online oyun yapımı

Qwx

Kıdemli Üye
30 Nis 2012
2,728
13
Merhaba,
Bir çok farklı programlama dili ile 2D oyun yapabilirsiniz. Fakat kullanım ve bir çok örnek ile kaynak sıkıntısı çekmeyeceğiniz Unity'i tercih edebilirsiniz. Unity 2D ile sıfırdan oyun yapımı hakkında bir çok eğitim serisi mevcuttur.
 

AloneSoufly

Yeni üye
22 Ocak 2019
10
0
Merhaba öncelikle ben de oyun yapımına heveslenmiştim unreal engine indirdim ve birazcık araştırma yaptım:
günümüzdeki popüler oyunlardan olan PUBG ve Fortnite unreal engine ile geliştirilmiş oyunlardır.
unreal engine büyük ve kaliteli bir oyun yapmak istiyor isen tercih edilebilir
2 çeşit kodlama türü bulunuyor biri C++ biri BluePrint
BluePrint ile de güzel 2d oyun yapabilirsin örneğin inside oyunu güzel bir örnektir
tabi animasyonlardan biraz da anlaman lazım yardım edebildiysem ne mutlu bana :)
 

TURKISH STARS

Uzman üye
15 Eyl 2018
1,073
4
Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış ama ben genede söylemek istiyorum. Unity üzerinden C# programlama dili ile oyun yapabilirsin ama diyorsan benim grafiklerim çok daha iyi olsun Unreal engine c++ ile de oyun yapabilirsin. Ama online oyun olduğu için bir server gerek
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.