USB kablo ****** hastanelik etti!

TRNooNTR

Kıdemli Üye
10 Kas 2008
2,519
0
drwxr-xr-x
Eğer siz de evinizde bilgisayar ve USB bağlantı özelliğine sahip çeşitli cihazlar kullanıyorsanız dikkatli olmanızda büyük fayda var.

Geçtiğimiz günlerde ABD de Denver'da yaşanan bir olay boşta duran USB kabloların sanıldığından çok daha tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Trinity adlı 18 aylık bir bebek evde annesi bilgisayarda çalışırken yerde emekliyor ve oyun oynuyordu. Annesi Rhianna Anderson bir an için bebeğin görüş alanından kaybolduğunu fark etti ve onu görmek için döndüğünde minik Trinity'nin yerde hareketsiz yatan bedenini gördü.

Trinity acilen hastaneye kaldırıldı. Sebebi ise yerde duran bir ucu diz üstü bilgisayar bağlı USB kabloyu ağzına soktuktan sonra oluşan yaralardı.

Doktorlar Trinity'nin kalp atışlarını tekrar düzene sokmak için şok uygulamak zorunda kaldılar. Üst dudağının bir parçasının kopmuş olduğunu ve dilinin ağzını kaplayacak kadar şişmiş olduğunu gördüler. Neyse ki Trinity bu kazanın yaraları taşıyor olmasına rağmen sağlıklı. Ama bu durum evlerde sayıları her geçen gün artan USB cihazların başı boş bırakıldığında ne kadar tehlikeli olabildiklerini ortaya koyuyor.

Uzmanlar USB kabloların normal şartlarda bu tip yaralanmalara neden olmayacağını ama muhtemelen olay anında prize takılı olan diz üstü bilgisayarın şarj cihazındaki bir elektrik arızasının USB'nin aşırı yüklenmesine yol açmış olabileceğini söylediler.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.