Mobil uygulama hakkında

kralharlas11

Yeni üye
1 Nis 2016
3
0
Merhaba arkadaşlar ben bir oyun yapmayı düşünüyorum biraz araştırdım ama tam bir sonuç bulamadım size sormak istedigim play storeden ücretsiz yaptım bir oyun icın indirme basina para alirmiyim ( bazilari 0.10 cent diyor bazıları alamassın diyor ) yardımlarını bekliyorum
 

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
Play Store da yayınladığın uygulamalarda indirme başına para alamazsın. Lakin satın alınması için ücret talep edersen indirme başına para alırsın. Genelde pro uygulamalarda bu yapılır. günümüzde Whatsapp, Instagram, Telegram vb uygulamalar bile ücretsizken spesifik uygulamalar dışında ücretli uygulama satmak çok zor.

Oyunu ücretsiz yapıp uygulama içi satın alma özelliği getirirsen (Coin, Elmas vs oyun içinde fayda sağlayan şeyler) para kazanabilirsin.

Ek olarak Admob gibi reklam hizmetlerini oyuna dahil edersen de para kazanabilirsin.

Tabii bu saydıklarımın yerine göre avantajı dezavantajı var. Sağlam fiyatlandırma politikaların olmalı. Para kazanmak istiyorsan iş modeli kurgulamalısın.
 

38fatih

Uzman üye
25 Ara 2015
1,147
0
Bohm Kenti
Yukarıda arkadaş yazmış doğru demiş ama "Telegram vb uygulamalar bile ücretsizken spesifik uygulamalar dışında ücretli uygulama satmak çok zor." bu kısma katılmıyorum. Mobil uygulama yazıyorum. ücretli indirmeden 8 bin tl kazanan arkadaşım var. Kilit nokta nedir bu uygulama ? Yani insanların ihtiyaçlarını giderecek bir uygulama yazarsan ücretli olsa bile indireceklerdir. Bunu şöyle düşün şuan whatsapp her ay 1 tl kullanım ücreti alsa kullanmayı bırakır mısın ? artık yer edinmiş bu uygulamalar bu adamlar doymuş sosyal medya ellerinde ücretli yapmalarını kullanıcı ürkütmelerine değmez. " ücretsiz yaptım bir oyun icın indirme basina para alirmiyim" Buna gelecek olursak hayır.
 

Laurange

Kıdemli Üye
22 Ağu 2017
3,137
19
Bakü
Merhabalar,
Ücretsiz uygulamalar içinde en yaygın para kazanma yöntemi olan uygulama içi satışlar, çoğunlukla oyun uygulamalarında karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, uygulamayla ilgili sahip olmak istedikleri oyun parası, yeni karakterler, karakter kıyafetleri gibi ek özelliklere ücretini ödeyerek sahip olabiliyorlar. Bu yöntemle ücretsiz uygulamanızla da Google Play Store’da para kazanabilirsiniz.
 

Roviend

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
302
8
૨&#945
Admob gibi firmalara kayıt yaptırarak uygulana reklam ekleyebilirsin ekleyeceğin reklam türlerine göre de kazancın değişir. Misal Ödül sistemi gibi reklam türü var kullanıcıya tam bir reklam izlemesine karşın ona oyun içi hediye sunman gibi... Oyun içi gem ve satışlardan çok iyi paralar kazanabilirsin. Sponsorluklar yaparak para kazanabilirsin. Bu saydığım herşeyden ötürü uygulamanın içeriği ve işlevi daha çok önemli.

Eğer işe yarar güzel bir application çıkarırsan para birşekilde gelir, şimdilik başka şeylere odaklanmanı tavsiye edebilirim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.