TC ile tehdit ediliyorum ne yapmalıyım

Biri kimlik bilgilerimle beni tehdit ediyor ne yapmalıyım
Eğer sadece 11 haneli TC Kimlik numaranızı biliyorsa hiç bir şey yapamaz, Eğer anne kızlık soyadı gibi kıymetli kişisel bilgilerinizi biliyorsa her 2 durumda da direk siber şubeye suç duyurusunda bulununuz. bunu yapan zaten büyük ihtimal panel kiralayan bir çocuktur.
 

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,604
418
KATO DAĞI
Merhaba değerli üye son zamanlarda tabiri caizse ''mernis 2022'' diye bir data public şekilde insanların elinde dolaşıyor ve bu durum internet kullanıcılarımızı gereginden fazla rahatsız ediyor fakat şunu söyleyebilirimki bu datayı genelde kullanan insanlar lamer diye adlandırdıgımız insanlardır yani pek fazla bişey yapabilecegini düşünmüyorum şahsi görüşüm. çünkü sizin kimlik bilgileriniz ile sizi tehdit ederek kendini etiket ediyor eğer gerçekten birşeyler yapacak olsaydı size birşey söylemez çoktan sizi ya evinizden aldırmıştı yada ve benzeri durumlar içerisinde birşeyler yapacaktı amma velakin sizi tehdit ettigini söylüyorsunuz. eğerki bu durum discord üstünden yaşanıyorsa yasal süreç yaklaşık 8 ay olacaktır ve bu durum polislerin umursamamasına sebep oluyor çünkü discorddan info isteniyor discord amerika menşeili bir kuruluş oldugu için türkiyenin yaşadıgı durumulara hususi olarak geç dönüyor. bundan dolayı bunu size yapanı bir şekilde sosyal mühendislik ilke yakalamazsanız polisin pek fazla yapabilecegi birşey yok siz polise bişeyler verirseniz yasal süreç tıkır tıkır işler pek fazla korkmanız gerekmiyor çünkü yukarıdada belirttigim gibi bişey yapacak olsaydı bunu size söylemez direkt olarak yapardı.

İyi forumlar dilerim.
 

pawelyn

Katılımcı Üye
23 Nis 2022
469
159
Tor V3
Max 11 yaşında çocuktur bence önüne gelen panel alıyo ben hekırım senin bilgilerini biliyorum falan diyo artık tr halkı olarak alıştık ama istersen şikayet et siber şubeye.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.