur muyum? Yardım

verebilir veya vermez bunu bilemeyiz uğraşacak manyaklar vardır illa ama sosyal medya hakaret yani çok bir şey olacağını sanmıyorum üstelik ülkenin anlık durumunu da düşünürsek.
 

ωσитαѕ

Kıdemli Üye
1 Eki 2017
3,874
483
6
Mahkemeye verirse sıkıntı olur hem küfür etmişsiniz hem oyununda hile yapmışsınız.
 

'Execution

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
3,228
30
Tck ya göre kişilerin telefon edilerek rahatsız edilmesi suç olarak kabul edilir. Burada "telefon edilmesi" eylemi yalnızca sesli görüşmeleri değil aynı zamanda kısa mesaj eylemini de kapsamaktadır. Ancak sosyal medya üzerinden sözlü taciz eylemi için TCK da bir madde geçmiyor. Bir şey olacağını sanmıyorum. Türk Ceza Kanunu, dünya genelinde olduğu gibi siber taciz cezalarında yetersiz kalıyor. Ayrıca karşı tarafında uğraşacağını düşünmüyorum şu zamanda adalet sarayları mikrop doludur ve sövdüğün kişi de muhtemelen evden dışarı adımını atmıyor.
 

cumbullop

Uzman üye
9 Ağu 2015
1,163
0
KOCAELİ
verirse bile para para para iş çoooook uzayacak hocam için rahat olsun zamanında bende hile yapmıştım.hatırlarsanız 2016 2017 seneleriydi sanırım snackersin oyunu vardı.zıplaya zıplaya gidiyordun 1. olana araba hediye ediyorlardı.Onda hile yapmıştım 1. olmuştum bayada abartılı yapmıştım 99999 diye sonradan düzelttim daha gerçekçi bir sonuç yaptım.Daha sonra aradan 1 gün geçti hesabım ban yemiş .d 1 gün sonra farkettiler
 

oldnco

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,532
6
Yanlış bilgi vermeyin. Tck 125/2 ye göre iletişim cihazları üzerinden hakaret etmek suçtur. 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Normal şartlar altında bir şey olmaz. Normal şartlar altında...

Muhsin adında biraz gururlu bir arkadaş vardır. Programcı, bütün programcılar gibi kendini beğenmiş... Facebook'ta C++ konusunda saçma bir tartışma büyüdü, biri ona epey saydırdı, o da ona söven kişiyi mahkemeye verdi. Hem de söven zavallım 19 yaşında üniversitede okuyan bir gençmiş. Ertelenmiş 2 yıl ceza aldı söven. Yani bu ne demek oldu;

1. Söven kişinin artık sabıkası var.
2. Söven kişi artık memurluk yapamayacak. Ertelense bile, 2 yıllık hüküm giydi çünkü.
3. Manevi tazminat davası sürüyor ve de büyük ihtimalle onu da kaybedecek. Büyük bir miktar ceza verileceğini tahmin etmiyoruz ama benim arkadaşın bütün avukat masrafları da büyük ihtimalle söven kişiye girmiş oldu. (Aslında manevi tazminat davası farklı sebepten, iftira sebebi ile oldu. Arkadaşın şirketini arayıp potansiyel müşteri olduğunu, arkadaşımla görüştüğünü, arkadaşımın da kendisine hakaret ettiğini söylemiş. Şirket işi HR soruşturması başlamış. Ama manevi tazminatı kazanmasının en büyük sebebi hakaretten zaten hüküm yemiş olması olacak.)

"Bir şey olmaz" diye vücudun birazcık alt tarafından konuşmayın. Delinin tekine denk gelirsiniz, parası da vardır, verir mahkeme harcını da, avukat masrafını da. Sonra sizden geri çıkarır. Yok illa ki küfredecekseniz anonim olarak küfredin.
 

MRAZE1994

Katılımcı Üye
1 Ocak 2019
625
5
AZ,Lenkeran
şimdi oyun pointblank zula gibi türklerin oldugu oyunsa adamlar üstüne düşerse mahkeme vere bilir ben hep diyorum vpnle gez herzaman kurtarmaz ama yinede
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.