Shell,md5.ftp nedir!!!!!!

Shell:

Basitçe, bir shell hesabı aldığınızda sürekli ve yüksek hızda(T1,T3,Kablo vs.) internete bağlı bir bilgisayarınız olacak diyebiliriz. Ancak sheller sadece bunun için kullanılmaz, en azından sadece bu özelliklerinden dolayı bir shell almak gerekmez. IRC için düşünüldüğünde bir irc sunucusu kurmak, eggdrop kurmak yada bir bouncer kurmak için sheller ideal olabilir. Bunun yanında shell hesabınızın olduğu bilgisayarlar donanım ve yazılım olarak üst seviye bilgisayarlardır. Asıl önemli olan bu ekstra özelliklerinden faydalanabilmektir.

Örneğin bir web siteniz var diyelim ve sitenizi bir hosttan diğer bir hosta geçireceksiniz. Bir kaç ftp komutuyla yaklaşık 10MB'lık bir siteyi en fazla bir kaç dakika içinde yeni hostunuza gönderebilirsiniz. Kendi bilgisayarınıza linux kurmak yerine linux kurulu bir shell alıp neredeyse tüm uygulamaları kullanabilirsiniz. CGI, PHP, TCL, ASP türü programları rahatlıkla ve ekstra hiç bir kurulum gerekmeden shell hesabınızda çalıştırabilirsiniz.

Shellerde genellikle Unix, Linux ve FreeBSD gibi işletim sistemleri kullanılır. Bunun yanında WinNT yada Win2000 sunucuları da bulabilme imkanınız var. BP (background process,siz shell hesabınızdan bağlantınızı kestikten sonra çalıştırılmaya devam eden uygulamalara veya programlara verilen ad. eggdrop gibi) çalıştırmanıza izin veren ve bedava olan bir shell bulma olasılığınız yolda giderken beşyüz milyon bulma olasılığınızla aynı. Siz shelle bağlıyken BP çalıştırmanıza izin veren sheller var ancak siz bağlantınızı kesince çalıştıdığınız uygulamalar ve programlar kapatılıyor. Dolayısıyla eggdrop veya bouncer kurup çalıştıramıyorsunuz. Çoğu bedava shellde BP çalıştırılmasına izin verilmiyor. Bedava sheller genelde program derleme, script çalışıtırma, yazılan bir programın veya scriptin farklı platformlarda denenmesi için kullanılıyor.

Kısaca shell şu işlere yarayabilir:

Shell hesabınıza FTP ve TELNET ile bağlanabilirsiniz.
Yüksek hızda internete bağlandığı için büyük dosyaları veya acil indirilmesi gereken dosyaları kısa sürede shell hesabınıza indirir daha sonra zaman bulduğunuzda shell hesabından kendi bilgisayarınıza çekebilirsiniz.
Kendi bilgisayarınızda derleyemediğiniz büyük programları shell hesabınıza gönderip burada kısa sürede derleyebilirsiniz.
PHP, CGI gibi dilleri rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. (Hatta çoğu ASP bile destekler)
Kendi IRC sunucunuzu kurabilirsiniz
E-mail gönderip alabilirsiniz
Web sitesi kurabilirsiniz
BNC(bouncer) kurabilirsiniz
Eggdrop kurabilirsiniz.
Ancak hemen belirtelim, bir shell hesabı almadan ve bir eggdrop kurmadan önce mutlaka orta seviye (ileri seviye sizin için daha iyi olur) IRC bilginizin olması gerekir. Eğer IRC konusunda pek fazla bilginiz yoksa ve linux türü işletim sistemlerine yabancıysanız bu işe kalkışmadan önce biraz daha beklmenizde fayda olaktır

md5:

MD5 RFC'de de belirtildiği gibi şifreleme algoritmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılabilecek bir HASHING / FINGERPRINTING algoritmasıdır ve yalnızca 128-bit'lik (16-bayt) bir çıktı üretir. Bu nerede kullanılır? Öncelikle bir verinin (dosyanın) doğru transfer edilip edilmediği veya değiştirilip değiştirilmediğinin kontrol edilmesinde. Örneğin CD ISO dosyalarının çoğuz aman MD5 hash'leri de yanında verilir ve 700MB'lık bir transferin ardından bu değerin kendi hesapladığımızla aynı olmasını umarız Bir diğer kullanımı da public-key şifrelemededir. Public-key şifreleme (asimetrik), simetrik şifrelemeye göre çok çok (ve çok) daha fazla hesap gücü ve zaman gerektirdiğinden Public-key sistemlerde bile aslında Simetrik standart şifreleme kullanılır (Asimetrik public key ile). Daha sonra veri MD5 gibi bir hash'ten geçirilir ve bu kısa hash değeri asıl olarak asimetrik şifreleme ile şifrelenir. Bu sayede performans ile güvenlik arasında bir denge sağlanmış olur bunlara ek olarak md5 i daha detaylı anlatırsak; bir database management tekniğidir . yani eldeki key kullanılarak şak die bulunur veri'nin konumu. hash fonksiyonu veri'nin bazı matematiksel özellikler kullanılarak - mesela harflerinin ordinal değeri ve kelimedeki yerleri - bir key üretir bu key sayesinde konum belli olur. bu fonksiyon belirli miktarlarda veri için hash table'da verileri ne kadar homojen dağıtabiliyosa o kadar iyidir. diğer önemli nokta collisionlardır. çakışma olduğunda yani aynı key'e sahip iki veri olduunda lineer probing, quadratic probing ya da double hashing olaylarından bir tanesi kullanılarak çakışan verinin yeni lokasyonu bulunur. lineer probing de veri hash tableda hemen bir sonraki lokasyona yerleştirilir, double probingde de lokasyonun nümerik karesi alınarak koyulucak yeni lokasyon bulunur, double hashingde de iki hash functionı içiçe kullanılarak keylerin daha da unique olması sağlanır. eğer belli bölgelerde birikme olmuşsa bunlara da cluster denir, en birinci amaç bunu önlemektir zaten probing olayında. ayrıca hash table'ın büyüklüğünün asal sayı olması tercih edilmelidir, özellikle quadratic probingde, bu sayede homojen bir probing sağlanır.

MD5'in kırılması olayına gelince. Söz konusu olan bir HASH algoritması olduğuna göre 'kırmak' demek aynı HASH değerini üreten 'aynı' ya da 'başka' bir veri dizisi bulmak demektir. Aynı 128-bitlik hash değerini üreten binlerce (gerçekte sonsuz!) veri vardır. Örnekteki 17645312 parolası 98b011d88c9ae33766814dcc76ad7b5c HASH değerine eşitlenmekte. Ancak örneğin (atıyorum) 9831332123 parolası da aynı HASH değerini verebilir, ve daha binlercesi.... MD5 aynı HASH değerini veren iki ya da daha fazla girdinin makul süreler içinde bulunamayacağı noktasından hareket ediyordu. Fakat günümüzde özellikle girdi verisi kısa ise (örneğin parolalar gibi) bu süre son derece kısaldığından MD5'in de güvenilirliği azalmıştır.

9 haneli sadece rakamdan oluşan bir şifrenin kırılması ortalama 5 dakika almaktadır p4 2.4 gibi bir sistemde o yüzden şifreniz uzun ve harf kombinasyonu içersin 5465siU4 gibi md5 tek yönlü bir algoritmadır yani sizin şifreniz abc olsun bunun md5 li hali 32 karekterli bi yapı oluşturur 900150983CD24FB0D6963F7D28E17F72 eğer şifreniz ABc olsaydı bu yapı 4C36FA32C9D93A002C3E14CE038AA709 olurdu md5 in geri dönüşümü yoktur şifrenizi forumda unuttuysanız yönetici bu şifreyi hiç bir şekilde geri dönüştüremez link i kullanarak yeni şifre üretebilirsiniz peki bu phpbb açıkları kullanılarak hack olayı nasıl oluyor burda kullanılan exploitler sayesinde admin in hashine ulaşılır 32 karekterli bir yapı yukarda gösterdiklerimiz gibi bu yapı çeşitli şifre crackerlar yardımıyla cracklenir dikkat edin geri dönüştürülmez cracklenir yani bu programların mantığı şu 0-9 A-Z arası bütün kombinasyonları denerler mesela şifre 12 olsun bu programların çalışma mantığı şöyledir sıradan 0-9 arası kombinasyonları denerler her rakamın md5 hash ine bakarlar ve eldeki hash le karşılaştırırlar tuttuğu zaman programa terminate emtri verilr böylece şifre bulunmuş demektir aslında bahsedildiği kadar güvenli değildir güvenliği sağlamak için phpbb forumunuzu güncel tutun yamaları yükleyin böylece saldırgan hashlere ulaşamaz aynı zamanda şifrenizi uzun ve harf kombinasyonu yapın eğer saldırgan güncel olmayan bir foruma açıkları yardımıyla ulaşıp admin in hash ini aldıysa bunu kırabilir ama şuna bakalım şöyle bir şifrenin 568215687 kırılması için gereken süre 5 dakika iken 4561siU7S Böyle bir şifrenin kırılması için gerekli süre yıllar bile olabilir.

ftp:

FTP ( FILE TRANSFER PROTOCOL ) internete bağlı bir bir bilgisayardan diğerine (her iki yönde de)dosya aktarımı yapmak için geliştirilen bir internet protokolü ve bu işi yapan uygulama programlarına verilen genel addır. FTP ilk geliştirilen internet protokollerinden biridir. FTP protokolü ile ;1) Bir başka bilgisayardan bir başka bilgisayara dosya aktarımı yapılırken, o bilgisayar ile etkileşimi aynı anda bağlantı kurulur 2) Protokol ile sağlanan bir dizi komutlar yardımıyla iki bilgisayar arasında dosya alma/gönderme işlemleri yapılır.

+rep lerinizi bekliyorum.


ALINTIDIR............
 

serdengeçti

Katılımcı Üye
12 Ara 2007
849
4
kardeşim teşekkürler ama keşke örnekli resim falan koysaydın repe boğardım seni :)

mesela

ftp:

FTP ( FILE TRANSFER PROTOCOL ) internete bağlı bir bir bilgisayardan diğerine (her iki yönde de)dosya aktarımı yapmak için geliştirilen bir internet protokolü ve bu işi yapan uygulama programlarına verilen genel addır. FTP ilk geliştirilen internet protokollerinden biridir. FTP protokolü ile ;1) Bir başka bilgisayardan bir başka bilgisayara dosya aktarımı yapılırken, o bilgisayar ile etkileşimi aynı anda bağlantı kurulur 2) Protokol ile sağlanan bir dizi komutlar yardımıyla iki bilgisayar arasında dosya alma/gönderme işlemleri yapılır.

bunun sonrasında küçük bir de örnek olsaydı yeme yanında yat muhabbeti hasıl olurdu sanki.....

neyse sağolasın...
 

mrproblem

Katılımcı Üye
25 Kas 2007
375
3
gezici
teşekkürler güzel bir yazı olmuş.
md5 ler hakkında birşey eklemek istiyorum.
eğer paneliniz şifre koymada ! & ? gibi karakterlere de izin veriyorsa büyük küçük ve küçük harf, rakam ve bu karakterlerden en az bir tane katın. Kesinlikle şifrenizi 7 karakterden fazla tutun.
Bunu yaptığınızda şifrenizin md5 i çalınsa bile bunu kıracak kişi günlerce sadece bu şifre üzerine uğraşacak biri değilse kolay kolay şifreniz ortaya çıkmaz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.