Sqlmap ile SQL Sorguları Yapalım

protozm1

Üye
4 Eki 2012
107
0
merhabalar sqlmap ile ilgili güzel bir komuttan bahsedeceğim. Komutumuz --sql-shell komutudur. Peki nedir bu komut?
Öncelikle bu komutun çalışması için mevcut sitemizin sql injection açığına sahip olması gerekmektedir. Bunun için sqlmap test yapacaktır açık varsa sql-shell açacaktır.


Komutumuz: sqlmap -u hedefsitemiz --sql-shell

hedef açıklı adresimiz
: http://testphp.vulnweb.com/artists.php?artist=1

Başlayalım.

Ay3jJv.jpg

Açık var ve sql-shell'e düştük. Peki sql-shell deyip durdum nedir bu? sql-shell komutu ile veritabanına SQL sorguları göndeririz.
yani -D dbisim --tables komutunu vererek db çekmeyiz de direk SQL sorguları ile çekeriz. Yine SQL sorgu dilinin bize getirdiği ekstra özellikleri de kullanabiliriz. sqlmap bize bu desteği sağlamış.

--dbs ile db isimlerini çekmiştim şimdi ise db ye ait tabloları çekeceğim. db ismimiz acuart.

JO3jZj.jpg

bu şekilde tabloları çektim. şimdi ise users tablosunun tüm bilgilerini çekeceğim.

select * from users komutunu vererek users tablosunun tüm içeriğini çektim.

bLyPRY.jpg

sırayla belirttiği kolon içeriğini listeledi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.