Server nedir Server çeşitleri nelerdir ?

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,623
441
TBMM

turk_hack_team_gif.gif


HWONbG.png


ayrac.png


HWONbG.png



Herkese Selam değerli TurkHackTeam Ailesi bu konumda sizlere server nedir server çeşitleri nelerdir bunlardan bahsedecegim ilgisi olanlara faydalı olması dilegim ile.


HWONbG.png


Z.png


HWONbG.png



Server Nedir? :
Server bir network agında diger cihazlara ve kullanıcılara çeşitli infoları veya app arayüzünü dagıtan bir yapıdır. Herhangi bir web sayfasına baglandıgınız zaman o sayfada bulunan bütün kodlar ve diger dosyalar cihazınıza gönderir.
Şu yönden bakarsak herhangi bir server aynı evinizdeki gibi bir laptop bir bilgisayar gibi içinde RAM,CPU Ve benzeri şeyleri taşır. Fakat serverlar evimizdeki bilgisayarlardan daha güçlü daha gelişmiş sistemlerdir. Herhangi bir web sayfasına girdiginizde saliseler içinde kullanıcılara sayfanın gönderilmesi bekleniyor. Bu yüzden 7/24 çalışabilecek gelişmiş,dayanıklı donanımlar kuruluyor ve kullanılıyor.



HWONbG.png


images.png


HWONbG.png



Sever Çeşitleri: Gelin Server Çeşitlerimizi Sıralayalım !

1-) Tower Server ( Kule Sunucu )
2-) Rack mounted Server ( Rafa Montelenmiş Sunucu )
3-) Blade server ( Bıçak Sunucu )
4-) Storage server ( Depolama Sunucu )
5-) DAS ( Direct Attached Storage / Doğrudan Bağlı Depolama )
6-) NAS ( Network Attached Storage / Ağa Baglı Depolama )
7-) SAN ( Storage Area Network / Depolama Alanı Agı )



HWONbG.png


images.png


HWONbG.png



1-) Tower Server ( Kule Sunucu ):
Bizler bir Tower serverı düşük bir fiyata satın alıp sonrasında istedigimiz donanımı ekleyebilir yada sökebiliriz. Tower serverlar boyut olarak geniş çaplı oldugundan dolayı parçalar arasında mesafeler vardır bu sebepeten dolayı daha hızlı ısınmasını engeller ve daha hızlı çalışması anlamına gelir. Bir tower server almak bizlere opsiyon saglar 1-8 kişiye hizmet verecek bir server yerine 70-140 kişiye kadar hizmet verebilecek bir tower server alabilirsiniz.


HWONbG.png


images.png


HWONbG.png



2-) Rack mounted Server ( Rafa Montelenmiş Sunucu ):
adındanda anlayacagınız üzere rafa konulan bilen bir server kendisi dizayn olarak işimizi baya kolaylaştırır ve fazla yer kaplamazlar en büyük avantajlarından biriside az yer kaplamasıdır bundan dolayı genelde tercih edilenbir server çeşididir kendisi. Fiyat olarak diger servelerimize gore daha uygun fiyatlıdır. Kurulumu,Kablolama ve dizayn daha basittir ve düzenlidir.

HWONbG.png


images.png


HWONbG.png



3-) Blade server ( Bıçak Sunucu ):
Blade serverla genelikle daha fazla tercih ediliyor. çünkü bankacılık,sigorta şirketleri ve benzeri şirketlerin altyapılarını blade serverler üzerinden tutuyorlar. NAS veyahut SAN yada fiber channel storage arenalara uyumluluk ile tasarlanıyorlar
world wide web servisleri, web hizmetleri,DNS, DHCP veya Active Directory gibi altyapı applicationları ,Streaming içerik,File Server ve servisleri,Mail Sunucuları,Datalar (Ms SQL, Oracle,MYSQL),Sanallaştırma ( virtualbox ) gibi özellikleri vardır.



HWONbG.png


Z.png


HWONbG.png



4-) Storage server ( Depolama Sunucu ):
ismindende anlayacagınız üzere çok fazla yer gerektiren appler için kullanılan serverlerden birisidir. Kritik ve merkezi bilgilerin barındırıldıgı dosyaları tutarlar Örnek verecek olursak,şirket dosyaları Oracle, ERP, Logo v.b ortak kullanımdaki dosyaların alanlardır, bu kritik uygulamalar çok fazla disk alanına gereksinim duydugundan bunları Storage Serverlerimizde saklarız.

HWONbG.png


2Q.png


HWONbG.png



5-) DAS (Direct Attached Storage ):
Serverlerimize baglı olarak çalışıyor router ve swicth gibi donanımlara gereksinim hissetmeden tutacagınız serverlerin diskleri gibi çalışıyor. Ve console yardımıyla DAS ünitemizi yönetebiliyoruz


HWONbG.png


2Q.png


HWONbG.png



6-) NAS ( Network Attached Storage ):
NAS'ı DAS'tan ayırdıgımız en büyük özelligimiz üzerindeki diskleri birden fazla servera okutabilimemizdir. Ayrıca içinde operating system gibi eklentiler barındırabiliyorlar.


HWONbG.png


2Q.png


HWONbG.png



7-) SAN ( Storage Area Network / Depolama Alanı Agı ):
En temel özelliklerinden birisi konsollu olması ve bazı ünitelerini SAN serverimize baglayabiliyoruz bu yüzden daha otonom,kontrollu bir şekilde çalışıyorlar. Velevki SAN velevki NAS sistemlerde bilinen software çözümlerin bulundugunu söylemek isterim.


HWONbG.png


9k.png


HWONbG.png




Evet değerli TurkHackTeam Ailesi bu konumda sizlere server nedir ? server çeşitleri nelerdir bunlardan bahssetim umarım faydalı olmuştur.


İYİ FORUMLAR İYİ EĞLENCELER İYİ ŞANSLAR :diablo



o0rlM7.gif




HWONbG.png


ayrac.png


HWONbG.png


turk_hack_team_gif.gif


 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.