Türklük Bilginizi Sınayın!

15 Ocak 2011
157
0
Sakarya
Verildiyse Baştan Özür Dilerim Ama Görünce Paylaşma Zorunluluğu Hissetim:
Geçen gün Türk Dili, Kültürü ve Tarihi üzerine temel bilgilerin sınanacağı bir “test” hazırlamayı düşünmüştüm. Bu alanda binlerce soru hazırlanabilir; fakat ben “temel” bilgiler sınansın istedim. Böylece genç – yetişkin herkesin Türklüğü hakkında bilmesi gereken bilgileri ne derecede bildiklerini sınayabilmeleri için bir test geliştirmek istedim. Hazır ağ üzerinde böyle bir çalışma yokken, bir şeyler hazırlamak için işe koyuldum.

Temel bilgileri sorgulamak gerektiği için, sorular hazırlanırken biraz sıkıntı yaşanabiliyor. Çünkü her ne kadar “temel” düzeyde kalacak sorular oluşturmaya çalışsanız da, sorular bazen ayrıntıya kaçabiliyor veya ilgi alanı gerektirecek sorular olabiliyor. Ben, ilk başta tek test için hazırladığım “35 soru” ile, daha sonradan iki aşamada sınama yapabileceğimizi düşündüm ve soruları ikiye böldüm. Böylece hem “temel” hem de “ayrıntı” bilgileri sınamış olacağız.Soruları çözdükten sonra görebileceğiniz bir bağlantıyla soruların yanıtlarını öğrenebilirsiniz. Yanıtları kısaca yazmak yerine, birazcık açıklayarak sunmak istedim. Böylece yanlış yaptığınız yanıtları o sayfalar aracılığıyla öğrenebilir ve konu hakkında çok ayrıntılı olmayan kısa bilgilere sahip olabilirsiniz.

Aslında soru sayısını arttırarak daha kapsamlı bir test oluşturabilirdim; fakat hem sizleri sıkmaması hem de sınamanın amacından çıkmaması için “birinci aşama“yı 15; “ikinci aşama“yı ise 20 sorudan oluşturmayı uygun gördüm. Eğer sorularda, seçeneklerde veya yanıtlarda bilgi ve yazım yanlışı görürseniz, bana bildirmeniz çok iyi olacaktır. Ayrıca oraya eklenmesini istediğiniz özgün ve güzel sorular yazarsanız, ekleme yapabiliriz.

“Birinci aşama” sınamada temel Türklük bilgilerinden oluşan 15 soru bulunmaktadır. “İkinci aşama” sınamada ise biraz daha ayrıntılı olarak nitelendirilebilecek 20 soru bulunmaktadır. Şimdi aşağıdaki bağlantılara dokunarak Türklük bilginizi sınayabilirsiniz.
1.Aşama
2.Aşama

Verildiyse tekrar özür dilerim.

Kaynak

Not: Herkes Sonuçlarını Paylaşırsa Sevinirim :)
 
Son düzenleme:

CyberStreak

Uzman üye
22 Tem 2008
1,131
4
80% oranında Türklük bilgisine sahipsiniz.

15 sorunun 12 tanesini doğru yanıtladınız.

Eksiklerinizi tamamlamaya çalışmalısınız.

İki sorunun cevabı sonradan aklıma geldi , bi tanesini gerçekten bilmiyordum :)
 

redmadred

Yeni üye
23 Haz 2010
22
0
Çok güzel bir paylaşım sağol...

87% oranında Türklük bilgisine sahipsiniz.

15 sorunun 13 tanesini doğru yanıtladınız.

Eksiklerinizi tamamlamaya çalışmalısınız.
 

CyberStreak

Uzman üye
22 Tem 2008
1,131
4
2. Test ;
90% oranında Türklük bilgisine sahipsiniz.

20 sorunun 18 tanesini doğru yanıtladınız.

Eksiklerinizi tamamlamaya çalışmalısınız.

Bu biraz daha zordu :)
 

Dresre

Üye
8 Ağu 2011
67
0
1. TEST
60% oranında Türklük bilgisine sahipsiniz.



Eksiklerinizi tamamlamaya çalışmalısınız.
2. TEST
50% oranında Türklük bilgisine sahipsiniz.


Eksiklerinizi tamamlamaya çalışmalısınız.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.