Microsoft, Linux'u Windows 10'a Getiriyor

CiHaN-i TuRaN

Kıdemli Üye
29 Tem 2017
3,512
1,013
Microsoft, Linux'u Windows 10'a Getiriyor // Turan Alemdar


Bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesi olan Linux, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak kullanılıyor. Normal bir işletim sistemi gibi indirilip kurulabilen Linux, her ne kadar Windows kadar yaygın olmasa da birçok kişi ve firma tarafından kullanılıyor.

08l9sK.jpg


Aslında Linux'u daha önce kullanmayan kullanıcılar da farkında olmadan bu işletim sisteminden yararlanıyor, çünkü günümüzde hepimizin kullandığı Android işletim sistemli telefonlar, Linux tabanına dayanıyor. Ayrıca birçok internet sitesi de Linux tabanlı depolama alanlarından yararlanıyor.

Bu yılın başlarından itibaren birçok yenilikle kullanıcıların karşısına çıkan Microsoft, yaz aylarında yapacağı güncelleme ile Linux çekirdeğini, Windows 10 işletim sistemine yerleştirecek. Microsoft mağazasından kolayca indirilebilir hale gelecek Linux, Windows Update tarafından da otomatik olarak güncellenebilecek.

w58PoL.jpg


Windows 10 işletim sistemine, Linux'un en son kararlı sürümü olan 4.19 versiyonu yerleştirilecek ve açık kaynak kodlu yapı tamamen korunacak.

Öncelikle Windows Insider kullanıcılarına Haziran'ın sonunda sunulmaya başlayacak olan Linux çekirdeği, hazır olduğunda Windows Store üzerinden yüklenebilecek. Microsoft'un duyurusuna göre ilk sürüm, Linux'un en son kararlı sürümü olan 4.19'u temel alacak ve her yeni kararlı sürümle birlikte güncellenecek. Yani şu anki emülatöre göre çok daha yüksek bir performans ve daha hızlı açılış süreleri elde edebileceksiniz.
Nasıl Olur Kötü mi Olur İyi mi Olur Fikirlerinizi Bekliyorum
İyi Forumlar

Kaynak
https://www.webtekno.com/windows-10-linux-cekirdegi-h68167.html

 
Son düzenleme:

Virtual Man

Katılımcı Üye
1 Eki 2017
661
0
T Ü R K
kardeşim boş boş post kasma linux application microsoft app çoktan geldi hem terminal istersende normal sanal makine tarzında çalıştırılabilrsin
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.