Wamp Server Kurulumu (Resimli Anlatım) //TheKar1zma

TheKar1zma

Özel Üye
1 Eki 2012
9,317
50
-
Bilgisayarınızda php ile kodlanmış web sitelerini çalıştırmak için bir server programına ihtiyacınız var. Piyasada çeşitli php-server programları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları : Apache2Triad, Lamp, EasyPHP, WampServer.. vs..

Şimdiye kadar incelediğim tüm programlar içinde en iyisi diyebileceğim Wamp Server‘ı buldum. Çok kolay kullanımı, kolay güncelleme yapılması, kolay yönetimi açısından hem profesyonel hem basit bir php server. Kesinlikle profesyonellik karmaşa değildir olabildiğince kolaylaştırabilmektir kaliteli sistemleri..
Şimdi size PHP dosyalarınızı, PHP ile kodlanmış web sitelerini kendi bilgisayarınızda çalıştırmak için Wamp Server’ın kurulumundan bahsedeceğim. Bilgisayarıma Wamp’ı tekrar kurarak resimli bir şekilde anlatımını yapacağım ve PHP’ye selamımızı çakacağız.
Öncelikle Wamp’ı indirelim.
Wamp’ı indirmek için kendi web sitelerinden son sürümünü şu sayfadan indirebilirsiniz :

WampServer, the web development platform on Windows - Apache, MySQL, PHP

WAMPServer Kurulumu Resimli

GnAQ57.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


Kurulum böyle basitçe bitiyor. Bilgisayarınızı yeniden başlatsanız fena olmaz. Şimdi geçelim ayarlarını yapmaya.

Wamp Server Ayarları

Wamp Server'ı Çalıştırmak için fare ile üzerine sağ tıklayıp "Put online" yapın

6.jpg


Eğer sarı bir ışık yanıyorsa Wamp Server ikonunun üzerinde “Restart All Services”ı tıklayın.
Görüldüğü gibi sağ tıkladığınızda kolayca “Localhost”‘a, “PHPMyAdmin”‘e, Dosyalarınızın bulunduğu www klasörüne ulaşabilir ve Apache, PHP, MySQL servislerini yönetebilirsiniz.
Şimdi birkaç önemli ayar yaptıktan sonra ilk dosyamızı çalıştıralım WampServer’la.

PHP Servisini göründüğü şekilde ayarlayın

7.jpg


Genellikle “short open tag” seçili gelmez bu yüzden kodlarınızda <??> şeklinde kısaltılmış PHP taglarını kullanamazsınız. Olur olmadık yerde hata almamak içinde “display errors” deaktif edebilirsiniz.

Apache Servis Ayarları

8.jpg


Apache Servis Ayarları üzerinden “rewrite_module” kısmını aktif edin. Bu sayede .htaccess konusunda sorun yaşamamış olursunuz.
MySQL servisinde herhangi bir ayara şimdilik gerek yok.
Bunlarda bittiğine göre şimdi WampServer üzerinde ilk PHP dosyamızı çalıştırabiliriz. Bunun için wampserver ikonuna sağ tıklayıp “www directory”e girelim.

Burada ilk klasörümüzü oluşturalım

QX3EQk.jpg


Klasörümüzü oluşturduktan sonra ilk php dosyamızı içerisine ekleyelim.

59lrgL.jpg


Bu dosyayı oluştururken uzantıları görebilmemiz gerekiyor. Çünkü txt olan dosya uzantısınıda PHP olarak değiştirmeliyiz. Bunun için;

38ZBqM.jpg


Şimdi merhaba.php dosyamızı açıp içerisine birşeyler yazalım.

Kod:
[COLOR=White][B]<?php
echo “Merhaba THT”;
?>[/B][/COLOR]
Dosyamızın içerisine bunu yazdıktan sonra wampserver ikonumuza yine sağ tıklayıp “Localhost”a girelim. Buradan ilgili klasör ve dosya yolumuzu yazmamız gerekiyor;
http://localhost/ sayfası açılacaktır. Siz dosyayı görüntülemek için dilerseniz karşınıza çıkan klasörlerden seçebilir dilerseniz direkmen şu şekilde girebilirsiniz;

Kod:
[COLOR=white][B]http://localhost/THT/merhaba.php[/B][/COLOR]
Karşınıza içerisinde “Merhaba THT” yazan bir sayfa gelecektir.
İşte bu kadar arkadaşlar :)

İyi Forumlar

TurkHackTeam.Net // TheKar1zma
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

HawK1ng

Yeni üye
25 Eki 2014
13
0
Küçük bir ekleme yapıyım; Skype açıkken wamp serverı açamazsınız önce skype kapatıp sonra wamp ı açın yoksa portlar çakıştığından dolayı açılmaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

TheKar1zma

Özel Üye
1 Eki 2012
9,317
50
-
Küçük bir ekleme yapıyım; Skype açıkken wamp serverı açamazsınız önce skype kapatıp sonra wamp ı açın yoksa portlar çakıştığından dolayı açılmaz.

Onunda kolayi var. cmd ile acik portlari dinlersin. bosta olan bir porta skype ayarlarindan skype portunu degistirirsin. hicbir sorun kalmaz

sunuda soyleyim o gizledigin linkle tekrar karsilasirsam ceza veririm
 

yashar61

Üye
28 Haz 2015
176
0
kardeş ben wamp serveri kurdum ancak sarı renkte kaldı yeşil olmuyor yardım edebilir misin ?
 

abadan

Üye
22 Eki 2015
129
0
İstanbul
bilgisayara format atmadan önce çalıştırmıştım. şimdi çalışmıyor. IIS, port ayarları vb. çok uğraştım ama olmadı. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.