SessizKalpler/ Elit Nedir? / Leet- "1337" / Stajyer-Asistan

Batuhan1361

Yeni üye
26 Ara 2015
35
0
İstanbul
SessizKalpler/ Elit Nedir? / Leet- "1337" / Stajyer-Asistan

Merhaba arkadaşlar ben SessizKalpler bu konumda da sizlere çok güzel bir noktaya değineceğim izninizle başlayalım. İngilizce olarak Leet Türkçe karşılığı ise Elit olan kelimemizin tarihi 1980’lere dayanmaktadır o zamanlarda Leet yani Türkçe anlamıyla elit üstün kişilere denmekteydi bu kişiler bir nevi şuan ki kullandığımız VIP gibi bir şeydi. Bu, kişilere bir takım özel şeyler sunardı bunlara örnek vermek gerekirse özel odalar, erişimler, yetkiler bu örnekleri geliştirebiliriz. Onun dışında leet kelimesinin bir iş de en iyisi uzman gibi anlamları da bulunmaktadır. Ama genel olarak bir yorum yaparsak Leet kelimesinin kökenini Chat odalarındaki yetkili kişilere denildiğini ve bu kişilerin kullanıcı isimlerini özel tuttuğunu yani birtakım değişikliklere uğrattığını söyleyebiliriz. Bu isimlerdeki değişikliklerde başka kişilerin ilgisine çekerek günümüze kadar değişimlere uğrayarak devam etmiştir.

Kullanıcılar Elit kelimesini değişikliklere uğratarak yani harfler yerine sayılar kullanarak veya farklı ya da benzer karakterler kullanarak değişik semboller ekleyerek çeşitli biçimlere soktu. Bunlara örnek verirsek l33t, leet, elite vb. Bu aslında bambaşka bir alfabenin başlangıcıydı insanlar o kadar sevdi ki bunu hızla geliştirmeye başladı. Leet kelimesini değiştirerek harf değişikliklerini başka kelimelerde uygulamaya başladılar. Bilgisayar kullanıcıları ASCII karakter kodlamasını kullanarak yaratıcı harf hataları yaptı ve bunu Bilgisayardan anladığını bu işte en iyisi olduğunu ifade etmek için kullandı Ya da herhangi bir alandan anlayan kişiler içinde bu kullanım olduğunu söyleyebiliriz. Hackerlar göze hitap ettiği şekil ve havalı gözüktüğü için kullanıcı isimlerinde kullanmaya başladılar sadece bunla yeterli olmadı daha da arttı oyunculara kadar taşmaya başladı artık Elit kelimesi bir alfabe adı olmakla kaldı ve işlevini yitirmeden hızla devam etti. Oyuncular için kullanıma açıldı bu sefer amaç ise oyuncuların kendilerini farklı özel göstermek için kullanmalarıydı. Oyuncular karakter adlarında çeşitli harf sayı benzerlikleri veya değişiklikleri yaparak yaratıcı ve ilginç kelimeler üretti ve bu doğrultuda hesaplar açmaya başladı.

Bunla kalmadı daha da kullanımı arttı ve günümüze kadar geldi şuan sosyal medya sitelerinde sözlüklerde bloglar da çoklu bir kapsamda kullanım alanı bulunmaktadır.

Aşağıda Leef alfabesini inceleyebilirsiniz buyurun:




Tabikî bu alfabenin çeşitleri olduğunu da unutmamak lazım gördüğünüz gibi alfabede sistematik benzerlikler, simetriler, bağlantılar bulunmaktadır konuyu fazla uzatmadan sonlara doğru gelelim, bu harf değişikliklerinin amacı bence kişilerin kullanıcı isimlerini özel, farklı, kişisel, ilgi çekici bir hal içerisine sokmasını istemesidir.

Uzun lafın kısası yani konu içeriğinde anlatmak istediğim, İnternet ile tanıştığımız eski zamanlarda Sohbet odalarındaki yetkili kişilere denen bir kelime ve bu kişilerin kelimeye uğrattığı harf, sembol, karakter değişiklikleri diğer kullanıcıların dikkatini ve ilgisini çekmesi üzerine bambaşka kelimeler üzerinde kullanılmasıyla ilginç bir alfabenin oluşmasına ortam hazırlaması ve bunun tüm internet dünyasına ve web sayfalarına yayılması olarak kısa bir şekilde özetleyebiliriz. Başka bir konumda görüşmek üzere bu konu tarafımca araştırılarak yazılmıştır alıntı bulunmamaktadır iyi forumlar dilerim.

Leet Dönüştürücü: TIKLA

Leet Kelime Örnekleri :


YDQd6l.gif

STAJYER ASİSTAN

İLK DEFA GÖRDÜM LEEF ALFABESİNİ ÇOK ACAYİP :RpS_scared: EZBERLEMEK ZOR :RpS_cursing:
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.