Telefona trojen atılımı

Rodok

Yeni üye
17 Mar 2019
8
3
Adalet Sarayı
Telefona trojen veya rat benzeri bir şeyin atılması mümkün müdür? mümkün ise ne şekilde güvenlik altına alınıp temizlenebilir?

telefonda rat ve trojen benzeri durumların tespiti olur ise nasıl şikayette bulunabilir.
 

Kafus

Yeni üye
30 Eki 2023
4
0
Bilgisayarın temel mantığı olarak işlemci mimarisi dışında Telefonun farkı yok sadece arama yapması için (ki o da baz istasyonlarına bağlanabilsin diye ekstra basit mikrodenetleyicisi var) tek farkı bu. Yani bilgisyarında ki aynı işlemleri yapabildiğine göre evet.Dolayısı ile Telefona da rat veya trojen atılması mümkün. Anlamanın yolu karşı taraf bunu isterse anlarsın. Korunmanın yolu aslında mantıken bakarsan bilgisayar için söylenen güvenlik protokolleri ile aynıdır. Gereksiz bağlantılara girme ki şuan öyle kb boyutlarda scriptler mevcut ki bilgisayar antivirüsleri bile anlamaz. Daha da küçültmek için boyutları programcılar yarışır hatta :) yani gereksiz ne olduğu belirsiz linklere tıklama oto da indirir çünkü. Apk dosyalardan olabildiğince kaçınmanı öneririm 3. Parti her zaman risklidir. Kısaca böyle. Ama olacağı varsa da kaçamıyorsun 😉 iyi forumlar
 

V3YS0Z

Deneyimli Moderatör
3 Şub 2015
2,498
660
Türkiye Cumhuriyeti
Telefona trojen veya rat benzeri bir şeyin atılması mümkün müdür? mümkün ise ne şekilde güvenlik altına alınıp temizlenebilir?

telefonda rat ve trojen benzeri durumların tespiti olur ise nasıl şikayette bulunabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.