Web programlama mi,? vs siber güvenlik mi,?

12 Ağu 2019
71
1
Merhaba THT Ailesi Web programlama mi? Yoksa siber güvenlik mi ctf dahil ? Sizce Hangisin öğrenmek ve uzmanı olmak daha sağlıklı ?
 
Son düzenleme:

'Adige

Administrator
26 Eki 2012
9,436
1
789
30
root@adige~#
Merhabalar ;

web programlama öğrenirseniz html,css,php tabanlı scriptler kodlayıp satışa sunabilirsiniz . Siber güvenlikte ise tam tersi bug ,açıklar bularak bildirebilir aireten ctf yarışmalarında dereceler ile gerekli ödülleri alabilirsiniz.
 
17 Tem 2019
67
2
Timur Devlet
bende bir aralar çok takılmıştım hangisine yönelsem diye ama önce web HTML CSS ve PHP gidip sonra JS SQL MYSQL ASP.NET ... daha sonra ise PYTHON ve diğerleri gibi düşünüyorum siz siber güvenlik seçecekseniz Direkt Python ile başlamanızı öneririm ama WEB ile başlayacaksanız kuşkusuz HTML CSS tabi ve öncelikle Web Hack'e başlamak istiyorsanız. başlangıç olarak Brute Force'u öğrenebilirsiniz.
daha sonra ise siteye shell nasıl atılır?,
index nasıl basılır?,
config nasıl çekilir? gibi konuları da öğrenirseniz ilk adımları atmış olursunuz.
daha sonra ise yavaş yavaş kendinizi Web Hack'te geliştirirsiniz.
bu konudan sonra da SQLMap konusuna geçiş yapabilirsiniz. kolay gelsin. şu linke bakmayı tam olarak okumayı ihmal etmeyin
https://www.turkhackteam.org/web-pr...-nereden-baslamaliyim-rehber-niteliginde.html
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.