|| Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ? ||

'GÖKBÖRÜ

Özel Üye
16 Ağu 2012
11,083
16
Belirsiz.
Merhabalar arkadaşlar bu konumda web sitesine uyumlu seo makaleleri nasıl yazılır onu anlatmaya çalısacağım.Evet baslayalım öncelikle mutlaka bir kelime analizi yapılmalı, doğru anahtar kelime tespit edilmeli ve bu anahtar kelime üzerine çalışma yapılmalıdır.


Başlık Kısmı

Başlık Anahtar Kelimeyi İçermeli
Başlık Anahtar Kelime ile Başlamalı
Başlık En Az 3 Kelimeden Oluşmalı
Başlık En Fazla 66 Karakterden Oluşmalı

Bağlantılar ( Url Kısmı )
Url Anahtar Kelimeyi İçermeli

M E T A Kısmı
Açıklama Kısmı Anahtar Kelimeyi İçermeli
Açıklama Kısmı En Fazla 160 Karakter Olmalıdır
Açıklama Kısmı Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Etiketler Anahtar Kelimeyi İçermelidir

Makale içi Başlık Kısmı
Anahtar Kelime H1 Etiketi ile Kullanılmalıdır
H1 Etiketi Anahtar Kelime il Başlamalıdır
Anahtar Kelime H2 Etiketi ile Kullanılmalıdır
Anahtar Kelime H3 Etiketi ile Kullanılmalıdır

İçerik Kısmı
İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.
İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı 4.0-5.5% Olmalıdır
Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.
İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime Olmalıdır
Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer Almalıdır.
İçerikte Anahtar Kelime ile Linklenen Bir Giriş birde Çıkış Linki Olmalıdır.
Anahtar Kelime İçeriğin Son 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.


Son olarak WordPress kullananlar için bir eklenti tavsiye etmek istiyorum. Makalenizi hazırladıktan sonra anahtar kelimenizi eklentiye kayıt ediyorsunuz ve eklenti yukarıda ki seo kurallarının hepsini kontrol ediyor daha sonra size hangilerinin eksik olduğunu ve makalenizin seo puanının kaç olduğunu gösteriyor. Hatta bazı maddeleri gözden kaçırmışsanız ( kalın, italik ve altı çizili ), eklenti sizin yerinize bu kuralları makalenize uyguluyor. Bu eklentinin adı Easy Wp Seo.



Google her geçen gün mühendisleri tarafından geliştiriliyor ve şuan için 200 civarı seo kriterinin olduğu varsayılıyor. Gittiğim bir seminerde bir Google çalışanı şunu söylemişti : Siz bir mühendisin yanına gittiğinizde kurallar gereği mühendis önce bilgisayarının ekranını kapatmak zorundadır. Aksi taktirde sizile konuşamaz , hiçbir şekilde ekranını kimseye gösteremez sadece mühendisler aralarında bu kurala uymayabilir.


Örnek makale yazmak yerine o makaledeki kuralları yazmak daha mantıklı geldi.


Anahtar Kelime Yoğunluğu Nedir?


İçerik girmenin başlıca amacı arama motorlarında bir kelimeyi amaçlamaktadır. Örnek ben googlede Seo Dersleri kelimesini amaçlıyım ve Seo dersleri kelimelerinde ilk sayfada yer almayı planlıyorum. Bu durumda benim yapmam gereken kelime yoğunluğunu Seo dersleri kelimelerine yer vermektir. Tabiki peş peşe aynı kelimeyi yazarak kelime yoğunluğu oluşturmanında bir anlamı olmadığını sanırım bilirsiniz. Anahtar kelimiz olan Seo derslerini nerde nasıl kullanmamız gerektiğini aşağıdaki başlıklarda daha net anlayacaksınız.


H1,H2 etiklerinin önemi nedir ?


Neden sadece h1 h2 h3 diğerleri niye yer almıyor. Arama motorları en önemli başlık olarak h1 olarak görür sonrasında bir alt başlık h2 ve bir altı olarakta h3 başlıklarını görürler alt alt inmeninde çok gereği olmadığı için h1 h2 mutlaka kullanın h3 çokta zorunlu değil olursada + puan kazanırsınız.


Ne yazacağiz bu başlıklara diye soracak olursanız. Yukarda kelime yoğunluğundan bahsettim Neydi bizim kelimemiz Seo Dersleri işte o yoğunluğu buralarda birer birer harcayacaz limitimiz ne kadardı maksimum %5 minimum %1 olarak aklınızda bulundurunuz.


Makale uzunluğu 340 kelime olması gerekiyor.Olması gereken makale uzunlukları minimum
150 – 160 kelime 300 kelime üzerine çıkmanız başarınızı artıracağı yüksektir.

Makaleye Resim Eklerken Dikkat Edilecekler

En önemli konulardan birisi resmin çok büyük boyutlu olmamasıdır. Büyük boyutlu resim eklemeniz sitenize gelen ziyaretçilerin resmin yüklenmesini bekleme sıkıntısı çıkaracağı için hem ziyaretçi memnuniyeti hemde seo açısından olumsuz bir durumdur. Resim boyutu 300×300 gibi ideal bir boyut kulalnabilirsiniz.

Arama motoru botları resmi algılayamaz insan gibi yazıyı bırakıp ona bakmaz. Peki o zaman nasıl görecek derseniz resim eklerken alt ve title parametresini boş bırakmayarak arama motorlarına sunacağız. Alt ve Title parametresinde yer alacak kelimede bizim makalemizin anahtar kelimesi olamlıdır. Tabi 10 resim kulanacaksak hepsinde aynı alt tagını kullanmaıyınız farklı kelimelere yer vermelisiniz.



/*/ SAYGILARIMLA /*/ 'Black-VR 7 /*/
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.