Python Decompiler

ilke_r

Yeni üye
12 Kas 2021
18
6
Python da exe yi ayırdım ama python sürümü 3.10.8 miş. Öbür toll'lar 3.10.8 desteklemiyor 3.10.8 de çalışan bir decompiler tollu varmı?
 

Napcaz

Katılımcı Üye
28 Nis 2019
767
2
769
Cudi
GitHub - zrax/pycdc: C++ python bytecode disassembler and decompiler Bu tool c/c++ ile yazılmış ve şuana kadar gördüğüm en stabil çalışan python decompiler ve disassembler. Python her yeni versiyonunda opcode larını yeniliyor opcode dediğimiz mesele assembly dekilere benzer; şunla şunu topla if else blokları, döngüleri ifade eden söz dizilimleri tabi bir script diline yakışıcak şekilde bir tık daha üst seviye diyebiliriz. Siz örneğin Pyinstaller ile paketlenmiş bir pyc dosyasını çıkardınız diyelim ve bunu geri "source code" una çevirmek istiyorsunuz işte bu noktada piyasada yeni python sürümlerinin yeni opcode larını değerlendiren bir tool olmadığı için (bu linkteki dahil) hata alıcaksınız. Bunun üstesinden gelmek ve bir şeyler yapmaya çalışmak için bir kolay birde zor yol var. Zor yol bu yeni opcode ları başta verdiğim linkteki projeye öğretmek. Kolay yolu ise (benim bulduğum bir çözümdür) gene yukarıdaki projeyi indirip programı pyc dosyasını okurken bilmediği bir opcode ile karşılaştığında kendini kapatma eylemi yerine usulca pyc yi analiz etmeye devam etmesini sağlayacak şekilde değiştirmek. Ardından projeyi derleyin ve neler okuyabildiğini keşfedin.
 

ilke_r

Yeni üye
12 Kas 2021
18
6
Peki nasıl ayarlayabilirim yazılımla pek aram yokta , burdaki pyc dosyasını çevirmeye çalışıyorum. python ile yazılmış büyük ihtimal. Exe den çıkarıp gerisi kaldı 2 3 gündür bunla uğrasıyorum.
 

Napcaz

Katılımcı Üye
28 Nis 2019
767
2
769
Cudi
Buradaki linkten indirebilirsin exe den doğru çıkartamamışta olabilirim pyinsxtor diye bir toll dan çıkarttım.
Dosyayı inceledim ve kırdım ama kod çalışmadı ve window2 module not found hatası aldım, eğer elinde deneyebileceğin bir key varsa bu hatanın olup olmadığını test eder misin. Ve sanırım en yeni versiyonu değil bana attığın, daha güncel bir versiyon bulabilirsen onuda sağlamanı rica edicem. Sonuç olarak ya dosyayı kırarken bozuyorum yada dosyanın eski versiyon olması ile alakalı bir hata var. 1. Durumdaysak yapabileceğim bir kaç şeyi daha zaman içerisinde denerim ama olmuyorsa benin yapabileceğim bir şey yok. Eğer 2. Durum geçerliyse yeni versiyonu kreklerim sorun çözülür.
 

ilke_r

Yeni üye
12 Kas 2021
18
6
Proglamı satın aldım 3 günlüğüne güncellemişler güncel versiyonu bu. Elimde başka versiyonu bulunmuyor maalesef. İnşallah çözebilirsin şimdi den kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.