Siirtte Çatışma

KADIRGA

Katılımcı Üye
22 Ara 2009
369
0
Kiev / Ukrayna
Terör bu kez Siirt Pervari'de can aldı

SİİRT - Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile bölgeye sızmaya çalışan teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir üsteğmen bir er ve 3 köy korucusu şehit oldu, 1 astsubay ve bir er yaralandı. Çatışmada ayrıca, 12 teröristin de öldürüldüğü kaydedildi.

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün gece saat 23.00 sıralarında Pervari’nin Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu askeri birlik ve yakın emniyet unsurlarına bir grup PKK’lı terörist sızma girişiminde bulundu.

Teröristlerin bu girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada, bir üsteğmenin şehit olduğu, bir astsubay ve bir erin de yaralandığı açıklandı.

Çatışmanın ardından takviye amacıyla Doğan köyüne ait geçici köy korucusu timinin bölgeye gittiği ancak, timin teröristler tarafından pusuya düşürüldüğü belirtildi. Pusuya düşen koruculardan 3’ünün şehit olduğu belirtildi.

Bu arada çatışma sonrası bölgede başlatılan operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Burada çıkan çatışmada 1 asker daha şehit olurken, 12 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt’in Pervari ilçesinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan asker ve korucuların kimlikleri belirlendi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pervari ilçesi Sarıyaprak Mevkisi’nde konuşlu bulunan askeri üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup terörist tarafından sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada şehit olan piyade üsteğmenin Mustafa Çuhadar olduğu belirtildi.

Çatışmada Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucunda şehit olan korucuların Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan oldukları kaydedildi. (AJANSLAR)

Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak olayla ilgili detayları açıkladı. İşte Genelkurmay’ın yaptığı açıklama:
1. Siirt ili Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesine 30 Haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.

2. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; 1 Subay, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 1 Er yaralanmıştır. Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur.

3. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.

4. Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

5. Bu faaliyetle kordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

6. Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir.



Türk Milletinin başı saolsun...
 

Genghis Khan

Kıdemli Üye
18 Haz 2009
4,460
7
Çatışmada ağr yaralanan Astsubay Yusuf Tuna Güzel'in de şehitlik mertebesine ulaşmasıyla Şehit sayımız 6'ya yükseldi.

Başımız sağ olsun...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.