RAT Nedir, Nasıl Korunur? // Stajyer Asistan Kulübü

BrainHackZ

Uzman üye
9 Tem 2014
1,546
24
Merhaba arkadaşlar, Ben BrainHackZ

Bu gün sizlere RAT hakkında bilgi vereceğim.


jWpvAn.png


Rat Nedir?
RAT'ın açılımı "Remote Administrator Tool" yani "Uzaktan Admin Olarak Kontrol" olarak adlandırılmaktadır. Genel olarak kötü amaçlı kişinin bilgilerini çalmak, dosyalarına erişim sağlamak düzenlemek veya silmek gibi yönlerde kullanılmaktadır.

29qYPj.png


Rat Nerden Bulaşır?
RAT genel olarak internet ortamında indirdiğiniz Müzik, Film, Programlar aracılığıyla bulaşmaktadır. Müzik, Film, Program içerisine bindlenmiş ve fud olarak siz farkında olmadan indireceğiniz herhangi bir dosya ile bilgisayarınıza bulaşır.

okpYyk.png


RAT Zararlımıdır, Bilgisayarıma RAT Bulaşırsa Ne Olur?
Bilgisayarınıza RAT bulaştığı zaman bilgisayarınıza giren kişi sizi uzaktan izleyebilir. Kamera, CDROM, Klavye, Mouse vb. araçları yönetebilirler. Yani bilgisayarınızda ikinci bir kullanıcı düşünün. Bilgisayarınızda bulunan şifreler ve her dosyaya erişim sağlayabilir onları silebilir, dosya yükleyebilir hatta bilgisayarınıza ciddi derecede hasar verebilir.

lWp04b.png


RAT Virüsünden Nasıl Korunurum?
1) Güncel kaliteli Antivirüs programı.
2) Güvenmediğiniz sitelerden program, müzik, oyun, film vb. dosyalar indirmeyin.
3) Güvenmediğiniz bilinmedik sitelere girmeyin linklere tıklamayın.
4) İndirdiğiniz dosyayı çalıştırmadan önce antivirüs programınızla taratın.
Bu dediklerimi uyguladığınız taktirde bilgisayarınız daima güvende kalacaktır.

Konu anlatımı tamamen bana aittir.
ca8qFkO6lW.gif

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.