Ne kadar sürede siber güvenlik uzmanı olabilirim?

cemserdar

Yeni üye
3 May 2013
4
0
Bir yıl içinde siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilecek seviyeye gelebilir miyim ?
Yıllardır siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum ama bazı durumlardan dolayı çalışmak için fırsatım olmadı 1 yıl sonra mezun olacağım ve siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum bir yıl bunun için yeterli mi?

bana yol gösterebilir misiniz ?

iyi forumlar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

uzaylgen

Katılımcı Üye
12 Mar 2019
758
174
Linux
Cevap: Bir yıl içinde siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilecek seviyeye gelebilir miyim ?

Sana bağlı bu , bir yılı boş geçirmek de var dolu dolu geçirmekte

Başarılar
 

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,583
114
uzay
Cevap: Bir yıl içinde siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilecek seviyeye gelebilir miyim ?

Merhabalar, herhangi bir süre biçmek doğru olmayacaktır. İyi forumlar dilerim..
 

hackishack

Katılımcı Üye
20 Haz 2020
838
161
Liverpool UK
Hayırlı geceler,
Süre belirleme. Sadece öğrenmeye bak. İngilizce biliyorsan kat kat kolay öğrenirsin ama bu işler belirli bir sürede öğrenilen şeyler değil. O seviyeye gelebilirsin de gelemeye de bilirsin. İş sende bitiyor. Koskoca bir yıldan bahsediyoruz. Çok şey öğrenilebilir. Bu işi zevk alarak yaparsan çok yol katedersin. Tabii ki başarıp başaramayacağını görmenin tek ve etkili yolu denemektir. Denemekten korkma. Süreyi dert etme. :)
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,788
430
Sydney
Şimdi biz burada olabilirsin veya olmazsın diyemeyiz. Çünkü bu senin azmine çalışma saatine kalmış bir durum, İngilizcen var ise işin daha kolay olacaktır.
Siber Güvenlik uzmanının bilmesi gerekenler :

Öncelikle TCP/IP’yi adınız gibi bilmen gerekir.

Linux komutlarını çok iyi bilmen gerekir

Kesinlike bir programla dili öğrenmen gerekir. (Python olur ise daha avantajlıdır) Yeri gelecek sızma testleri için kendi aracını yazman gerekebilir

Bu liste daha uzar gider. Senin azmine kalmış bir durum kısacası
 

Warez7

Uzman üye
19 May 2018
1,425
5
Ne kadar çok çalışırsanız o kadar fazla başarı el edersiniz. Araştırmalısınız, linux hakkında fazla bilgiye sahip olmanız gerekiyor, programlama bilmelisiniz ve ek olarak network konusunda kendinizi çok geliştirmelisiniz. Ne kadar ilgi o kadar bilgi.
 

Rootcmd

Kıdemli Üye
31 Ocak 2016
4,289
2
Nebula
kimse kesin bir şey söylemez. Teknoloji hergün gelişiyor. Senin çalışma azmine ve öğrenme hevesine bağlı. 1 sene çok iyi bir şekilde doğru kaynaklardan çalışırsan olabilir
 

S79 MeDuSa

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
339
5
Merhaba,
Düzenli ve planlı bir çalışma ile yapılmayacak şey yoktur. Öncelikle kendine bir sıralama yapmalısın. Nerden başlayıp nasıl bitirecegini planlamalısın.
Günde 4 saatini harcayarak (ama bu dört saat eğitimle dolu olacak) yapabilirsin
 

kanserojen

Katılımcı Üye
1 Ara 2018
880
48
Merhaba,

Youtube kanalımızdaki videoyu izleyebilirsiniz.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=LVuyCNkTGsA&feature=youtu.be[/ame]

Saygılarımla...
kanserojen
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.