Reklam Metni Optimizasyonu Nedir?

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
3
335
Localhost

jyo2qm.png

Merhaba TürkHackTeam Üyeleri.
Bu Konumda Sizlere Reklam Metni Optimizasyonunun Ne Olduğunu Anlatacağım.


dWHR1f.gif



Konu İçeriği

Reklam Metni Optimizasyonu Nedir?

Reklam Metni Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reklam Metni Nasıl Yazılır?

Reklam Metni Nasıl Optimize Edilir?



PN002A.png



Reklam Metni Optimizasyonu Nedir?

Arama ağı kampanyalarınızda bulunan reklam metinlerini belirli unsurlara göre düzenleme işlemine reklam metni optimizasyonu denir. Reklam metinleri kullanıcı ile web siteniz arasında kurulan ilk irtibat olduğundan iyi yazılmış reklam metinleri ile reklam oluşturmak belirgin avantajlar sağlar. Daha yüksek kalite puanı (quality score), daha yüksek tıklama oranı (CTR), daha az tıklama başına ödeme (PPC) bu avantajlara örnektir.

c95BH2.png


RGQJLC.gif



Reklam Metni Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reklam metni yazarken akılda tutulması gereken en önemli unsur, reklamınızın alaka düzeyinin yüksek olduğundan emin olmaktır. Metniniz, kullanıcıya mesajınızı en iyi şekilde aktarmalıdır.

Reklamınız tanıtımını yaptığınız ürün-hizmet ile, kullanıcının arama terimi ile ve reklamınızın açılış sayfası ile son derece alakalı olmalıdır. Kullanıcıların reklamınızı tıklayıp web sitenizi ziyaret etmeleri, reklam metninizin ne kadar güçlü olduğu ya da istekleriyle ne kadar alakalı olduğuyla ilişkilidir.


z5UV0V.png


RGQJLC.gif



Reklam Metni Nasıl Yazılır?

Reklam metinleri; 3 başlık, 1 görünen URL ve 2 açıklamadan oluşur. Başlıklar ve açıklamalar sınırlı karakter sayısına sahiptir. İdeal bir reklam metni yazmak için;

»Anahtar kelimeyi reklam metninde en az 1 kez geçirmeli,
»Kullanıcılarınızın neden sitenize gelmesi gerektiğini avantajlarınızı sunarak anlatmalı,
»Harekete geçirici mesajları etkili bir şekilde kullanmalısınız.

Kullanıcıların reklama tıklaması, ürününüz hakkında daha fazla bilgi alabilmesi için reklam uzantılarını kullanabilirsiniz. Uzantılar ürün-hizmetleriniz hakkında bilgileri, avantajlarınızı barındırabileceği gibi iletişim bilgilerinizi de barındırabilir.


AHWcSP.png


RGQJLC.gif



Reklam Metni Nasıl Optimize Edilir?

»Reklam gruplarınıza eklemek için düzenli olarak yeni anahtar kelimeler arayın.
»Daha hedefli reklam metni ve açılış sayfalarına izin vermek için reklam gruplarını ayırın.
»Arama sorgularınızı kontrol edin.
»Dönüşümler için optimize edin.
»Reklam grubu başına en az 3 reklam oluşturun. Böylelikle Google’ın reklam metninizi dönüşümlü kullanmasına ve optimize etmesine yardımcı olursunuz.
»Reklam metnini önce daha yüksek hacimli kampanyalarda test edin.
»Ardından, düşük hacimli kampanyalarda öğrendiklerinizi kullanın.

Reklam metniniz arama yapan kullanıcı ile daha alakalı olduğunda Tıklama Oranınız artar ve kalite puanına doğrudan etki eder. Yüksek kalite puanları ise, işletmeniz ve Google Ads hesabınız için önemlidir. Daha iyi reklam metinleri yazmak için optimizasyon yapmak, Tıklama Başına Maliyetinizi düşürürken reklam sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olur.


A7cKx5.png



rNH656.png

//Alıntıdır

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Esenlikle Kalın..

Saygılarımla:Smiley1021:


oKEKz1.gif

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.