Temelin bi tık üstü

ZaCkho

Yeni üye
17 Eki 2022
9
1
Arkadaşlar selamlar, Atıl Samancıoğlu ' nun etik hacker kursunu bitirdim bundan sonraki dönemde önerebileceğiniz kurs var mı ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
 

lolsec

Katılımcı Üye
21 Kas 2022
496
4
363
dostum bilgisayar bilimi ile genel olarak ilgilen sadece hacker kursu diye ilerleme.
atıl samancıoğlu kimdir bilmiyorum tek bildiğim boğaziçi den mezun bir yazar sana ne kattı ne öğretti bilmiyorum ama bu iş öyle kurs izleyerek olmaz bence kendini geliştir sürekli yeni birşey öğren misal perl öğren biraz ilerleyince hiç alakan olmadığı birşeyi yap.
 

'Saruca

Uzman üye
4 Ocak 2020
1,097
3
751
tnziel
Merhaba ZaCkho.

Öncelikle hangi yolda ilerlemek istediğini belirlemelisin. Ona göre eğitimler bakabilirsin. Şahsen Tersine Adli Bilişimci, Sızma, Network Uzmanı gibi alanlara bakabilirsin. Bu yolda şunu bilmeni isterim ki hepsinin temelinde Network olacak. Şu an network öğrenmeni tavsiye ederim. En azından firewall, kablolama gibi durumları bilmen senin için iyi olacaktır. En azından ufak çaplı küçük firmalara girebilirsiniz.

Şu an ben Sızma için öğrenim araştırma yapmaktayım. Okul olarak şu an bir yer okumuyorum ama size 2 yıllık Üniversite bölümü olarak Bilgisayar Programcılığı önerebilirim. Mühendislik olarak da Yazılım Mühendisliği ya da Bilgisayar Mühendisliği'ne geçiş yapabilirsiniz.
 

RW

'Türk ün yaveri
26 Kas 2020
2,071
19
1,521
Konum
Arkadaşlar selamlar, Atıl Samancıoğlu ' nun etik hacker kursunu bitirdim bundan sonraki dönemde önerebileceğiniz kurs var mı ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
Sectigin yola göre değişir ama tavsiyem Ahmet hırkanın full ++ eğitimleri olucaktır hem geniş kapsamlı hemde faydalı sizi baya ileri götürecektir , onun dışında ctf çözerek bilgi katabilirsin pratik yapmayı kesinlikle unutma unutup gidersin :)
 

Alcatraz0657

Katılımcı Üye
14 May 2020
284
80
Arkadaşlar selamlar, Atıl Samancıoğlu ' nun etik hacker kursunu bitirdim bundan sonraki dönemde önerebileceğiniz kurs var mı ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
üstteki arkadalşların dediği gibi sadece kurs izleyerek bir yere varamazsın, öğrendiklerini pratiğe dökmek (tryhackme ile ctf sertifikasıda alabilirsin), bunun yanında sürekli kendini geliştirip yeni birşeyler öğrenerek (özellikle network, sunucu sistemleri, adli bilişim, web geliştirme, pentest) gibi işine yarayacak şeyleride öğrenmelisin illa bilişimle alakalı olacak diye birşey yok eğer yabancı dilin zayıfsa yabancı dil öğrenmelisin o zaman kaliten olmuş olur, kendimden örnek vermek gerekirse ben ileri seviye ingilizce biliyorum ama yinede istihdam için almanca öğreneceğim yani asıl olay burda kendine yaptığın yatırım, sana battal koçun ve Kayhan Kırbaşın (web sızma, pentest, ctf) kurslarının linkini atabilirim şu anda bizzat kendim bunlardan kurs alıyorum sanada öneririm
 

connec

Anka Team Junior
5 Nis 2022
1,113
1
1,069
Atıl samancıoğlu nun web pentesting ve sızma eğitimlerini de izle
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.