msiexec.exe virüsmü acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

çılgınhc

Yeni üye
3 Kas 2009
38
0
ANKARA
arkadaşlar sabah pc yi açtığımda kasadan acayip yüksek bi ses gelmeye basladı 2 dakka sonra sustu.sonra "nod32" bi virüs tespit etti şöyle c:/windows/system32/msiexec.exe/trojan
sil seçeneğini tıkladım silmedi sizce bu nedir virüsmü acaba
 

hacker3434

Üye
21 Eki 2009
171
0
belki turkojan gibi trojanlarla u dosya adında trojan yemişssindir o yüzden msiexec.exe dosyasına öte bilir

çünkü bi gün benimde msn ye ötmüştü msn de virüs buldu çünkü msn ye bulaştırılcak olarak trojan yemişim sonra format attım düzeldi çünkü antivirüs sildiğinde tekrar geliyordu bence trojan yedin eset herşeye ötmüyor bence ;)
 

sLayEr

Özel Üye
2 Ara 2006
781
5
İstanbul
kısaca Msiexec.exe Windows Installer biLeşenine ait bi biLeşendir diyebiLiriz..pEki Windows Installer nedir.. Windows InstaLLer program ekLeme we kaLdırma işLemini yöneten bir işLetim sistemi servisidir msiexec.exe'nin bu servisdeki görevi ise paketLeri okumak değişikLikLeri uygulamak ve komut satırı işLemLerini gerçekLeştirmekten sorumLudur..
.msi uzantıLı bir dosya çaLıştırıLdığında işLetim sistemi .msi dosyasını Windows InstaLLer iLe iLişkiLendirir ve ardından msiexec.exe uyguLamasını çaLıştırır..nod32'nin onu trojan oLarak görmesi beLki de 1 injection oLayıdır.. günümüzde bi çok rat trojan'de injection uyguLaması mevcut.. bunLardan başLıcaLarı poison ve bifrot.. şuraya bi göz atmanı tavsiye ederim.. Msiexec.exe'ni taratarak sorunu öğrenebiLir herhangi bir trojan injectionuna maruz kaLdıysan onu fixLeyebiLirsin.. https://tik.lat/5QSp0
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.