Udemy Etik Hacker Kursları Neden Yasaklanmıyor

Drmc

Yeni üye
3 May 2020
26
0
Udemy de hep goruyorum etik hacker kursu gibi seyler acaba bunlar neden yasaklanmiyor hackerlik suc degilmidir ??
 

ARSEF7

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
881
212
ARS3F
Etik hackerlar sistemdeki zafiyetleri izinli olarak bulurlar Siber güvenlik uzmanlarıdır Resmi ve özel kurumlarda iş yapabilirler
 

gnrosS

Yeni üye
19 Ocak 2019
10
0
Bu kursu alanlar hacker olup etrafa saldırmıyor ,saldıramazda adı üstünde etik hacker kursu deniliyor. Siber Güvenlik hakkında bilgi sahibi olmak herkesin hakkıdır, bu kursu bitirince FBI tarafından aranan biri olmuyorsun öyle üst düzey bir eğitim değil bir eğitimle yapamazsın zaten bunları yıllarca kendini geliştirmen gereken mühim konular.
 

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,205
13
Arkadaşım, bence sen narsist ve sosyopatik düşüncelerinden dolayı LSD içmiş gibi çıldırmışsın.
Şu müziği gözlerin kapalı dinle ve kendine gel:

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=YCPDVVLUw-4[/ame]
 

LeenHD

Yeni üye
10 May 2020
27
0
Bu kursları yasal olmadığı gerekçesiyle engelleseler mantıklı olmaz. Gelişen dünya teknolojisinde online eğitimlerin rağbet gördüğü dönemdeyiz. Bu sebep ile birlikte online sektörlerin aralarında rekabet oluşturabilmesi adına daha fazla kullanıcı elde etmek için bu tarz kurslara, derslere izin vermek zorundalar.
 

oldnco

Uzman üye
30 Eyl 2017
1,532
6
Yasalarımızda Hackerlık diye bir suç tanımı bulunmamakta.


5237 de bulunan suç listesi

Bilişim sistemine girme suçu

Sistemi Engelleme, Bozma, Erişilmez Kılma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu

Banka veya kredi kartının kötüye kullanılması

Yasak cihaz veya program kullanma


Bunları öğrenmek suç değil kötü bir amaçla kullanmak suç. Bu mantıkla bakılırsa askerde silah kullanmayı, kasapta et kesmeyi veya avcılık yapmayıda yasaklamamız lazım. O yüzden bilgiye ulaşmakta hiç bir zaman sakınca yok. Yeter ki doğru kullan.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.