Web Kameranizdan Izlenmek Istemiyorsaniz Okumaniz Tavsiye Olunur

deserteagle777

Katılımcı Üye
6 Ocak 2016
848
0
--__--
Bunu nasıl yapabileceğinizi hem Windows hem de Mac cihazlar için kısaca anlatalım.

macbook-air-webcam-indicator-_sha1.jpg
Web Kamerası Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows 10 bilgisayarda ayarlara ulaşmak için “Çalıştır” satırına “webcam” yazmanız yeterli. Açılan pencerede “Webcam Güvenlik Ayarları” altından “Uygulamaların Web Kamerasını Kullanmasına İzin Ver” seçeneğini “kapalı” duruma getirebilirsiniz. Bu işlem sadece Windows Store tabanlı uygulamaların kamerayı kullanmasının önüne geçer. Aygıtı sistemsel olarak devre dışı bırakmak için şu yolu izleyin; Başlat Menüsü - Aygıt Yöneticisi -Görüntü Aygıtları yoluyla listeye ulaşın. Ardından listeden web kameranızı bularak sağ tıklayın ve “devre dışı bırak” seçeneğini seçin.

muo-security-webcamprivacy-disable.png


Mac bilgisayarlarda kamerayı devre dışı bırakmak için Terminal’i açıp “sudo modprobe -r uvcvideo” komutunu yazmanız gerekiyor. Tekrar aktif hale getirmek için de “sudo modprobe uvcvideo” komutu işe yarayacaktır.

20140110080104-DSC_0491.jpeg
Diğer Yöntem Ne?

Gelelim bunlarla uğraşmak istemeyenler için bilgisayar tabanlı olmayan iki yönteme. Harici web kameralar için usb kablosunu çekmek basit ve akılcı. Dahili web kameralar için de “webcam cover” satın almak mümkün. Uygun fiyatlı aparatları "webcam kapağı" yazarak internette bulabilisiniz. Kendinizi kem gözlerden korumak için bu yöntemleri aklınızın bir köşesinde tutun, faydalı olacaktır.


KAYNAK:Web Kameranızdan Gözetlenmek İstemiyorsanız Uygulamanız Gereken 2 Yöntem! - Webtekno
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.