Virüs bulaşır mı?

MacDarK

Üye
15 Mar 2017
107
0
merhaba . bir whatsapp grubundan gelen bir linke tıkladım. direkt çıktım ama bir sıkıntı olur mu? virüs totalden tarattım.

nRidMW.jpg





X6HUHo.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,583
114
uzay
Cevap: bilinmeyen linke tıkladım bir sıkıntı olur mu?

Merhaba,

Linki incelemedim doğrusu ama şöyle bir durum olabilir:

➡Tarayıcı adınız
➡Tarayıcı sürümünüz
➡Android sürümünüz
➡İp adresiniz
➡dns adresiniz

görebilirler veya bazı izinler doğrusu(genelde kapalı olur defauld olarak) daha fazla bilgilerinize erişmiş olabilirler ama bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. İp adresinizi değiştirmek için modeminizi resleyin daha sonrasında vpn kullanarak internette sörf etme alışkanlığı kazanın.

iyi forumlar dilerim
 

AltayCyber

Coder Life'
1 Ara 2018
605
22
Kafkasya
Merhaba, bu tür bağlantıların güvenli olmayacağı zaten bağlantı adresine de bakılarak anlaşılır. Bana da bir kaç tane whatsapp üzerinden geldi. Telefonunuzda giriş yaparken çerezleri kabul etmediyseniz, pek sorun çıkmaz. Genellikle reklam amaçlı sayfalardır. Telefonunuzda McAfee programını kullanmanızı öneririm.​
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Bir sıkıntı çıkmayacaktır eğer herhangi bir, kameraya erişim, dosyalara erişim, görsellere erişim, çerezler gibi şeylere izin vermediyseniz.


Anti virüs programı için ESET öneririm. Ama linkler konusunda bazı ayarlamalar yapman gerek javascriptlere izin verme gibi
 

MrSytem

Katılımcı Üye
30 Ağu 2019
591
4
Merhaba dosya inseydi fakederdiniz zaten herhalde.Siz yinede antivirüs programları ile taratın boşuna format atmanıza gerek yok bence.

İyi Forumlar
 

KomiKosS

Üye
30 Eyl 2017
167
0
C:/Photoshop
Eğer acılan linkte bir işlem yapmadıysanız, bir dosya inmediyse pek birşey olucagini sanmıyorum.
Telefonunuzda Kaspersky antivirüs programını bulundurmanızı tavsiye ederim
iyi forumlar...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.