Sosyal medya botları yapmak için hangi kodlama dilini öğrenmem gerekir ?

Elcapone

Yeni üye
28 Eyl 2023
19
3
İnstagram twitter letgo vs vs. gibi uygulamalar için bot lar yazmak istiyorum aklımda iki tane dil var python ve c# belki yanlışta biliyor olabilirim farklı bir dil gerekbilir ama aklıma takılan bir konu daha var bu botları yaptıktan sonra lisanslayıp satmak istiyorum peki pythonda yaptığım botu lisanslayabilirmiyim 1 aylık 6 aylık felan
 

Endarion

Katılımcı Üye
29 Ağu 2021
890
4
519
Righteous Side of Hell
Pythonla da C# ile de çok rahat şekilde yapılabilir. Ama C# her zaman bir adım öndedir, her açıdan.

1) C# ile ister detaylı form tasarımı yaparsın, ister uğraşmayıp konsol uygulaması kodlarsın. Ancak pythondan güzel bir form bekleme. Ha yaparsın ama ne kadar ilgi çekici olur orasını bilemem.

2) Performans
C# > Python

3) Runtime Hataları
C# > Python

4) Geniş kütüphane desteği
Pythonda C#'ta çok geniş bir kütüphaneye sahip. Ama neler var dersen:

C#
.NET Ekosistemi
Windows Platformu Entegrasyonu
Endüstri standardı kütüphaneleri
Çeşitli kütüphaneler

Python
Geniş topluluk desteği
Çeşitli kütüphaneler
Cross platform desteği

5) Gelişmiş geliştirici araçları
C# > Python

6) Nesne yönelimli programlama (OOP) desteği
C# >>>>>>>>>>>>> Python

Artık kararını sen ver.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.