Polisler çalınan whatsapp'ı bulabilirmi?

Lokyrius

Yeni üye
3 Nis 2020
30
0
Arkadaşlar dersteyim hoca telefondan açıyordu dersi bende whatsapp dan kod gönderterek ve arayarak Rahatsız ediyordum hoca polise şikayet etcem dedi beni bulabilirlermi? Bu arada pişmanım kimsenin öğrenim hakkını baltalamamalıydım....
 

Ghost Killer

Yaşayan Forum Efsanesi
13 Ocak 2019
11,239
7,722
bence uğraşmaz ama şikayetçi de ısrar ederse uyarı verir en kötü para cezası ancak o dahi olmaz.
kısaca özür diler ve bir daha yapmazsın sorun çözülür.
 

MyKrallife

Kıdemli Üye
20 Kas 2015
2,861
89
/profile.php
Kolay bi süreç değil karakola gidip bana whatsapptan sms geliyor dediğinde gelip seni kapıdan alıcak halleri yok bu kadar basit bir olay için dava açılacağını bile zannetmiyorum hiçbirşey olmaz kolay ve hızlı gerçekleşicek bir süreç değil.
 

Ghost Killer

Yaşayan Forum Efsanesi
13 Ocak 2019
11,239
7,722
Hafife almamak lazım dostum bazı yapılan suçlarda tek şeyden yargılanılmıyor eğer karşı tarafın whatsapına girdiyse özel hayatın gizliliği ve daha fazla suç ta ekleniyor üstüne

bence ciddi bir sorun oluşturmayacaktır. özel hayatın gizliliği ihlali ciddi olacak sebepler: hesap çalmak ve bilgileri herkese yaymak vb. bunlar ciddi sorun oluşturabilir ama aramak yada kod göndermek arkadaş mesaj dahi atmamış. özür diler öğretmeni ile barışır sorun düzelir :))
 

MyKrallife

Kıdemli Üye
20 Kas 2015
2,861
89
/profile.php
Nasıl yani polisler tak diye kafalarına göre bulabiliyorlarmı? Bunun için whatsapp ile ortak çalışmaları lazım değilmi?

Film çekmiyoruz hiçbirşeyi bulamazlar. Sizin adınıza bir dava açılmadığı sürece hiçbir şirketten hiçbir verinizi kafalarına göre alamazlar.
Polisleri aracı olarak düşünebilirsiniz. İnsanlar konuyu kişiselleştirmesin, şirketleri gereksiz yere meşgul etmesin diye olması gerekende bu. Siz dilekçenizi veriyorsunuz şirket gerekli incelemeyi yapıp gerekli yere bildiriyor dava böyle sonuçlanıyor. Polislerin bilgisayarlarında filmlerdeki gibi her kişinin incik boncuk bilgisini çıkarıcak bir teknoloji yok.
 

Ghost Killer

Yaşayan Forum Efsanesi
13 Ocak 2019
11,239
7,722
Nasıl yani polisler tak diye kafalarına göre bulabiliyorlarmı? Bunun için whatsapp ile ortak çalışmaları lazım değilmi?

şirketten veri alınamadığı sürece yakalanamazsınız. bu durum instagram, facebook, twitter vb. platformlar için de geçerlidir. ancak artık şirketler anlık veri aktardığı için polis isterse konum tespiti yapıp yakalayabilir.
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Şöyle diyeyim. Bize bir polis siber suçlar hakkında sunuma gelmişti. Polisin dediğine göre genelde ilgilenmiyorlar ne kadar ağlasanız sızlasanız da biz ilgilenmeyiz kendinizden kendiniz sorumlusunuz dedi sunuma gelen polis aynen böyle dedi. Bu belki bilinç vermek için olabilir ama genelde işte çaldırıyorlar hesaplarını geliyorlar polis amca diye bizde uğraşmıyoruz dedi.
 

GECEGEZEN

Özel Üye
13 Şub 2016
2,518
1,351
Whatsapp 2016'dan beri end to end şifreleme ile sohbetleri kriptolu şekilde siz ve alıcı arasında tutmakta.
Whatsapp'ın devlet tarafından davalık olunmuş bir durumda yardım etmesi Me ta Data vermesi ile olur.
“Me ta data” IP adresi, Cihaz Bilgisi, Lokasyon Bilgisi, Kullanılan cihaz bilgisi gibi bilgilerdir.
Yine de mesajlaşmalar token ile şifrelendiği için token olmayan insanlar bu mesajları göremez.
ÇİN'de whatsapp bu sebeple devlet tarafından kullanıma kapatılmıştır. ÇİN'e token vermeyen whatsapp'ın bir devlete token verebilmesi için suç kavramına yeni bir anlam kazandırmanız gerekmekte diyebilirim.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,

Direkt derse katılmamak sizi hiç olmazsa derse katılmıyor derken siz kendi adınızı kırmızı kalem ile çizmişsiniz. Hiç olmazsa saygı göstermek gerek. Yaptığınız fazlasıyla yanlış olmakla birlikte pişmanlık pek bir işe yaramaz. Sanırım fake numara kullandınız. Fake numara bulunma ihtimalinizi düşürüyor ama tamamen yok ediyor diyemeyiz. Ancak öğretmenin o kadar uğraşacağını sanmıyorum. Numara değiştirmek daha kolay olacaktır onun için.

Ancak aramak için kendi hattınızla Gizli Numara falan kullandıysanız bulmaları zor olmaz. Uğraştırıcı da olmaz.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.