Nasıl İngilizce Öğrenirim ?

polestar06

Yeni üye
19 May 2018
12
0
Ankara
Herhangi bir dil kursuna gitmeden ingilizce öğrenmek istiyorum fakat nereden nasıl başlarım bilmiyorum elimdeki imkanlar internet ve sizin önerdiğiniz alabileceğim dil kitapları olacak

Neden kursa gitmek istemiyorsun diyenler için kursa verecek param yok :uzgun
 
Son düzenleme:

CryptoCoder

Katılımcı Üye
6 Ağu 2015
756
3
İngilizce öğrenme setleri mevcut bi araştırabilirsin veya Yabancı Dizi izleyerek öğrenebilirsin.Genelde insanlar Yabancı Dizi izleyerek öğrenmeyi tercih ediyor, tabi pratik yapmalısın kolay iş değil. :)
 

Combaqa

Uzman üye
14 Ocak 2018
1,311
5
Ütopya
yabanci filmler izle türkçe alt yazili bunun yani sira yapışkan notlar al duvara yapıştır odanda ingilizce /türkçe şeklinde kelimeler yaz kağıda . Bunları deneyebilirsin . dizi
 

K3YL0CK3R

Katılımcı Üye
24 Eyl 2016
594
0
25
Ankara
İngilizce Öğrneme teknikleri
1- Konuşmaya ve dinlemeye dayalı, tecrübe odaklı deneyimsel eğitim
2- İngilizceye dizi ve filmler başta olmak üzere, hayatın her alanında yer vermek,
3- İngilizce düşünebilme, anlayabilme kapasitesini geliştirmeye çalışmak, bunun için kendinizi zorlamak.

NASIL İNGİLİZCE ÖĞRENİRİM?
1- Temel İngilizce bilgisine sahip değilseniz, çeşitli İngilizce kaynaklar ile dil bilgisi ve kelime bilgisi geliştirecek şekilde çalışabilirsiniz.
2- Mümkün olduğunca İngilizce alt yazılı film ve dizi izleyin.
3- Medium gibi İngilizce içeriğin, kaliteli içeriğin güçlü olduğu mecralarda makaleler okuyun, İngilizce makaleleri anlamaya çalışarak dil kapasitesinizi zorlayın.
4- Konuşma noktasında, Konuşarak Öğren’in, deneyime dayalı planını inceleyebilirsiniz.
 

ATABÖRÜ

Kıdemli Üye
30 Tem 2017
3,359
7
Ötüken
Merhaba,


İngilizce Nasıl Öğrenilir? sorusunun cevabı aslında herkese göre farklılık gösteren bir konudur. Ancak hemen hemen herkesin ortak sorunudur. Peki siz de ingilizce öğrenmek istiyor ancak nasıl öğrenilir bunun gerçek cevabını arıyorsanız, bu yazdıklarımız tam da size göre!

Kısaca ingilizce öğrenmek için neler yapmalıyız?

Gramer, kelime vb. İngilizce Temellerini Öğrenin
Herşeyden önce mutlaka ve mutlaka bir temeliniz olması gerekiyor. İşin tekniğini, kelime anlamlarını, cümle yapılarını ve diğer temel konuları mutlaka bilmeniz gerekiyor. Bu konuda da size tavsiyemiz Online İngilizce Eğitimi almanızdır. Bu konuda bir çok farklı ürün var. Ancak bizim tavsiye edeceğimiz ilk kaynak Vidobu English olacak.

Kullanabileceğiniz diğer alternatifler ise; Vidobu English, Aba English, Rosetta Stone ve Duolingo olabilir.

İngilizce Filmler ve Diziler Seyredin
Hayatınızın bir parçası olarak mutlaka sürekli olarak İngilizce konuşmalar duymanız çok önemlidir. Özellikle basit bir ingilizceye sahip anima diziler veya filmler seyrederek başlayabilirsiniz. Bu konuda artık internet üzerinden bir çok dizi ve filme hızlıca ulaşmanız mümkündür. Dizinizi belirledikten sonra; ilk olarak türkçe altyazılı olarak diziyi seyredebilir, sonrasında ise aynı diziyi ingilizce altyazı ile seyrederek kendinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce Yazışmalar Yapın
En önemli aşamalardan bir tanesi de öğrendiğiniz ingilizceyi pratikte de kullanmaktır. İngilizce konuşmaya başlamadan önce ingilizce yazışabilirsiniz. Böylelikle cümle yapıları, doğru kelime kullanımı gibi bir çok konuyu pekiştirmiş olursunuz. İngilizce yazışma konusunda email ile yapabileceğiniz gibi chat gibi sistemler de kullanabilirsiniz. Yurt dışından arkadaşlar edinmek de bu konuda çok iyi bir çözüm olabilir 😉

Yabancı Ülkeleri Ziyaret Edin
Tüm bu aşamaları yaptıktan sonra iyi bir temel oluşturmuş olacaksınız. Tabii ki İngilizce konuşmanın en önemli noktası ise pratik yapmaktır. Bu yüzden mutlaka yurt dışına çıkmanızı öneriyoruz. Yurt dışı seyahatiniz ne kadar uzun süre olur ve gittiğiniz yerde Türkçe konuşacak hiç kimse olmazsa o kadar etkili olacaktır. Böyle uzun süreli bir seyahat yapamıyorsanız bile, yılda 1 kez yurt dışı tatil yapabilirsiniz.
 

kondanta

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
910
0
CNCF
Aç bi rpg oyun, otur oyna. Hikayeyi anlamak için uğraş ama. Oyunu bitirdiğinde yeteri kadar düzgün bir ingilizcen olacaktır.
 

xdeadprox

Uzman üye
17 Mar 2018
1,225
1
Evden
İngilizce konuşulan bir ülkeye gitmeden öğrenemessin. Lise 4teyken ünileri tanıtmak için bir hoca gelmişti bu sırada bir anısını anlatmıştı:
Ben İngilizce kursuna gittim kaç yıldır okuyorum su gibi yağ gibi akıyor ingilizcem diyormuş. Sonra Amerikaya gitmiş McDonald gibi bir yere gitmiş ve sanki o an İngilizce aklından uçup gitmiş bir yemek isteyememiş arkadaşları söylemiş onun yerine menü istemiş sonra adeta İngilizceyi baştan aşağı öğrenir gibi orada konuşa konuşa öğrenmiş.
 
Son düzenleme:
18 Mar 2018
133
1
İngilizce konuşulan bir ülkeye gitmeden öğrenemessin. Lise 4teyken ünileri tanıtmak için bir hoca gelmişti bu sırada bir anısını anlatmıştı:
Ben İngilizce kursuna gittim kaç yıldır okuyorum su gibi yağ gibi akıyor ingilizcem diyormuş. Sonra Amerikaya gitmiş McDonald gibi bir yere gitmiş ve sanki o an İngilizce aklından uçup gitmiş bir yemek isteyememiş arkadaşları söylemiş onun yerine menü istemiş sonra adeta İngilizceyi baştan aşağı öğrenir gibi orada konuşa konuşa öğrenmiş.

Okurken canım çıktı
 

polestar06

Yeni üye
19 May 2018
12
0
Ankara
çok yabancı dizi izliyorum fakat dizinin olayına kapılıyorum dil öğrenme filan yalan oluyor artık ingilizce altyazılı ve not alarak çalışacağım internetteki setleri araştırmam lazım
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.