Mobil SEO Sitenizi mobil cihazlar için optimize edin //therealbugra

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,791
45
Merhaba TürkHackTeam Ailesi


Bugün sizler Mobil SEO Sitenizi mobil cihazlar için optimize etmekten bahsettim.




Açıklama

İnternette araştırma yapmak genelde bir arama motoru aracılığı ile gerçekleşir ve bu akıllı telefonlarda giderek daha yaygın hale gelmektedir. İlk defa, 2015'te mobil cihazlarda masa üstlerinden daha fazla Google arama sorgusu gördü. Bu, web sayfası operatörleri üstündeki baskıyı arttırdı. Çünkü ürün ve hizmetlerinin en iyi biçimde gösterildiğinden ve arama motoru tarafından kolayca bulunabileceğinden emin olmaları gerekiyordu. Bu sebeple web sitelerini mobil kullanım için özelleştirmek gerekti . Mobil optimizasyon öncelikli olarak kullanıcı dostu ( kullanım kolaylığı ) ile ilgilidir. Mağaza ya da işletme web sitenizi kullanıcıların sürekli değişen alışkanlıklarına uyarlamak, mobil SEO'da size fayda sağlar. Bunun sebebi, Google’ın artık bir web sayfasınin mobil dostu olduğunu, sıralama faktörlerinden birisi olarak saymasıdır.




Mobil SEO Nedir?


SEO, bir web sayfasınin arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olan çevrimiçi pazarlama disiplini olan 'arama motoru optimizasyonu' manasına gelir . Mobil arama motoru optimizasyonu (mobil SEO) son dönemde SEO planlamasının önemli bir parçası haline geldi .Pazar lideri Google, mobil sitelere özel önem vererek mobil kullanımın artmasına sebep olmuştur . Mobil site optimizasyonu, 2015'in başından sonuna kadar resmi bir sıralama faktörü olmuştur. Web sitesi operatörleri Google Arama Konsolunda 'mobil dostu' bir test bulabilir ve destek alabilir.

Mobil arama motoru optimizsayonu.Jpg

SEO mobilleşiyor: Seçenekler, uygulamalar ve tipik hatalar

Web sitenizin bir mobil cihazdaki arama motoru sonuçları sayfasında göründüğünden emin olmayı istiyorsanız, almanız gerekli olan birkaç önlem vardır. İlk adım, kendi siteniz için uygun mobil yapılandırmasını seçmektir .




1. Mobil siteler için alternatifler nelerdir?

Sitenizi mobil cihazlar için ayarlamanın üç ana yolu vardır: duyarlı tasarım, değişik bir mobil web sayfası veya dinamik sunum. Alternatif bir seçenek kendi uygulamanızı geliştirmek olabilir.
Duyarlı web tasarımı: Duyarlı web tasarımının temel fikri, tüm içeriğini ve öğelerini (yani görüntüler, videolar, gezinti) ekran boyutuna uyacak şekilde otomatik olarak ayarlayan bir web sayfasınin oluşturulmasıdır. Bu, siteyi kullanılan aygıt için optimize eden HTML koduyla gerçekleştirilir. Yanıt veren web tasarımı hızlı ve kolay bir biçimde uygulanabilir ve Google tarafından önerildiğinden , mobil web sayfasıne SEO açısından fayda sağlar.
Dinamik sunum: Dinamik sunumda, HTML kodu cihazın kullanıcı tanımına bağlı şekilde değişir. Örneğin, bir mobil sitenin bir tablet üstündeki kaynak kodu, bir akıllı telefonunkinden farklıdır. URL aynı kalır ve cihaz türüne bağlı şekilde sunucu HTML kodunu sağlar.
Ayrı mobil web sayfası: Ayrıca masaüstü sayfasının ayna görüntüsü olan değişik bir mobil site oluşturmak da mümkündür. Masaüstü sitesinde modellenmesine rağmen, değişik bir URL ve HTML koduna sahip bağımsız bir yapıdır.


Bir uygulama geliştirme: Uygulama indeksleme ve mağaza optimizasyonu
Uygulamaların gittikçe artan popülaritesi sebebiyle, pek çok işletme müşterilerine web sitelerine ilave olarak bir uygulama da sunuyor. Bu, gelişmiş kullanıcı tecrübesi ve kullanışlı fonksiyonlar biçiminde katma değer sağlamalıdır . Çözüm yerel bir uygulama, web uygulaması, duyarlı tasarım veya mobil web sayfası olsun , her bir durumu değerlendirmelisiniz. Mobil SEO için önemli bir ayrıntı: Uygulamalarda bile keşfedilebilirlik bir rol oynar, ancak bu uygulama mağazalarında arama motorlarından daha fazla geçerlidir . Daha büyük bir müşteri tabanı yaratmak için, uygulamayı erişilebilir ve bulması kolay hale getirmek önemlidir.



2. Bir mobil sitenin endekslenmesi


Bir yapılandırma seçeneği seçtikten sonra, Google’ın bir mobil sitenin kullanılabilir olduğunu bilmesini sağlamalısınız. Belirli bir yapılandırma için talimatlar Google Web Yöneticisi Araçları'ndan bulunabilir . Tarayıcıya, tüm araçların erişmesine izin vermek önemlidir. Google Araçları, tüm öğelerin mobil tarayıcılar için optimize edilmesini sağlayabilir. Google’a göre , tarayıcının belirli içeriğe erişimini önlemek için kullanılan robots.Txt dosyasından kaçınmalısınız .




3. Tipik hatalardan kaçının


Mobil optimizasyon bir sıralama faktörü olduğundan, Google’ı mobil internet siteleriyle etkilemek için kriterler vardır. Site üç önemli şartı yerine getirmelidir :

Mobil kullanım kolaylığı: Bu, her ek mobil SEO önlemi için temel gereksinimdir. Google’ın 'Mobil Dostu Test aracı' yardımcı olabilir. Google'ın en büyük rakibi Bing, benzer bir araç sunuyor.

Kullanılabilirlik: bu mobil kullanım kolaylığı ile aynı değildir, ancak Google’ın desteği ile burda uygun gereksinimleri de karşılayabilirsiniz.

URL'nizi PageSpeed Insights aracına girin.

Optimum kullanıcı tecrübesi için ipucu alacaksınız (masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı).

Araç, web sayfası operatörlerine yazı tipi boyutunu, bağlantıları, işlev düğmelerini ve görüntüleme alanının yapılandırmasını uyarlamalarını önerir.

Hız: Adından da anlaşılacağı gibi, Google PageSpeed Insights bir sitenin hızını da kontrol eder.

Buradaki muhtemel ipuçları, JavaScript ve CSS'yi azaltmak, tarayıcı önbelleğini kullanmak ve görüntüleri optimize etmek olabilir.
PageSpeed Insights uygulamasını kullanarak mobil sitelerde sıkça görülen tipik hataların çoğundan kaçınabilirsiniz. Engellenen JavaScript, CSS ve resim öğelerinin beraberinde, diğer sorunlar geri alınamaz içerik, hatalı yönlendirmeler ve mobil cihazlara özel 404 hataları içerir.




Saygılarımla therealbugra
 

soznakliyat

Yeni üye
13 Kas 2019
4
0
elinize sağlık çok güzel bir konu olmuş uzun zamandır bu kadar açıklayıcı makaleler arıyordum
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.