RFID Kart Kopyalama - Otel Kapısı - Ev Güvenlik Sistemi

Klavye19

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
852
12
Merhabalar bu konuda sizlere RFID kartları veyada RFID 125khz teknolojisinde çalışan anahtarları, kartları nasıl kopyalandığını anlatacağım tabi bu konuyu araştırma, bilgilendirme ve güvenlik için hazırladım.

NZr505.png


Kopyalayacağımız kartlar anahtarlar 125khz ile çalışanlar olacaktır bunun için 1 2 adet cihaza ihtiyacımız var ama ilk önce RFID nedir bunu öğrenelim

RFID

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi, radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemidir (bkz Otomatik Tanıma ve Veri Toplama). RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucudan meydana gelir. RFID etiketleri Elektronik Ürün Kodu (EPC) gibi nesne bilgilerini almak, saklamak ve göndermek için programlanabilirler. Ürün üzerine yerleştirilen etiketlerin okuyucu tarafından okunmasıyla tedarik zinciri yönetimi ile ilgili bilgiler otomatik olarak kaydedilebilir veya değiştirilebilir.

RFID etiketi, radyo frekansı ile yapılan sorguları almaya ve cevaplamaya olanak tanıyan bir silikon yonga, anten ve kaplamadan meydana gelir. Yonga, etiketin üzerinde bulunduğu nesne ile ilgili bilgileri saklar. Anten, radyo frekansı kullanarak nesne bilgilerini okuyucuya iletir. Kaplama ise etiketin bir nesne üzerine yerleştirilebilmesi için yonga ve anteni çevreler.

NZr505.png


RFID frekans aralıkları

RFID, düşük frekans (LF) 125–134 kHz, yüksek frekans (HF) 13.56 MHz, ultra yüksek frekans (UHF) 860–960 MHz, 2.45 GHz ve süper yüksek frekans (SHF) 5.8 GHz frekanslarında kullanılabilmektedir.

NZr505.png


KOPYALAMA

Kullanacağımız yöntem eskidir ama türkiyedede okadar güvenlikle ve gelişmiş teknolojiler okadar yaygın değildir özellikle otel ve apartman güvenlik türlerinde.

kopyalayacağımız kartlar veyada anahtarlar düşük frekansta çalıştıkları için Handheld Card Writer/Copier cihazını kullanacağız.

125-Khz-kart-kopyalama-makinesi-el-RFID-kimlik-kart%C4%B1-fotokopi-okuyucu-yaz%C4%B1c%C4%B1-5-Pcs.jpg_350x350.jpg


yukardaki cihazı kullanacağız bu cihaz oldukça kullanışlı ve piyasada 40 50 dolar fiyatı mevcut Aliexpress gibi yerlerden sipariş verebilirsiniz

5GfBVI.jpg


tabiki cihaz tek kullanılmıyor kopyaladığımız kartları yazdırmak için anahtar ve kartı var isterseniz ayrı bir şekilde bunlarıda alabilirsiniz

Direk cihazı aldığınız zaman kopyalama işlemini hemen gerçekleştirebilirsiniz çok basittir

Aşağıdaki resimdede gördüğünüz gibi cihazın ön kısmına uç kısmına kopyalayacağımız kartı veya anahtarı koyuyoruz ve read(oku) düğmesine basıyoruz kopyalama başarılı olursa cihazdan bip diye bir ses çıkacaktır böylelikle kopyalama işlemi başarılı olmuştur ve sıra yazdırma boş karta yazdırma zamanı gelmiştir.

T97bQA.jpg


NZr505.png


KOPYALADĞIMIZ KARTI YAZDIRMA

Sıra geldi yazdırmaya tekrar aynı işlemlere benzer işlemler yapacağız.

eğer otel kartı gibi kartları kopyalayıp yazdıracaksanız alttaki resimde gördüğünüz boş kartlara ihtiyacımız olacaktır.


F7418297-01.jpg


Yada anahtar kopyalayazaksanız alttaki resimde görüdğünüz boş anahtarlara ihtiyacınız olacaktır.

10pcs-blue-color-rfid-key-fobs-125khz-proximity-abs-key-tagsfor-access-control-tk4100em-4100-nengan-natheportect-store.jpg


NZr505.png


KOPYALANAN KARTI, ANAHTARI YAZDIRMA VE KULLANMA

Sıra geldi yazdırmaya aynı şekilde boş kartımızı cihazın ön tarafına koyuyoruz ve write (yazdır) tuşuna basıyoruz böylelikle cihaz içerisinde depolanan bilgiler yazdırılacaktır.

5dGKKW.jpg


NZr505.png



 
Son düzenleme:

Klavye19

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
852
12
Çok Yararlı ve Altın Değerinde Bir Konu Olmuş.
Ürünü ve Benzerlerini İnternet Üzerinde Rahatlıkla Bulabiliyoruz.

yorumun için teşekkürler
forumda dikkatimi çeken rfıd teknolojisi yada radyo teknolojisi ile alakalı konuların pek olmadıydı
bende birkaç tane konu açmak istedim.
sonraki açacağım konularda bu tür konular olacak.
tekrardan yorumun için teşekkürler
 

jkhacking

Uzman üye
25 Haz 2016
1,607
23
root
Nfc etiketlerinide okuyor onlarıda okutabilirsiniz ayrıca kart anahtar fark etmez kartın içindeki ip adresi önemli cihazda sanırım onu değiştiriyor
 

Klavye19

Katılımcı Üye
8 Ocak 2017
852
12
Nfc etiketlerinide okuyor onlarıda okutabilirsiniz ayrıca kart anahtar fark etmez kartın içindeki ip adresi önemli cihazda sanırım onu değiştiriyor

kart anahtar fark etmez de mesela araba anahtarlarını kopyalayamayız çünkü araba anahtarları garaj kapıları veyada kepenk gibi kumandayla çalışan güvenlik sistemleri yüksek frekansta çalışır.

değiştirme yok normalde otel odasının kapısına kartı soktuğun zaman cihaz ile kart içerisindeki key bir biriyle iletişim kurar ve 125khz ile gerçekleşir bunlar oldukçada basittir bizde kart içerisindeki keyi yada anahtar içerisindeki keyi başka karta yazdırdığımızda kkopya kartı okuttuğumuz zaman cihaz doğru keyi algılıyacak ve kapı açılacaktır.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.