Yazılım | Programlama Python kodlarda hata alıyorum

x4807

Katılımcı Üye
10 Ağu 2019
985
17
Merhabalar bir tane websitesinde karşıma çıktı (bu arada python iyi bilmiyorum) aşağıda vereceğim koddaki hatayı ve nedenini detaylı bir şekilde söylermisiniz? Şimdiden teşekkürler,kolaylıklar diliyorum.

Hatalı kod:


def multiply(a, b):
a * b




 
Moderatör tarafında düzenlendi:

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Cevap: Python ile alakalı bir soru...

Hata vermez sanırım. Ama "return a*b" yerine direkt a*b yazdığından, senin fonksiyonun değer dönmeyen, **** bir fonksiyon olur.
 

Thanders

Üye
8 Ocak 2017
230
0
Cevap: Python ile alakalı bir soru...

Fonksiyonun değerleri çarpıyor ama döndürmüyor.

Örnek üzerinden anlatayım.
Bir f fonksiyonumuz olsun.
def f(a,b):
......sonuc = a* b

#Bu fonksiyon f'in içine koyduğun sayıları çarpıyor ve sonuca eşitliyor. bunda sorun yok. ama sonucu fonksiyon dışında çağırmaya çalışırsan böyle bir değişkene sahip olmadığını söyleyecektir.
def f(a,b):
.......sonuc = a* b
print(sonuc)

#bunu return etmen gerek:
def f(a,b):
......return a* b

şimdi print(f(2,3)) yazarsan 6'yı basacaktır. sonuçlu hali ise şöyle:
def f(a,b):
.......sonuc = a* b
.......return sonuc
print(f(2,3))

eğerki fonksiyonu print içinde kullanmak istemezsen:
def f(a,b):
......return a* b
......sonuc = f(a,b)
print(sonuc)
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.