pardus yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fox5578

Katılımcı Üye
2 Eyl 2008
973
0
istanbul
PARDUS hakkında kısa bir açıklama;

- PARDUS, Anadolu Parsı'ndan, Panthera Pardus Tulliana'dan geliyormektedir.

- Türk mühendislerinin, yazılımcılarının gece gündüz çalışması ve TÜBİTAK'ın girişimiyle inşa edilen bir "Ulusal İşletim Sistemi"dir.
- PARDUS tamamen Türkçe'dir.
- PARDUS öncelikle bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını karşılayabilmek, mevcut LINUX dağıtımlarının üstün yönlerini kullanarak, sahip olduğu araçlarla kurulum, yapılandırma ve kullanım kolaylığı sağlamak üzere geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı olarak dikkate ve ilgiye değer bir işletim sistemidir.
 

Kok0

Katılımcı Üye
20 Ocak 2010
534
0
32
ANKARA
beyler işletim sistemi yapmak istiyorsanız makina dilini çok iyi bir şekilde bilmeniz ve tabanları olanaksız yapmanız lazım



0101011100101 bak bu bir sayı degeridir ve işletim sistemleri "0 ve 1 " kullanarak hesaplama yaparlar tüm işlemler bunlar üstünde gelişmektedir sandıgınızdanda kolay degil zor iş mantık ve matematik gerektiren konular da iyi olmanız gerekir .

0110111 ben böyle diyorumda bu ne diye sorabilirsiniz .

Örnek veriyim sizin bir matematik işlem yaptıgınız ortam olsun ve orda 206 degerini girelim
Siz 206 yazıyorsunuz ama bilgisayar " 0 ve 1 " kullanıyor yani 206 oluyor
010000110 oluyor bu esittir = 206 ya .


Pardus bir açık kaynak işletim sistemidir pardus alarak onun üstünde sisteminizi kendiniz yapabilirsiniz.
 

Kok0

Katılımcı Üye
20 Ocak 2010
534
0
32
ANKARA
İşletim sistemleri görsel tabanda çalışmaz Makina dilinde çalısır görselligi sadece Temasını resimleri yapmak için kullanırsın daha sonra yeniden "0 ve 1 " kodlamaya dönerek devam edersin .

Merak ediyorsanız bu işlere çok gelişmeniz gece gündüz çalışmanız ve mantıklı düşünmeniz lazım.
Ben bilgisayar programcısıyım ve işletim sistem taban programlamayı makina dilini biliyorum ancak bu işler kolay olmadıgından ugrasmak istemedim programlama vb. ugrasacaksanız görsel taban visual basic ile ugrasın .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.