Çözüldü Şirket hacklendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CyberKraL

Üye
16 Şub 2008
63
5
Arkadaşlar merhaba

***** denilen bir grup tarafından, net*** kullanan bir şirket hacklendi ve yüklü miktarda para isteniyor bunları tanıyan varmıdır

Nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
9 May 2014
143
0
Night City
Geçmiş olsun hocam , saldırıdan kastınız veritabanı/sunucuların şifrelenip para istenmesi iste maalesef yapacak pek bir şey yok.Loglarla beraber savcılığa başvurun , yedeğiniz varsa geri yükleyin.
 

CyberKraL

Üye
16 Şub 2008
63
5
Savcılığa başvuruldu..
Bir sonuç çıkarmı acaba varmı bu şekilde bir durum yaşıyan?

Bu turkcry denilenler kim acaba türk şirketlerini bu şekilde saldırı yapıyorlar.. Yazık!
 

S1NYOR

Uzman üye
22 Haz 2015
1,826
20
Baltimore
En iyo cozum avukatlar aracılıgıyla savcılıgıla gitmek olucaktır.Para istemisler diyorsun buyuk ihtimalle fidye yazilim bulaşmıştır yedeklemeniz varsa sıkintı çekmezsiniz
 
9 May 2014
143
0
Night City
Savcılığa başvuruldu..
Bir sonuç çıkarmı acaba varmı bu şekilde bir durum yaşıyan?

Bu ** denilenler kim acaba türk şirketlerini bu şekilde saldırı yapıyorlar.. Yazık!

Bunu yapan adam kendini gizlemeyide biliyordur , dalgınlık yapıp arkasında kendini yakalatabilecek bi iz bırakmadıysa bi' şey çıkmaz . İletişim maili olarak gmail mi verdiler ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Brokropro110

Katılımcı Üye
11 Ağu 2018
408
2
Google politikaları gereği kolluk kuvvetleriyle hesaba ilişkin IP , konum vs paylaşmıyor maalesef , bu yüzden bu tarz saldırılarda gmail verilir hep.Geçmiş olsun tekrardan .


Abi ben pek anlamam ama yüklü miktarda para isteniyorsa o parayı da almak için illaki bir adres falan vermezler mi ne bileyim iban falan duymuştum ben ordan adam yakalatamaz mı ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.