Oyun Yazılım İşleri Hakkında?

PuSiLeVa

Katılımcı Üye
7 Haz 2014
382
0
İzmir
Arkadaşlar oyun yazılımları hakkında lise veya üniversitede hangi bölümü okumalıyım? Okuduktan sonra bir iş sahibi olabilir miyim? Bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim aklıma başka bir şey gelmedi soracakta.
 

Lycis

Katılımcı Üye
29 Nis 2016
516
0
Kardeş Bu işin Bir bölümü Tam olarak yok.Zaten Bilgin Varsa Kimse senden Diploma istemez. Ama bilgili olman lazım. Ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsanda Yazılım Oku.
 

PuSiLeVa

Katılımcı Üye
7 Haz 2014
382
0
İzmir
Kardeş Bu işin Bir bölümü Tam olarak yok.Zaten Bilgin Varsa Kimse senden Diploma istemez. Ama bilgili olman lazım. Ben bu işi öğrenmek istiyorum diyorsanda Oku.

Yani aslında biraz makale okudum ve oyunlara gerçekten bağlı ve seven insanların bu işi daha kolay yapabileceğini söyledi tabi istek olursa. Bende kendimde bunu gördüm o yüzden bu işe girmek istedim biraz araştırma yaptım C# dersleri 3d unity dersleri filan var tabi ama hani bu işe girenler bu işe nasıl girdiler? Nereden başladılar? Bu tip soruların cevaplarını merak ediyorum açıkcası.
 

Baysal

Y.İ. ve ÜDY Kurulu Başkanı
21 Eki 2012
15,746
1,525
Bilgisayar mühendisliği okuyun. Alanınızı belirler kendinizi geliştirirsiniz. Dijital oyun tasarımı gibi bölümler var fakat pek bilgim yok içeriği hakkında.
 

PuSiLeVa

Katılımcı Üye
7 Haz 2014
382
0
İzmir
Ben sadece sunu soylemek istiyorum oyun yapimi pek haya ettigin gibi degil eger lisedeysen odtu muhendisligi bolumune girebilirsen ankara tekno kentte taleworlds firmasi var orada calisabilirsin

Bilmiyorum açıkcası liseyi bitirdim bilgisayar bölümü fakat üniversiteye gitmedim durumlardan dolayı şimdi gitmek istiyorum ve böyle bir iş yapayım dedim oyunlara bağlılığım açısından

Lisede Bilişim Teknolojileri okuyup üstüne ekleme yapmalısınız ardından mühendisliği okuyarak daha üst mertebelere taşıya bilirsiniz

Teşekkür ederim
 

TheBigBoss

Üye
26 Ara 2015
174
0
Oyun yapmak emek ve sabır isteyen bir iş.Her bir işi detayına kadar öğrenemezsin bir alan seçib onu geişdirmen gerek.Animasyon,Yazılım,Designer ve s.Mobil de daha kapsamlı bir şey ortaya koya bilirsin amma elbet Pc-de bir ekiple çalışman gerek.C# başlangıç için en iyisi.C++ öğrenmek daha zor o yüzden C# ilk öğrenirsen С++ sana basit gelir.C# oyun kodlamasında daha çok yararlı amma oyun motoru yapmak için C++ bilmek lazım,Unity ve Unreal gibi engineler varken bence mantıksız olur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.