Tor Nedir? | Nasıl Kurulu? | Nasıl Kullanılır? # DIKKAT KIBRISLI #

DIKKAT KIBRISLI

Kıdemli Üye
19 Mar 2017
3,327
3
(nowhere) in
Tor Nedir? | Nasıl Kurulu? | Nasıl Kullanılır?

images

ZZvR7z.png

Tor nedir?
Tor, kim olduğunuzu ve internete nereden bağlandığınızı maskeleyerek gizliliğinizi ve anonimliğinizi koruyan, gönüllüler tarafından yürütülen bir servistir.

Tor Browser, internet üzerinde nadiren de olsa anonimliğe ve gizliliğe ihtiyaç duyan insanların Tor ağına hızlıca ve kolayca bağlanmalarını sağlar.

Tor ağına bağlanmanın en kolay yolu, internet tarayıcısı, Tor yazılımı ve internette daha güvenle dolaşmanızı sağlayacak diğer yazılımları da içeren Tor Browser Bundle'ı kullanmaktır.

ZZvR7z.png

Tor Browser indirmek
Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer ya da Microsoft Edge gibi bir internet tarayıcısını kullanarak adres satırına şu adresi yazın:
Kod:
https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en
001e_2.png

Büyük "Download" (İndir) butonuna tıklayın ya da aynı sayfanın altında bulunan "Tor Browser Downloads" (Tor Browser İndirmeleri) bölümüne inin. İstediğiniz dili ve işletim sistemini seçin (Windows 32/64-bit)
002e_2.png

Bazı internet tarayıcıları dosyayı indirmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Internet Explorer'ın 11. sürümünde dosya indirmeye çalışırken pencerenin alt kısmında bir çubuk ortaya çıkar. Diğer tarayıcılar için işleme devam etmeden önce dosyayı kaydetmek en iyi seçenektir. "Save" (Kaydet) butonuna tıklayın.

Bu örnek rehberin yazıldığı zamanki en güncel sürüm olan Tor Browser 5.0.3'ün kurulumunu göstermektedir. Siz bu rehberi okurken Tor Browser'ın daha güncel bir sürümü çıkmış olabilir, bu yüzden Tor Project'in sağladığı en güncel sürümü indirin ve bunu kullanın.

003e_0.png

ZZvR7z.png

Tor Browser'ı Yüklemek

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, dosyanın indirildiği klasörü açma seçeneğini görebilirsiniz. Bu dosyanın kaydedildiği varsayılan klasör "Downloads" (Karşıdan İndirilenler) klasörüdür. "torbrowser-install-5.0.3_en-US.exe" ismindeki dosyayı çift tıklayarak çalıştırın.
004e_0.png


Tor Browser yükleyicisine çift tıkladıktan sonra dosyanın kaynağıyla ilgili sizi uyaran bir pencere açılacak. Bu tür uyarıları her zaman ciddiye almalısınız ve yüklemek istediğiniz yazılımın kaynağını doğrulamalı ve uygulamayı resmi sitesinden güvenli bir bağlantı aracılığıyla edindiğinizden emin olmalısınız. Ne istediğinizi, yazılımı nereden elde edebileceğinizi ve yazılımın Tor Project'in güvenli HTTPS
info.png
sitesinden geldiğini bildiğinize göre, "Run" (Çalıştır) butonuna tıklayıp işleme devam edebiliriz.
005e.png

Tor Browser'ı hangi dilde kullanmak istediğinizi soran bir pencere açılacak. Seçebileceğiniz birkaç dil var. İstediğiniz dili seçin ve "OK" (Tamam) butonuna tıklayın.
006e.png


Tor Browser Bundle'ın nereye yükleneceğini gösteren yeni bir pencere açılacak. Varsayılan yükleme yeri Masaüstü klasörüdür. İsterseniz bu yeri değiştirebilirsiniz, ancak şu an için bu ayara dokunmuyoruz.
007e.png

Yükleme işlemi, yükleme işleminin bittiğini belirten bir pencere gördüğünüzde tamamlanacak. Eğer "Finish" (Tamamla) butonuna tıklarsanız, Tor Browser anında açılacak ve "Start Tor Browser" (Tor Browser'ı Başlat) kısayolları başlat menünüze ve masaüstünüze eklenecek.
008e.png

ZZvR7z.png


Tor Browser'ı Kullanmak

Tor Browser ilk defa açıldığında, eğer gerekirse modifiye edebileceğiniz ayarların yer aldığı bir pencere açılacak. Daha sonra geri dönüp bazı ayarları değiştirmeniz gerekebilir, ancak şimdilik "Connect" (Bağlan) butonuna tıklayarak Tor ağına bağlanmaya çalışın.
009e.png

Tor Browser'ın Tor ağına bağlandığını resmeden yeşil bir çubuğun olduğu bir pencere açılacak.
010.png

Tor Browser'ın Tor ağına bağlanması uygulamayı ilk çalıştırdığınızda normalden biraz daha uzun sürebilir, ancak sabırlı olun. 1-2 dakika içerisinde Tor Browser açılacak ve Tor'u kullandığınız için sizi tebrik edecek.
12.png

Normal internet tarayıcılarının bazı özellikleri sizi man-in-the-middle (ortadaki adam) saldırılarına karşı savunmasız bırakabilir. Daha önce diğer özelliklerin içinde kullanıcıların kimliklerini sızdıran bug'lar (yazılım hataları) bulunmuştu. Güvenlik kaydırgacını en yükseğe almak bu özellikleri devre dışı bırakır. Bu ayar, internet bağlantınıza müdahale edebilecek ya da keşfedilmemiş yeni bug'ları kullanabilecek iyi finanse edilmiş saldırganlara karşı sizi koruma altına alır. Maalesef bu özellikleri devre dışı bırakmak bazı websitelerini kullanılamaz hale getirebilir. Varsayılan düşük ayar seviyesi basit gizlilik koruması için yeterlidir, ancak sofistike saldırganlardan endişeleniyorsanız ya da bazı websitelerinin düzgün gözükmemesini umursamıyorsanız, bu ayarı yükseğe alabilirsiniz.
013e.png

ZZvR7z.png
 
Son düzenleme:
18 May 2016
70
0
Dostum sadece tor indirerek güvenli olamasın ama sqlmapte filan baya ișey yarıyor illerine sağlık
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.