Oyun yapmak isteyenler içeri | Enigma Kulübü

'POLY

Katılımcı Üye
14 Eyl 2012
644
12
Bu konu Enigma Kulübü üyeleri tarafından hazırlanıp birleştirilmiştir.

5ajELR.png


Aramızda bulunan birçok kişi bir oyun yapmak istemiştir ve araştırmada yapmıştır ancak ya bilgisayar sıkıntısı yada geçici bir heves alarak başladığı bu işi bırakmıştır. Bizim size önerimiz bu işe heves olarak başlamanız değil kalıcı olmanız oyun yapmak için bir çok bölüm bulunduğu için sadece 1 gün verilerek bir oyun yapmanız çok zor yapsanız bile kaliteli bir oyun çıkması imkansız. Kendimize bir çalışma programı hazırlayarak haftanın belirli bölümlerinde ayrıştırma yaparak her işi ayrı bir günde yapmanızı öneririz çünkü sadece bir yere değil tek kişilik bir ekipseniz modelleme, oyun içi sesler, yazılım, senaryo, grafik gibi bir çok alan olacak. En az 10 kişilik bir ekip oluşturarak her kişiye farklı bir görev verilerek daha verimli bir çalışma ortamı oluşturabilir bunun sayesinde kaliteli işler becerebilirsiniz.

NEDİR BU MODELLEME ?

Oyunların olmazsa olmazlarından birisi de oyunun grafik bölümüdür. Oyunlarda yapılan çizimlerin Low Poly denilen düşük ayrıntıya sahip kaba modelleri kullanması zorunludur. Bu nedenle Z brush gibi bir yazılım kullanılarak elde edilen oldukça ayrıntılı bir modeli oyuna yüklediğimizde oyun kasar, Bu yüzden oyun modellemeleri düşük ayrıntı seviyesine sahip olarak çizilirler. Oyuncuların birçoğu da oyun içi grafiklere ve karakter çizimlerine bakarak oyunu değerlendiriyor yani bir oyunun modellemesi ve çizimi ne kadar iyiyse o oyunu oynayan oyuncularda o kadar fazla olur. Şimdi bu oyunların modellemelerinin nasıl yapıldığına bakalım.

Programlar;

Blender 3D
Wings 3D
ZBrush


Blender 3D

Bu program oyunlarda bulunan 3D nesnelerin oluşturulmasını sağlar. Bu programımız içerisinde kendi oyun motorunu barındırarak diğer yazılımların pek çok özelliğini kendinde göstermektedir. Ücretsiz olup Windows, Linux, Mac Os gibi farklı platformlarda çalışmaktadır.

cHfUGn.jpg


Wings 3D

Bu programın arayüzü oldukça basittir. Genellikle oyunlarda bulunan karakterlerin objelerinin yapılması için kullanılır. Bu program da ücretsiz olup içerisinde Türkçe dil desteğini de bulundurmaktadır. Programımızda bulunan UV Mapping ve Vertex Color özellikleriyle yaptığınız modellemeleri renklendirebilirsiniz.

JdeZ6s.gif


ZBrush

Bu program sayesinde detaylı ve gerçekçi 3D modelleme, maskeleme, boyama ve grafik tasarımları yapılabilir. Bu programa ZBrush Sculpting denmektedir bunun sebebi ise 3D heykeltıraş yapma görevi görmesidir. Diğer yazılımlarda bulunan poligon sayısı 10 milyon civarındayken basit bir ZBrush modellemesi içerisinde 20 milyon poligon bulundurmaktadır bu sayede modellemeye verilen detay artar. ZBrush yazılımının arayüzü yeni başlayan kullanıcıları zorlayabilir. Bu program detaylı modellemeler ortaya çıkardığından dolayı bazı yapımcılar oyun karakterlerinin gövde,kol,el,bacak gibi bölgelerini bu yazılımla yapmaktadır.


oV655g.jpg


OYUN MOTORLARI VE KULLANIM ALANLARI

Oyunların olmazsa olmazların olan grafikler oyuncuların ve oyunu oynamak isteyenlerin merak duygusunu arttırıyor. Oyun grafikleri günümüzde oldukça ilgi gören bir konu. Oyununuzun grafikleri ileri düzeyde ise ve güzelse oyuncularınız ve oyunu oynayan kişi sayısı o kadar fazla olur. Oyunun tasarımında ve grafiklerinde çok fazla ayrıntı yapılmamalıdır. Çünkü aşırı detaylı grafikleri olan bir oyun yaparsanız oyununuz kasar ve buda oyun perfonmasını etkiler. Peki oyunun grafiklerini nasıl yapabiliriz? Haritalarını yada silahlarını nasıl modelleyebiliriz? Şimdi gelin bu sorunun cevabını sizinle paylaşalım. İlk olarak oyunun grafiklerine dikkatli bir çizim yapmanıza gerek yok. Oyun grafiklerini programlar aracılığı ile size anlatacağız. Çünkü oyun yapımında çoğunluk program kullanıyor. Burada göstermiş olduğumuz programlar profesyoneller, amatörler ve acemiler içinde bulunuyor. Kısacası herkes kullanabilir. Şimdi gelin bu programlara hep beraber bakalım.

Unity 3D

3D ve 2D oyunlar yapabileceğiniz bu program ile tüm platformlar için (Playstation, Xbox, Android, PC, Windows Phone, iOS, Tarayıcı, Mac) oyun üretebilirsiniz. Gelişmiş özelliklere sahip olan bu motoru deneme sürümü olarak kullanabilirsiniz ancak tam sürüm fiyatı 1500$’dır. Bu motorla üretilmiş oyunlara örnek verecek olursak: Traffic Racer (Android, iOS) , Firewatch (PC,Playstation), Unturned (PC) oyunlarını sayabiliriz. Oyun yapımında tavsiyelerimizin arasında bulunan bir programdır kendileri.

Unity Technologies tarafından yazılan ve geliştirilen video oyunları ve similasyonları geliştirmek amacıyla kullanılan bu oyun motoru sürükle bırak işlevselliğini destekleyen oyun motorları arasında ücretsiz, en iyisi olarak göze çarpıyor. İos, Android, Windows ve Linux başta olmak üzere 27 platform için geliştirilmiştir. C#, JS ve Boo dillerini kullanarak 2D ve 3D oyunları programlayabildiğiniz oyun motorudur.

Indie, yani bağımsız oyunların yükselmesiyle birlikte ücretsiz dağıtılan, kullanıcı dostu Unity’nin de yükselişi başladı. C# ve Javascript gibi yüksek seviyeli programlama dillerini desteklemesi, kolay ve kullanışlı arayüzü, çabuk öğrenme eğrisi ile Unity bağımsız yapımcıların ve küçük çaplı şirketlerin ilk tercihi konumunda. Yukarıda saydığım oyun motorları kadar güçlü olmasa da, aynı zamanda onlar kadar karışık da değil. Tabii bu güçlü olmama durumu Unity’i küçümsemenize yol açmanız. Blizzard gibi bir şirketin bile Hearthstone’u geliştirirken tercihini Unity’den yana kullandı. Cross-platform özelliği ile PS4’den Android’e aklınıza gelen her platforma oyun geliştirebilirsiniz.

Dead Triger 2, Templerun gibi bugünün popüler mobil oyunları Unity oyun motoru kullanılarak yapılıyor.

JcEvST.png


Cryengine

Adından da anlayacağınız gibi Crysis ve Farcry oyunları bu oyun motoru sayesinde üretilmiştir. Unity gibi bu motor ile tüm platformlarda oyun üretebilmek mümkündür. Aslında fazla söze gerek yok, FarCry ve Crysis’i inceleyerek bu programın ne kadar üst düzey bir program olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçekten de mükemmel bir programdır.

Crytek tarafından yazılan ve geliştirilen oyun motoru 14 Ekim 2009 da satışa sulunmuştur. Bu oyun motoru grafik ve animasyonların yanı sıra fiziksel oynanış biçimini geliştirmeyi sağlar. Ücretsiz sürümü sayesinde tercih edilen oyun motorları arasındadır.

Çoğumuzun Türk şirketi diye övünebileceği, Cevat Yerli , Avni Yerli , Faruk Yerli kardeşlerin kurduğu Crytek’in el emeği oyun motorudur. İlk oyunları Far Cry ile büyük sükse uyandıran, ve asıl bombayı Crysis’in ilk oyunu ile patlatan motor şuan piyasadaki en güçlü grafik gücüne sahip motorlardan biridir. CryENGINE’in güzel yanı bu yüksek grafik kalitesini sağlarken dışarıdan bir fizik motoru veya kütüphane ihtiyacı duymamasıdır. Her şeyi kendi içine dahil olan motorun dezavantajı ise kendisi ile yapılan oyunların yüksek sistem ihtiyacıdır. CryENGINE 4 ile bu optimizasyon sorunlarını en aza indirmiş olsalar da, hala piyasadaki en “sistem canavarı” motorlardan biridir.

Crysis oyun serisi bu oyun motorunu kullanmıştır...

2jmLih.jpg


Unreal Engine

İlk sürümü 1998 yılında üretilen bu oyun motoru ilk başlarda FPS oyunlar için üretilmiş olsa da daha sonraki sürümlerinde diğer türlü oyunlarda da kullanılmaya başlanılmıştır. Medal Of Honor, Mortal Kombat, Tom Clancy’s, Bioshock gibi oyunlar bu program sayesinde üretilmiştir. Diğer oyun motorları gibi tüm platformlarda oyun üretilebilir. Özellikle de oyun grafiklerinde tavsiye ederiz.

Belki de en çok duyduğumuz oyun motoru Unreal Engine’dir. Piyasadaki çoğu FPS’nin yapımında rol oynayan UE, 1998’de Epic Games tarafından geliştirildi. FPS oyunlarının yapımında kullanılmak için tasarlansa da Third Person (Üçünçü şahıs bakış açılı?), strateji oyunları, dövüş oyunları, yarış oyunları… neredeyse her türde ve farklı özelliklere sahip oyunlar tasarlanmış. Aynı zamanda cross-platform (aynı anda bir çok platforma oyun geliştirebilme özelliği) olması da UE’nin tercih edilebilirliğini artırıyor. Programlama dili olarak C++ kullansa da bir çok kütüphaneyi ve script dillerini destekliyor. Yılların eskitemediği motoru EA, Ubisoft, Activision gibi büyük şirketler de Epic Games’den haklarını satın alarak kullanabiliyor. Motorun sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesi büyük şirketlerin bile UE’yi tercih etmesini sağlıyor.

Epic Games tarafından yazılan ve geliştirilen bu oyun motoru C++ dilini kullanarak oyunları programlayabildiğiniz oyun motorudur. Genellikle birinci şahıs gözünden oynanan oyunlarda kullanılmakla birlikte ikinci şahıs gözünden oynanan oyunlardada kullanılıyor. Çoğunlukla tercih ücretsiz oyun motorları arasındadır. Blueprint adı verilen sistemle kodlama bilmeden kendi oyununuzu yapmanıza olanak sağlıyor.

12 Aralık 2017'de piyasaya sürülen Bluehole tarafından yazılan ve geliştirilen Pubg oyunu, gerçekçi grafikleri ile oyuncuları kendisine bağımlı yaptı. Oyun çıkışından yaklaşık 3 ay sonra 4 milyondan fazla kopya sattı. Oyundaki gerçekçi grafikleri Unreal Engine oyun motoru sayesinde kullanıcılarına sundu. Aynı zamanda Fortnite de Unreal Engine oyun motorunu kullanıyor.

iuUokB.jpg


Game Maker

Yıllarca gelişmiş ücretli bir program olarak, bilgisayar oyunu geliştimeyi kolaylaştırmayı amaçlayan bir programdır. Arayüzü kullanışlıdır, geliştirmesi kolaydır ve geniş bir topluluğu vardır. Kötü yanı ise ücretli olmasıdır.

Br9HEr.jpg


Construct 2

Kişisel kullanım için ücretsiz olan Construct 2 ile hayal gücünüzü birleştirerek flash oyunlara taş çıkarcak nitelikte ve daha az sistem kaynağı tüketen oyunlar tasarlayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir şekilde kod yazmanıza da gerek yok, program can sıkıcı tüm detayları sizin yerinize hallediyor. En güzel özelliklerinden birisi de tamamladığınız oyunları web sayfası, mobil uygulama ve Chrome Mağaza uygulaması gibi bir çok farklı biçimde export etmenize imkan sağlıyor olması. Hem kullanışlı hemde ücretsiz. Tamda size göre bir program!

Qn525d.jpg


RPG Maker

RPG Maker şu anda bulabileceğimiz en iyi video oyunu oluşturma araçlarından biridir. Bu program ile oyununuzu nostalji hale sokabilir, eski dövüş oyunları yapabilirsiniz. Program oldukça kullanışlı ve ücretsizdir. Buda bize kullanma arzusunu veriyor. En önemlisi ise grafiklerinin nostalji oyunlarını arındıyor olması. Bir bakın derim!

Qn525d.jpg


3D GameStudio

Conitec Datasystems Inc firması tarafından yazılmış ve geliştirilmiştir, oyun motoru Level Editör, Model Editor, Script Editör ve Acknex motorunu içerisinde barındırarak kullanıcılarına 3D video oyun ve similasyon uygulamalarını geliştirmek için kolaylık sağlayan pakettir. İçerisinde Fps oyunlar için basit şablon ve template projeleri içerir. DirectX9 altyapısının kullandığı için sadece windows işletim sistemleri üzerinde çalışabilir.

3D GameStudio ile yapılmış popüler oyun bulamadığım için ekleyemedik.

hbYQdD.jpg


Source

Oyuncuların diğerlerinden ayırdığı özel bir motor Source. Valve‘nin geliştirdiği bu yazılım, oyun tarihinin efsanevi isimlerinin geliştirmesinde kullanıldı. Half-Life 2 fenomeninin alt yapısında çalışan motor olan Source ile firma birçok yapım geliştirdi. Bunlar arasında Left 4 Dead, Portal ve Vampire the Masquerade: Bloodlines da yer alıyor. Görüldüğü üzere, her biri video oyun dünyasında isim yapmış ve büyük fan kitleleri olan yapımlar. Valve’nin sıradaki motoru merakla bekleniyor.

NQUS45.jpg


Bonus... İlk Türk Yapımı Oyun Motoru

Mevlüt Dinç oyun sektörünün tanınan bir ismi olan sobbe'nin kurucusudur. Sobenin geliştirdiği Actor oyun motoru 2000 yılından bu yana devamlı geliştirilen oyun motorudur. Türk işi ilk oyun motorudur.

Enduro Racer, Last Ninja 2, First Samurai ve Street Racer gibi zamanının ünlü, popüler oyunları bu oyun motorunu kullanmışlardır. Ayrıca İstanbul Kıyamet Vakti adı verilen oyunda bu oyun motorunu kullanmıştır.

W7NJxI.png



DOĞRU OYUN MOTORU SEÇİMİ NASIL OLMALI

Doğru Oyun Motoru Seçimi Yaparken üretticeğiniz oyun hangi cihazlarda kullanılcak en önemli unsur bu.

Unity ve Unreal Engine oyun motorlarının ayrıldığı ilk konu geliştirilecek olan oyunların hangi platform için üretilecek olmaları. Eğer el konsolları veya akıllı telefonlar gibi işlem gücü nispeten daha düşük platformlar için oyun geliştirmek istiyorsanız Unity oyun motoru çok daha kullanışlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Eğer daha yüksek donanım ve işlem gücüne sahip olan platform ve cihazlar için oyun üretmeyi hedefliyorsanız ise Unreal Engine oyun motoru ön plana çıkıyor.


6a0WEl.jpg


Ve Bu Konuda Unreal Engine Motorunu Doğru Buluyoruz.

AAA oyunlar için en popüler motorlardan birisi olan Unreal Engine hala bu özelliğini korumakta. Mass Effect vb oyunlar bu motor kullanılarak yapıldı.


Artıları:


1-Çok fazla geliştiricinin kullandığı bir motor olması sebebiyle komünitesi en geniş oyun.
2-Motorla alakalı her türlü yardım ve rehbere ulaşmanız çok basit.
3-En iyi destek ve update mekanizmasına sahip motor.
4-Araçlarını kullanması oldukça basit.
5-Neredeyse tüm platformlara uygun.
6-Ücretsiz Ve Orta Düzeye Bilgiye Bir Program


OYUN İÇİ SESLERİN HAZIRLANIŞI

Oyun programanın en temel ve en eğlenceli aşamasıdır sesler.Oyunculara daha iyi bir haz yaratmak ve daha mükemmel oyun deneyimi yaşatmak için bu aşama çok dikkat gerektirir.Günümüzde malumumuz counter gibi bir oyunu geçmek zor lakin oyununuzdaki grafiklere,seslere,oyuncuyla olan etkileşiminize dikkat ederseniz rakip olabilirsiniz.Zamanında çocukluk oyunum(10-11 yaşlarında)First Blood diye bir oyun vardı mükemmel oyundu lakin oyundaki silah sesleri acayip ses çıkarıyordu.Oyunda AK-47 alıp sanki minigun sıkıyomuş gibi oluyordunuz,mouseye 2 saniye basılı tutun ses aynı matkap sesi gibiydi.Ne kadar iyi bir oyununuz olursa olsun şahsen benim görüşüm ses aşamasının daha iyi olması.

eAShp3.png


Oyun içi sesleri hazırlamak için ünlü sanatçılara başvuranlar bile var günümüzde yaygın olarak kullanılan Zula adlı oyun Bora Sivri adlı bir ses sanatçısıyla işbirliği yaptı.Bazen paraya kıymak gerekiyor ama işe yarıyor.Bu işi yapan bazı web siteleride var ama google çevirideki kadın sesinden başka farkı yok.Oyun içi seslendirmeler için 1 stüdyo,1 mikrofon(pro),1 kağıt .Mikrofonunuz ne kadar iyi olursa sesiniz o kadar güzel çıkar,gidipte kulaklığın mikrofonunu kullananları duymadım değil.Oyun içi SESLENDİRMELERİ bir kenara bırakıp oyun içi SESLERE geçelim.
Oyun içi seslerden kastetdiğim silah sesleri,ortam sesleri vs.Bunun için bazı web siteleri hazı veriyordu ama telif hakkı ihlalide var gelin telif hakkı nedir?Telif hakkı ihlali nedir?Kimler sahiptir?Cezaları nelerdir?


fCn5RQ.png


Telif Hakkı,Bir sanatı veya bir fikri ortaya atıp bunu beyan eden kişinin haklarının tümü.Yani oyun içi sesleri gidipte Zula oyunundan alan kişiler, Zula oyununda emek olduğu için ve zula oyunu telif hakkına sahip olduğu için bu durumda siz telif hakkı ihlali yapmış olursunuz.YouTube kanalları olan bilir bazen video boş durmasın diye müzik eklersin youtube kaldırır.Çünkü o şarkıda telif hakkı var.Bir sanatda veya bir emeği geçen her şeyin telif hakkı vardır,telif hakkı herkese ait bir haktır.Bu hakkı ihlal eden kişiler yasalara karşı duramaz ve cezası ağırdır.YouTube'da birkaç defa telif yemiştim ama bişey olmadı çaktırmayın Telif Hakkı İhlali(tecavüzü)Cezaları Kanunlara Göre;
''Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 68. Maddesi uyarınca eser hak sahibi sözleşme yaparak, isteyebileceği ücretin ya da raiç bedelin üç katını talep edebilmektedir.''
Bu yüzden siz siz olun hiçbir oyundan hiç bir sesi almayın bunun için bazı internet siteleri sizlere telif hakkı olmadan sunuyor.Euro Truck Simulator 2 oyunundaki gibi sizde kendi seslerinizi yapabilirsiniz ama silah lazım size ETS2 oyunundaki tırların sesleri tamamen gerçektir.Sizde kuru sıkı silah veya askerlerimizden rica ederek kayıta almalarını isteyebilirsiniz


EKİP ORTAMININ OLUŞTURULMASI


Oyun yapımı için ilk önce programlamayı iyi bilmeniz gerekmekte.

Ekip oluşturabilmek için ; Programcı yani kodlayıcı, Modelci, Kaplamacı, Animasyoncu, Harita Dizayncı, Tester Senarist, Müzisyenlerden oluşacak kişiler seçmeniz lazım.
Her ekipteki kişilerin görevleri şunlardır


5wRGLH.jpg


Programcı(Kodlayıcı): Windows’ta C# ve Javascript Dillerini kullanarak, oyundaki butonların, ayarların,menünün,ana menünün ve tuş komutlarının hepsinden sorumludur.
Modelci: Oyundaki 3D ve 2D karakterlerin ya da nesnelerin yapılmasından sorumludur. Model için genelde 3Ds Max programı kullanılmaktadır.
Kaplamacı: Asıl amacı modelcinin tasarladığı nesnelerin renklendirilmesini, tonlarının ayarlanmasını sağlamaktır. Butonun şeklini resmin, yazısının, konumunun yani oyundaki her nesnenin detayını Photoshop üzerinden tasarlar.
Animasyoncu: Kaplamacının yaptığı modellerin canlandırılması, hareketi ve senkronu gibi işlerin yapılmasını sağlar. Senkronun ayarlanması için programcıyla birlikte çalışır.
Harita Dizayn: Oyundaki objelerin oyun haritaya net ve zekice aktarılmasını sağlar. Eğer kötü bir dizayn olursa oyuncu oyundan çabuk sıkılabilir. Yani her şey dizayna bağlı. Genelde Unity3D ve CryEngine3 oyun motorlarıyla çalışırlar.
Tester: Her oyun yapım sürecinde oyunu oynayıp, test eden ve hataları gözden geçirip ekipteki kişilere bildirmekle görevlidir. Oyunu build edildikten (inşa edildikten) sonra test edebiliyorlar. Aynı zamanda her update yani güncellemede oyunu tekrar oynarlar.
Senarist: Oyundaki hikaye yani konuyu ele alıp atmosferi yaratan kişilerdir. Her oyun için hayal gücüyle plan oluştururlar. Her senaristin kendine bakış açısı vardır. Bir oyunu konuşmalı yapabilirsin (yani olayın akışı konuşmalardan anlaşılacak şekilde) ya da oyunun akışıyla oyuncunun konuyu kavramasını sağlayabilirsin.
Müzisyen: Oyundaki müzik ve ses efektlerinin (tokat, tekme, darbe sesleri, coin ya da diamond alma sesleri gibi.) yapılmasında ve tanıtım videolarındaki etkileyici müziklerin konulmasına kadar her işten sorumludur. Genelde oyun stüdyoları kaliteli bir müzisyen seçmeye özen gösterirler.

vqBRZO.jpg



Eğer amatör bir oyun ekibi kurmak istiyorsanız; şu dört kişinin olması gerekir:
- Modelci
- Programcı
- Senarist
- Müzisyen


Bazı konularda bir kişi ikiden fazla görev alabilir. Yani sağlam bir ekip kurmadığınız zaman bu işi yapmanız gerçekten zor.


BİLMEMİZ GEREKEN PROGRAMLAMA DİLLERİ

Java

1 - Java Nerde ve Nasıl Ortaya Çıktı ? :Sun şirketi bünyesinde 1991 tarihinde geliştirilmeye başlanan Türkçe'siyle "Yeşil Takım" isimli 13 kişilik bir ekip tarafından yapıldı. Ardından Java'nın ekibi bir başarısızlık aldı. Onlar bu başarısızlık sonucunda WebRunner'ı piyasa sürdü. Java'nın ilk geliştirici ekibiniin kurucularından olan James Gosling ürettikleri bu yeni teknolojiyi "Web ile aynı zamanda geliştirilen, Web’in içeriğini ulaşılabilir hale getiren bir iç çamaşır." olarak tanımladılar.
2 - Neden Java Programlama? : Aslında bunun temelinde bir çok sebep var; gerek basit tasarımı, gerek yüksek ve iyi performansı gerekse nesne yönelik programlama Java'yı bir çok yazılımcı iççin olanak dil haline getirdi. Ayrıca Java çok yönlü bir dildir. Gerek oyun yapımı gerek Web Tasarım, gerekse Android programlar gibi bir çok alanda aktif olarak kullanılmaktadır.
3 - Java Programlama Dilinin Özellikleri Nelerdir?: Bu dil. Bütün platformlardan bağımsızdır. Bu ne demek? Yani siz Java'yı Windows'ta derlediğinizde kolayca yapılan değişiklerle bu programı Linux'ta çalıştırabilirsiniz.

SsesJj.jpg


C#

1 - C# Nerde ve Nasıl Ortaya Çıktı ? :C#'ın ilk sürümü yani 1.0 2002 yılında ortaya çıktı. C#'ın baş mimarı Andres Hejlberg'tir. C#'ın ana geliştirilme amacı C++'ın bazı sorunlarını gidermek ve genç bir dil oluşturmaktı.
2 - Neden C# Programlama? :Çünkü Konsol Uygulaması, GUI (Kullanıcı Arayüzü), Web Servisleri, DLL Yazma ve Oyun Programlama gibi bir çok kullanım alanı vardır.
3 - C# Programlama Dilinin Özellikleri Nelerdir? :C# %100 olarak nesne yönelimli bir dildir. Ayrıca yeni olduğu için kullanımı kolay aynı zamanda moderndir.

Rs5Bd8.jpg


C++

1 - C++ Nerde ve Nasıl Ortaya Çıktı ? :C'ın kurucusu Denis Ritchie tarafından 1970 yılında Bell laboratuvarında geliştirilmiştir. C++ C'nin evrimleşmiş halidir. 1980'in başında tekrardan Bell Laboratuvarında bir dil geliştirilmesi başlandı. C++'ın kurucusu olan Bjarne Stroustup çalışmalarına burda başlamıştır.
2 - Neden C# Programlama? : ANSI ve ISO standartlarına uyugun olması, nesne yönelik programlamaya uygun olması vs.
3 - C# Programlama Dilinin Özellikleri Nelerdir?: C++ programlama veritabanı işlemlerinden finans'a otomatlardan Oyun Programlama'ya kadar bir çok alanda kullanılmaktadır. Ayırca kısmen basit sayılır.

xa73cd.jpg


TAVSİYELERİMİZ

İyi bir ekip kurmalısınız, ve yapıcağınız oyun için hangi plartformda olucağını belirlemeniz lazım , ve hangi programla dillini seçiceğiz çok önemli. iyi bir oyun motoruna ihtiyacınız var unreal Engine 4 fiziki oyun motorlarının en iyisi şüphesiz, fakat rakip olarak sorarsanız Cry Engine 3 gibi sistem fizikleri ve motorları da var. Fakat bu motorların ücretsiz olarak sunulması söz konusu değil. İşte bu yüzden Unreal'i örnek veriyoruz. Hem muhteşem bir motor hem de ücretsiz bir motor. ve iyi bir modelleme programı kullanmanız lazım tabiki ekip şeklinde çalışmak sizin için çok fayda sağlar.

Oyun Yapımında Bizim Dikkat Etmemiz Gereken 7 Unsur Var.

1.Programı tanıma.

2. Modelleme

3. Kaplama ve dokulandırma

4. Görüntü çıktısı alma

5. Karakter donatma

6. Animasyon

7. Özel efektler ve simülasyonlar


BU KONU ENİGMA KULÜBÜ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.
KONUMUZU BEĞENMİŞ İSENİZ TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMAYINIZ.

 

Bertuğ Kağan

Uzman üye
23 Eki 2015
1,872
1
sanal tomb
Konuyu okumadım içeriğinde var mı bilmiyorum ama ben yazayım yinede

Oyun sektöründe ilerlemek isteyen kişiler ggj ler oluyor geçen yıllarda İzmir'de yapıldı. Takip edin hiçbir
şey bilmeseniz dahi gidin kendinizi geliştirsiniz
Google amcadan sorun size yolu gösterir :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.