Türkiye genellinde ddos atakları , dns problemleri

korumahacker

Yeni üye
24 Şub 2016
9
2
Türkiye genelinde DDoS atakları yapıldı, Bu nedenle bağlantı sorunları, yavaşlık gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Saldırılar da datacenterlar, ev kullanıcıları dahil etkilenebiliyorlar.

Dns problemi sonrasında şimdide DDoS atakları.

Şeklinde haberler mevcut. Neler oluyor.
 

Blueteamforse

Asistan Moderatör
17 Ağu 2023
403
183
Moderasyon
Anlık olarak araştırmama göre böyle birşey mevcut değil kaynak belirtirseniz sevinirim.Başka forum sitelerinden görüp araştırmadan gelmeyiniz.
Güncel olarak DNS Saldırısı demişsiniz ve bu firmalara yapılıyor genellikle ama 10+ gbs ve firewalları var firmaların bulunan veri merkezinde bir sorun vardır.[Alıntıdır]
 

Admin

Administrator
28 Ara 2005
2,426
320
Türkiye'deki bazı verimerkezlerine dünden beri devam eden büyük boyutta ddos saldırıları mevcut.

Saldırı kaynağı olarak Türkiye'deki internet abonelerinin kullandığı ip aralıklarından üretilen spoof/sahte syn ack istekleri gönderiliyor. Bazı verimerkezlerinin ip aralıklarına rastgele toplu saldırılar yapılıyor. Bu verimerkezlerinde yer alan sunuculara erişimde yavaşlık ve zaman zaman kısa süreli kesintiler yaşanıyor. Saldırı alan verimerkezlerinden birisi de internet aboneliği de veren comnet, hem comnet verimerkezinde yer alan sunucular hem comnet üzerinden internet aboneliği kullanan aboneler erişim problemleri yaşıyor birkaç gündür.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.